Mijn werkkleding van week 2 – 2018

Jawel, het is weekend en dus tijd voor een nieuw overzicht waarin ik laat zien wat ik deze week heb gedragen op kantoor. Daarnaast vertel ik jou over een leuk, nieuw project dat ik volgende week ga doen en ook laat ik je zien hoe ik mijn foto’s heb bewerkt. Ik laat je de ruwe, onbewerkte foto’s zien zodat je kunt zien hoe de outfit foto’s per stap worden aangepast. Nieuwsgierig? Lees dan snel verder.

 

 

Maandag 8 januari 2018

Mijn werkkleding van week 2 - 2018T-shirt Steps, rok C&A, panty Hema, laarzen Manfield, ketting onbekend

Een paar dagen geleden kreeg ik naar aanleiding van een artikel over mijn make-up de vraag of ik de foto die in het artikel stond had bewerkt met het programma Photoshop. Nee, dat had ik zeker niet gedaan. Sterker nog, ik bewerkt nooit foto’s met Photoshop. En al helemaal niet wanneer ik een foto plaats in een artikel waarin ik vertel hoe ik mij opmaak. Dat zou ik raar vinden want dan krijg je helemaal geen realistisch beeld. Deze vraag zette mij wel aan het denken. Iedereen weet dat vrijwel alle foto’s op het internet zijn bewerkt. Mijn wekelijkse outfit foto’s ook. Tijd om jou te laten zien hoe dat er uitziet.

 

 

Mijn werkkleding van week 2 - 2018

Op de linker foto zie je hoe ik er uitzie zonder bewerkingen of filter. Nu moet ik daar wel bij zeggen dat ik deze foto’s maak in mijn kantoor en er dus kunstmatig licht aan staat. Daardoor zijn de foto’s vaak nog veel te donker. Daarom heb ik de belichting van mijn camera ook nog extra aangepast. Hierdoor zijn de foto’s die ik maak standaard iets lichter.

Nadat de foto is gemaakt bewerk ik deze in het programma Polarr Photo Editor Lite. Dit is een programma uit de App Store en die gebruik ik dus op mijn Macbook. In dit programma kun je zelf filters maken en opslaan. Ik heb één filter die ik standaard voor alle foto’s in mijn outfit artikelen gebruik en het resultaat kun je op bovenstaande, middelste foto zien. De filter maakt vooral het contrast van de kleuren iets duidelijker. Zoals je kunt zien wordt een blauwe kleur iets feller en mijn huid juist iets lichter. De filter maakt de lichte kleuren namelijk ook lichter. Ik gebruik deze filter vooral omdat je de outfits beter kunt zien en ik vind dat het de foto’s ook gewoon mooier en rustiger maakt. De kleding komt duidelijker naar voren.

Tenslotte zet ik de foto’s in het standaard bewerkingsprogramma voor foto’s op de Macbook. Dit heet gewoon ‘foto’s’. Ik vind dit een heel fijn programma en tot voor kort gebruikte ik ook een filter uit dit programma. Helaas is die ene filter na een update verdwenen en kon ik zelf geen nieuwe filters maken en opslaan. Daarom gebruik ik nu twee programma’s. In het programma ‘foto’s’ gebruik ik tenslotte een retoucheer functie. Hiermee werk ik de oneffenheden op mijn gezicht weg. Op dagen dat ik foundation gebruik heb ik deze tool niet nodig en ik gebruik hem ook niet bij iedere foto. Ik heb bewust bovenstaande foto gekozen omdat je mijn acne op mijn wangen kunt zien bij de eerste en tweede foto en vervolgens op de rechter foto zijn deze plekken verdwenen. Heel soms gebruik ik de retoucheer tool ook wel eens voor de vloer. Maar eigenlijk alleen als ik een tijdje geen stof heb gezogen en er kruimels op de grond liggen. Soms is ook de hoek van de kamer zichtbaar en dan zie je de plinten die niet zo goed zijn afgewerkt. Ook deze lelijke afwerking retoucheer ik wanneer hij duidelijk zichtbaar is.

Tenslotte snij ik de foto bij zodat hij precies past in de collage hier boven. Aan de linker kant is anders nog een stuk van mijn deur zichtbaar en meestal probeer ik aan de rechter kant dus de lelijke hoek er af te knippen.De collage maak ik in het programma Fotor Photo Editor.

Ik bewerk trouwens mijn foto’s bewust niet in Photoshop omdat ik niet in de verleiding wil komen om mijzelf als een ‘perfect’ plaatje neer te zetten. Een paar puistjes en kruimels wegwerken, dat vind ik wel prima. Maar verder wil ik wel dat je een realistisch beeld hebt.

 

 

dinsdag 9 januari 2018

Mijn werkkleding van week 2 - 2018Jurk Didi, panty Hema, laarzen Manfield, riem Didi, ketting onbekend

 

 

Woensdag 10 januari 2018

Mijn werkkleding van week 2 - 2018Blouse Steps en colbert, pantalon Promiss, laarzen Manfield, ketting onbekend

Donderdag had ik overdag een dagje vrij genomen (ik werk toch al zeven dagen per week) en alleen een paar uurtjes in de avond gewerkt, dus vandaar dat er deze week een outfit mist. Die van donderdag dus.

 

 

Vrijdag 12 januari 2018

Mijn werkkleding van week 2 - 2018Vest C&A, broek Promiss, riem en blouse Steps

Tenslotte wil ik je ook nog wat vertellen over een leuk project dat ik volgende week ga doen. Ik zit er al best een tijdje mee in mijn hoofd en aankomende week ga ik het dus echt uitvoeren. Ik ga namelijk een week lang een stropdas dragen. Al jaren hoor ik van mannen dat een stropdas niet lekker zou zitten en best lastig kan zijn om te dragen. Tijd om het zelf te gaan ondervinden!

Aankomende week ga ik iedere dag een andere outfit combinatie maken met één stropdas. Ik ga dus niet alleen ervaren hoe het is om hem te dragen, maar ook de uitdaging aan om elke dag een leuke combinatie hiermee te maken. Natuurlijk laat ik jou vrijdagavond in het weekoverzicht zien wat de combinaties waren en vertel ik je hoe ik het vond om een week lang de stropdas te dragen. Stiekem ben ik ook wel benieuwd naar de reacties van de mensen op kantoor.

 

Zijn er nog dingen die jij mij kunt aanraden wanneer het gaat om het dragen van een stropdas? Welke knopen zou ik echt moet proberen of welke combinatie zou jij leuk vinden om te zien? Of heb je meer tips? Laat het mij vooral weten in een comment hier onder!

 

 

Groetjes en een fijn weekend,

Aileen

 

 

* Onder iedere foto staat precies waar ik de kleding heb gekocht. Als de kleding nog te koop is, dan heb een link gemaakt van de naam van het merk. Door hier op te klikken kom je direct bij het betreffende kledingstuk terecht. Alle links op Prettybusiness kun je herkennen door de rode tekst.Het is mogelijk dat sommige links affiliate zijn. Indien ik een item niet zelf heb gekocht, maar gekregen van een bedrijf of merk, dan staat dit er achter. Zie voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge