Shop advies: winter basics

Er zijn een aantal zakelijke kledingstukken die je makkelijk kunt combineren en daardoor onmisbaar zijn voor in je kledingkast. Welke items dat zijn verschilt per seizoen.In de zomer kan het de LBD (little black dress) zijn en in het voorjaar een perfecte trenchcoat. Maar wat zijn nu de onmisbare zakelijke winter basics?

Vandaag ga ik jullie helpen met de aankoop van deze must haves.  Want nu is het moment om dit soort kleding te kopen. De winkels hangen vol met afgeprijsde winterkleding. Om die reden zal ik naast de tips voor zakelijke basics jullie ook meteen laten weten waar je deze kleding voor weinig (in de aanbieding dus!) kunt kopen.

 

Winterjas

De winterjas is een typisch kledingstuk waar je niet veel van hebt maar wat wel onmisbaar is. Veel mensen kopen een winterjas op basis van eisen die zij standaard hanteren bij dit type jas. Hij moet bijvoorbeeld dik zijn, lang of juist kort en gemaakt van een bepaald soort stof.  Maar je kunt een winterjas ook bekijken vanuit een zakelijk perspectief. Je trekt de jas waarschijnlijk ook vaak aan naar het werk. Waar moet je jas dan aan voldoen? Als je de intentie hebt om meer zakelijke kleding te gaan dragen of als je merkt dat je huidige jas niet perfect bij je zakelijke kleding past, dan zijn onderstaande tips waarschijnlijk erg handig.

  • Houd er rekening mee dat je regelmatig een colbert draagt onder je jas. Er zijn een aantal zaken waar je in dit geval op moet letten. Zo is het raadzaam om een jas te kopen dat niet alleen ruim valt bij het bovenlichaam maar ook bij de armen en schouders. Je colbert moet er natuurlijk niet voor zorgen dat je amper kunt bewegen en daarom is wat extra ruimte altijd goed. Ben je bang dat je jas dan veel te groot wordt en je hierdoor ook breder lijkt? Koop dan een jas met een riem of strik ceintuur voor om je taille. Op die manier behoud je de vorm van je lichaam en kun je toch een ruimere jas kopen.
  • Als je graag een zakelijke jas wilt kopen dan kun je het beste een lang model kiezen. Als eerste oogt een kort model wat sportiever en dus wat meer casual dan een lang model. Ten tweede loop je het risico dat je colbert onder je korte jas gaat uitsteken. Dit ziet er niet erg netjes uit en afgezien daarvan heb je met een bui op je hoofd een deels verregend colbert. Je kunt je indenken hoe dat er uit ziet…. Kies dus bij voorkeur voor een model dat minimaal over je heupen valt.
  • En als laatste is het ook raadzaam om te kiezen voor iets te lange mouwen. Een manchet (het uiteinde van een overhemd (M)/blouse (V) ) valt vaak net over je pols en steekt daardoor snel uit onder de mouw van je jas. Net zoals bij het colbert kan dit ervoor zorgen dat je manchet doorweekt is na een regenbui. Ga dus voor lange mouwen en het liefste ook lange handschoenen in de winter. Op die manier voor kom je natte kleding. Is  de mouw niet lang genoeg? Sla dan je manchet naar binnen om hem korter te maken.
  • Heb je het ondanks je warme winterjas nog steeds erg koud? Lees dan dit artikel met tips voor de koukleunen onder ons.

 

Zwarte (hoge) pantalon

 Een zwarte pantalon is in mijn ogen een item dat iedere vrouw (en man) in de kledingkast zou moeten hebben. Het is een item dat altijd van pas komt als je er netjes uit wilt zien, ook al is het niet voor het werk. Denk aan een begrafenis, kerst of tijdens een familie diner. En natuurlijk is het ook super handig om te dragen op het werk. Voordat je investeert in een mooie zwarte pantalon kun je het beste op het volgende letten:

  • Koop een hoog model. Een hoge pantalon is namelijk vele malen handiger dan een normale of lage pantalon. Vaak draag je er een blouse boven en er is niets zo onflatteus als een nette broek waar een buikje boven uit piept. Om dit te voorkomen kun je het beste een hoge pantalon kopen en je blouse in je pantalon dragen. Zo zie je er netjes uit en voorkom je een on charmante en koude (!) buik. Nu zul je misschien denken: je kunt ook een blouse over je pantalon dragen, toch? Ja, dit klopt. Het nadeel is alleen dat een blouse over je pantalon er meestal minder netjes uit ziet dan wanneer die in je pantalon zit. Maar eerlijk gezegd hangt dit ook sterk van je postuur af. Dames met een wat vollere buik kunnen soms beter een blouse over de pantalon dragen en de taille vervolgens accentueren met een aansluitend colbert. Meer tips over wat het beste bij jouw lichaam past kun je hier lezen.
  • Let op de afwerking van de pantalon aan de binnenkant. Aan de afwerking kun je goed zien wat de kwaliteit van de pantalon is en of deze geschikt is voor intensief gebruik. Zeker als je deze in de winter wilt gaan dragen. Want dan is een stevige kwaliteit stof met een kwalitatief goede en sterke afwerking van groot belang. Een belangrijk onderdeel van de afwerking is bijvoorbeeld de naad die de 2 broekspijpen met elkaar verbind aan de bovenkant. De naad bij je billen dus. Door de vele bewegingen die je maakt in deze broek komt hier veel spanning op te staan. Dat is ook niet zo raar; je bukt, gaat zitten, weer staan en dat de hele dag door. Om die reden is het goed om een pantalon te kopen waarbij deze naad zowel genaaid als dubbel gelockt is. In de afbeelding hier onder kun je zien wat dit betekend. Je kunt het beste een broek kopen waarbij de naad bij het achterwerk  bestaat uit één reepje stof en niet twee. Dan zijn de panden ook bij de naad aan elkaar gelockt en dit is extra stevig.
  • Net zoals bij de jas is het ook verstandig om bij de broek rekening te houden met eventuele onderkleding. Veel dames dragen een maillot of thermo broek onder de bovenkleding en dan is een strakke pantalon niet zo handig. Kies in dit geval voor een iets wijder model dat zowel bij de benen als bij de billen iets groter is.
  • Bij een pantalon is het van belang dat je nadenkt over wat voor soort schoenen je hier onder gaat dragen. In de winter worden vaak (enkel) laarzen gedragen bij zakelijke kleding. Bedenk je goed of jij deze schoenen ook hiermee zou combineren en hoe hoog de eventuele hak is die je onder de pantalon gaat dragen. De hak hoogte bepaald namelijk ook de lengte van de broekspijpen.

 

Ik hoop dat je met bovenstaande tips jouw perfecte pantalon en winterjas kunt scoren. Hebben jullie nog tips voor het kopen van deze kledingstukken? Laat ze dan hier onder achter in een comment.

 

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge