Woede bij Italiaanse politie vanwege roze mondkapjes

Sinds begin januari is het in Italië verplicht om in alle binnenruimtes een medisch mondkapje (FFP2) te dragen. Dus ontving de Italiaanse politie een flinke voorraad mondkapjes. Een deel daarvan is roze en daar zijn de agenten niet zo blij mee. Als ik hun uniformen zo bekijk, dan snap ik dat ook wel…

Roze mondmasker (FFP2)

Uniformen van de Italiaanse politie

De Italiaanse politie staat immers bekend om hun stijlvolle uniformen. Zo lopen de Carabinieri, de politie die verantwoordelijk is voor de zwaardere criminaliteit, al jaren in een uniform dat is ontworpen door Valentino. En dat is te zien. De kleding sluit mooi aan, heeft een stoere en toch chique uitstraling. 

Woede bij Italiaanse politie vanwege roze mondkapjes
Carabinieri | Foto: Serghei Topor – Pixabay

Maar ook de Polizia di Stato, die verantwoordelijk is voor de openbare veiligheid in grote steden, zien er netjes uit. Of ze nu een functioneel of ceremonieel uniform dragen, ze zijn om door een ringetje halen. 

Woede bij Italiaanse politie vanwege roze mondkapjes

Het is ook niet zo gek dat de politie er daar zo mooi uitziet. Italië is immers het land van de mode. In 2019 schreef ik al eens over de waarde die Italianen hechten aan het uiterlijk. Of je nu naar de supermarkt gaat, naar familie of je werk, er goed uitzien is daar erg belangrijk. Dus ik sta er ook niet van te kijken dat de agenten weigeren om een roze mondkapje te dragen. Ze willen er gewoon goed uitzien. Je kunt ze ook geen ongelijk geven. 

Paoloni, hoofd van de Italiaanse politiebond, heeft geen goed woord over voor de roze mondkapjes:

”Op basis van de gezworen eed is het noodzakelijk dat het uniform met decorum gedragen wordt en met respect voor het instituut waar het voor staat. Het gebruik van ongepaste accessoires die niet representatief zijn voor het ambt worden daarom ernstig afgeraden. Wij geloven dat kleding en accessoires aanvaardbaar en passend bij het uniform moeten zijn. Om die reden is het niet aan te raden om in het oog springende mondkapjes te gebruiken.”

 

Satire vanwege roze mondkapjes

Ondertussen hebben een aantal mensen op sociale media geopperd om het uniform aan te passen. In plaats van het mondkapje te laten matchen met het huidige uniform wordt er voorgesteld om een nieuw, roze uniform te laten ontwerpen. En dat zal er ongeveer zo uitzien.

Ondertussen hoeft de Italiaanse politie zich geen zorgen te maken over hun veiligheid. Naast de roze mondkapjes hebben ze namelijk ook zwarte en witte ontvangen. Dus ze kunnen kiezen.

Door alle ophef verwacht ik dat de roze mondkapjes snel zullen worden ingeruild voor beter matchende exemplaren. Want als je jezelf aankleedt voor je werk, doe het dan goed.

 

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge