zakelijk kapsel – gedraaid

Langzaam komt de zomer steeds dichterbij. Het wordt warmer en de haren worden steeds vaker opgestoken. Hoe steek jij je haar op? Met een grote klem, in een staart of in een knot? Er zijn heel veel opties en dan is kiezen soms best lastig. Zeker wanneer je het haar gaat opsteken voor een dag op het werk. Dan kun je het gevoel bekruipen dat een staart misschien wat minder goed past bij je zakelijke kleding.

 

Om je alvast wat inspiratie te geven laat ik je in dit artikel zien hoe je het haar zakelijk kunt opsteken. Het is geen kapsel die je snel zult tegenkomen en toch zeer geschikt voor een (lange) dag op het werk. Het houd al het haar uit je gezicht en is ook nog eens veel makkelijker dan dat het er uit ziet. Het enige wat jij moet doen is namelijk je haar draaien volgens de 5 stappen in dit artikel. En hiervoor heb je een kam, grote klem en een paar schuif spelden nodig. Ik ga het je stap voor stap laten zien!

 

 

Stap 1: opsteken

Zorg er als eerste voor dat je haar schoon is en goed gekamd. Glanzend en glad haar is een pré maar niet noodzakelijk. Gebruik vooral geen stylingproducten die het haar warrig, hard of vet maken. Dus geen wax, haarlak, mousse, gel en olie producten.

Vervolgens verdeel je het haar in 2 delen: een boven en een onderkant. De bovenkant zet je vast met een grote klem zodat je aan de slag kunt met de onderkant van je haar.

 

 Stap 2: de basis draaien

Je pakt de complete onderkant vast met je handen en draait het in elkaar. Richt het haar naar boven wanneer je dit doet, zodat het haar goed tegen het hoofd aan gedraaid zit. Pak vervolgens het uiteinde van de pluk en zet deze vast aan de bovenkant van je hoofd met een schuifspeld.  Om meer volume te creeeren kun je er voor kiezen om het uiteinde dubbel te slaan en dan pas vast te zetten.

 

 Stap 3: scheiden

Zorg ervoor dat de gedraaide pluk stevig vast zit en gebruik wanneer nodig een extra schuifspeld. Dit deel is de basis van het kapsel en moet daarom extra sterk zijn. Daarna haal je de klem uit de bovenkant van je haar. Laat het haar in een midden scheiding vallen en kam het nog extra goed door. Door de klem kunnen er namelijk (kleine) klitten zijn ontstaan.

 

Stap 4: indraaien

Pak de pluk links boven vast en leg deze schuin over de achterkant van het haar. Steek je vinger halverwege de achterste gedraaide pluk en trek daar de bovenste pluk naar binnen. Afhankelijk van de lengte van je haar kun je de bovenste pluk weer een slag draaien en opnieuw in de achterste gedraaide pluk steken. Zet het uiteinde vast met een schuifspeld tussen de haren. Zorg ervoor dat de speld zo min mogelijk te zien is en dat er geen rare pieken uitsteken.

 

Stap 5: vast draaien

Vervolgens doe je hetzelfde met de pluk rechts boven. Je legt het schuin over de gedraaide pluk achter, steekt hem er door heen en zet het vast. Als je alles wat je eerder hebt gedaan goed vast zit dan zou je een beetje aan deze pluk kunnen trekken. Door dit zachtjes te doen kun je zelf bepalen hoe strak je het kapsel vast wilt zetten.

 

Resultaat

Voila! Dit is hoe het kapsel er nu uit ziet. Netjes, zakelijk maar zeker niet saai. Ik ben benieuwd wie het gaat testen. Wil je hier onder in een reactie laten weten hoe het is gegaan?

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge