werk outfits: zachte uitstraling in zwarte kleding

 

Maandag 5 oktober 2015

Wanneer het op kleding aan komt dan ben ik dol op bruine, leverkleurige – en beige tinten. Jammergenoeg staan deze kleuren mij niet erg goed.  En helaas hebben meer mensen hier last van. Deze tinten komen vaak dichtbij je natuurlijke huidskleur waardoor je als het ware opgaat in je kleding. En voor je het weet loop je rond als een soort beige geheel. Je gezicht spreekt niet meer en op afstand ziet het er snel grauw uit .

Hoe kun je dit soort kleuren dan het beste dragen?

5 okt 1

5 okt 3

Ik draag dit soort tinten graag ton-sur-ton. Dat betekend dat je meerdere kleuren uit dezelfde kleurgroep bij elkaar draagt. Op die manier creëer ik wat meer ‘ diepte’ in mijn outfit. Op 5 oktober droeg ik bijvoorbeeld een licht bruine jurk van Promiss in combinatie met een leverkleurig colbert van Steps.

Door deze 2 bruintinten bij elkaar te dragen zorgt het meteen ook voor wat meer structuur en dit accentueert dan weer de vorm van je lichaam. Met het lichte jasje wordt de bruine kleur optisch meteen iets donkerder en hierdoor ontstaat er ‘ diepte’, zoal ik dat noem. Door mijn manchet om te slaan voeg ik meteen een derde bruine tint toe aan deze outfit, namelijk doordat er een zand kleurige voering zichtbaar wordt.

5 okt 4

5 okt 2

Ik kies voor zwarte accententen om het geheel een zakelijke uitstraling te geven. Met enkel bruintinten kan je outfit er namelijk snel casual uit gaan zien.

Om die reden draag ik bij mijn bruine oogschaduw een dikke, zwarte eyeliner. Op die manier laten ik mijn ogen extra naar voren komen, wat meteen ook weer zorgt voor een krachtige uitstraling. De zwarte accenten laat ik ook terugkomen in mijn oorbellen, panty en pumps. Zo zijn de zwarte accessoires over het geheel verdeeld, bij zowel de boven als de onderkant van mijn outfit dus.

 

 

Donderdag 8 oktober 2015

8 okt 2

Bij een zwarte outfit is juist weer de kunst om er niet té streng uit te zien. Dit jurkje van Mart Visser (voor V&D) is zo een typisch kledingstuk dat perfect is voor op het werk, maar waarbij ik moet uitkijken dat mijn uitstraling niet te hard wordt.

 

8 okt 3

8 okt 1

Om die reden houd ik mijn make-up basic, maar toch vrouwelijk. Op mijn ogen draag ik huidkleurige oogschaduw, een heel klein beetje bruine oogschaduw in mijn arcadeboog en één zwarte eyeliner. Bijpassende, zwarte oogschaduw kan mijn uitstraling namelijk nog donkerder maken. Om te voorkomen dat mijn gezicht er flets uit gaat zien kies ik voor rode lippenstift. Op die manier spreekt mijn gehele gezicht, zonder dat ik veel make-up draag. Een roodkleurige lippenstift is niet alleen zeer vrouwelijk, maar zorgt ook meteen voor wat meer kleur in je outfit.

Mijn haar droeg ik die donderdag bewust los en stijl. Dit zorgt voor een nonchalante uitstraling, zonder dat ik er veel werk aan heb. Een opgestoken kapsel was ook mooi geweest, maar dat maakt het geheel meteen nog netter en strakker. Voor een presentatie was dit bijvoorbeeld perfect, maar voor een ‘ gewone’ werkdag geef ik de voorkeur aan een wat minder strakke uitstraling.

 

Groetjes,

Aileen

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge