Mijn werkkleding van week 36

Ik heb inmiddels al een aantal keren geschreven over wat ik heb geleerd over fulltime bloggen. Dit waren eigenlijk de enige echte persoonlijke artikelen die ik de laatste tijd heb geschreven. Maar ik wil niet iedere paar maanden blijven schrijven over wat ik leer over mijn werk. En dus heb ik besloten om voortaan de wat meer persoonlijke verhalen in een nieuw format te gieten. Een format die wat meer Prettybusiness-style is. Ik ga je vanaf vandaag namelijk wekelijks laten zien wat ik zelf tijdens mijn werk draag en natuurlijk vertel ik je ook waarom ik het draag. Dus vandaag is het tijd voor mijn werkkleding van week 36.

 

 

Even tussen haakjes…

Voordat ik je mijn outfits laat zien, wil ik nog wel even een kleine disclaimer plaatsen. Ik draag niet iedere dag couture, strakke pakken of de allerlaatste trends. Ook heb ik niet iedere werkdag foundation op waardoor mijn gezicht er vlekkeloos uitziet. Diegene die mij al wat langer volgen, die weten dat ook wel. Ik ben dol op nette kleding maar ben ook maar ‘gewoon’ aan het werk. Als ik naar een event ga of er is een speciale dag, dan pas ik mijn kleding hier natuurlijk op aan. Maar het is ook niet zo dat ik heel vaak nieuwe kleding koop en dat je dus alles wat ik draag nu meteen in de winkels kunt kopen. Mocht ik iets dragen wat nu ook echt te koop is, dan zal ik er zeker een linkje bij plaatsen.

Wat kun je dan wel verwachten van deze artikelen? Nou, ik ga je door middel van foto’s laten zien wat ik draag en vertel je daarbij wat ik van de outfit vind, waarom ik het zo heb gecombineerd en tussendoor geef ik je ook tips. Daarnaast vertel ik je in hoofdlijnen hoe mijn week was en met welke projecten ik zoal bezig ben. Ik ben geen blogger die mijn hele privéleven op het internet gooit, dus dat zal ik ook nu niet doen. Dat anderen dat wel doen, daar is trouwens niets mis mee. Dat is ook helemaal prima.

 

Hello new office!

Vorige week vertelde ik in een artikel over het feit dat Prettybusiness drie jaar bestaat en dat ik daarnaast een nieuw kantoor heb. Ook dit is één van de redenen dat ik nu wat makkelijker mijn werkkleding kan fotograferen. Fijn licht, een effen witte muur en een goede plek voor de camera is namelijk wel zo belangrijk.

Afgelopen maandag was de officiële eerste werkdag op mijn kantoor. Ik moest de eerste dag nog heel erg aan alles wennen en heb daarom op deze eerste dag geen foto van mijn kleding gemaakt. Ik was ook vooral bezig met heel veel inrichten en zorgen dat ik een beetje lekker kon werken.

 

Dinsdag 5 september

Mijn werkkleding van week 36

Maar op dinsdag heb ik dan mijn eerste outfit foto’s gemaakt. Hier boven draag ik een legergroene broek van Promiss, een zwarte overslagblouse van MS Mode en zwarte enkellaarsjes van Manfield. De zwarte overslagblouse draag ik trouwens heel vaak bij wat oudere broeken die een beetje uitgelopen zijn. Misschien ken je dat wel, dat de rek gewoon een beetje uit de stof is. Dan vind ik zo een soort blouse altijd fijn omdat de aandacht bij de outfit meer naar de blouse gaat en minder naar de broek. Hij valt namelijk over de broek heen en daardoor is de broek simpelweg minder zichtbaar.

De satijnen strik in mijn taille heeft trouwens ook wel een apart verhaal. Een paar dagen voordat ik deze blouse droeg had ik een fotoshoot met een heren overhemd en een rok. Deze outfit kun je terug zien in het experiment artikel. Toen heb het lint dat bij deze blouse hoort op mijn rok gedragen als een soort van riem. Maarja, ik ben nu niet bepaald een held met opruimen en dus was ik deze kwijt toen ik de blouse wilde gaan dragen. Omdat ik wel vaker dit soort linten met elkaar verwissel heb ik er standaard een aantal bij mijn kast hangen. Als ik een kledingstuk weg doe en er zit een lint of bandje bij, dan haal ik deze er ook altijd af. En zo heb ik deze blouse dus gedragen met een satijnen lint en eigenlijk vond ik dat veel leuker dan een lint dat gemaakt was van dezelfde stof. Het geeft een leuk accent in de taille.

 

Woensdag 6 september 2017

Mijn werkkleding van week 36

De woensdag was voor mij eigenlijk een beetje een off-dag. Ik was moe en dat voelde ik in de ochtend al. Op dat soort dagen kies ik vaak voor een blouse die er netjes uitziet, maar ook ruim valt. Woensdag droeg ik een zwarte blouse van Superstar, een donkergrijze pantalon van Steps en zwarte enkellaarzen van Manfield. Om het geheel een extra chique uitstraling te geven had ik lange, grijze oorbellen van Swarovski in en mijn haren opgestoken. Op die manier zorg ik er ook meteen voor dat ik niet teveel in de relax modus verval.

 

Vrijdag 8 september 2017

Mijn werkkleding van week 36

Donderdag heb ik geen foto gemaakt van mijn outfit. Het was een enorm drukke dag, want ik werd in de middag op kantoor geïnterviewd door Sylvia Vorspaget voor een video op haar website en daarvoor moest ik ook nog even naar de kapper én natuurlijk aan het werk. Je ziet het niet zo erg op de foto’s, maar ik had een goeie uitgroei en dat zie je op camera nog veel sterker. Zodra de video online staat, dan zal ik dat zeker communiceren.

Op bovenstaande foto kun je zien wat ik vandaag heb gedragen. Dit is voor mij wel een beetje mijn casual friday look. Dit droeg ik vroeger ook vaak op kantoor wanneer ik geen afspraken had. De broek is van Didi, de laarzen heb ik gekocht bij Van Haren en de top is van Promiss. Voor veel mensen zal dit vast een redelijk nette outfit zijn, maar voor mij is het casual. Ik draag namelijk geen pantalon, blouse of colbert. En dat is dan al best casual voor mij. 🙂

 

Mocht je een vraag hebben over mijn kleding of iets anders, laat het mij vooral weten in een comment hier onder.

 

Fijn weekend!

 

Groetjes,

Aileen

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge