werk outfits: zakelijk kapsel tijdens badhairday

 

dinsdag 20 oktober 

Het wordt langzamerhand kouder en de meeste mensen trekken dan de wollen truien en dikke vesten uit de kast. Ik ben zelf niet zo een groot fan van dit soort winter kleding. Het staat niet erg zakelijk en dat is wel hoe ik mijzelf graag presenteer op het werk. Maar hoe zorg ik er dan voor dat ik het niet koud krijg? Thermo is het antwoord.

20okt4

20okt3

Door de jaren heen heb ik inmiddels een flinke stapel thermo ondergoed verzameld. En iedere winter ben ik weer blij als ik het weer kan gaan dragen. Om eerlijk te zijn vind ik thermo gewoon ondergewaardeerd. Het is dé manier om toch die mooie, charmante stoffen te blijven dragen. En niemand die ziet dat jij thermo aan hebt. Dat vind ik echt geweldig!

Op deze dinsdag droeg ik één van mijn favoriete jurkjes (Dressire, V&D) in combinatie met een thermo shirt van de Hema. De jurk had 3/4 mouwen en dus heb ik de lange mouwen van het thermo shirt iets naar boven opgestroopt. Door de soepele, katoenen stof kon dat prima.

 

20okt2

Ik ben enorm fan van het thermo ondergoed van de Hema, en dan met name van de shirts. Ze hebben een lage hals, fijne pasvorm, zijn verkrijgbaar in het zwart en wit, gemaakt van een fijne katoenen stof en natuurlijk heerlijk warm. En dat voor maar €10! Ik raad echt iedereen aan om op zijn minst één thermo shirt te kopen en het te gaan dragen onder een kledingstuk dat normaal veel te koud zou zijn voor die dag. Je zult merken dat je door thermo kleding in eens veel meer kunt dragen in de winter. De kledingkeuze is gewoon veel groter omdat thermo er toch wel voor zorgt dat je het warm hebt.

 

20okt1

 

 

Donderdag 22 oktober 

22okt1

Heb jij wel eens een broek die niet zo mooi is afgewerkt aan de bovenkant? Een elastieken band of  gerafelde riemlussen door slijtage? Of misschien een te dunne stof waardoor je net iets meer ziet van je rondingen dan dat jij zou willen? Een brede, elastieken riem in de taille is dan echt een uitkomst. Op deze manier verberg je de bovenkant van de broek, accentueer jij de taille en blijft de broek ook nog eens goed op zijn plek zitten.

Deze donderdag droeg ik een pantalon van de Promiss met een elastieken band. Nee, dat elastiek vind ik niet zo mooi. En daarom is deze brede elastieken riem van de Superstar echt een uitkomst.

 

22okt3

22okt2

Onder de zwarte pantalon droeg ik deze enkellaarsjes van Manfield. Ik vind het altijd wel leuk om onder een pantalon schoenen te dragen die op de één of andere manier een beetje opvallen. Dat kan door middel van de kleur of een opvallende applicatie zoals deze strik. Door de pantalon ziet het geheel er netjes uit en met de schoenen laat ik mijn eigen stijl doorschemeren.

 

22okt4

Die donderdag had ik een typische badhairday. Op dit soort dagen steek ik mijn haar eigenlijk altijd op. Zo ziet niemand dat mijn haar er eigenlijk niet uit ziet. Bovendien kun je tijdens badhairdays vaak de leukste kapsels creëren. Waarom?

  • Stug haar zorgt ervoor dat het kapsel beter blijft zitten dan wanneer jouw haar mooi glanst en zacht is. Door de stroeve structuur heb je dan ook gewoon minder haarlak nodig. Is dat even handig?
  • Pluizig haar en geen zin om lang te borstelen? Door het pluis kun je gemakkelijk een kapsel creëren met veel volume.

Op bovenstaande foto zat er veel mouse in mijn haar en bovendien was het erg pluizig. Ja, dat is echt een onhandige combinatie. Mijn haar leek wel ontploft toen ik op stond. – Ik noem mijzelf wel eens een Hakuna Matata met mijn rode haar als ik op sta, maar dat even ter zijde –  Ik heb het naar achteren gestreken en mijn gehele haar in een verticale pluk vastgezet aan de achterkant van mijn hoofd. Vervolgens heb ik het naar binnen gedraaid en met schuifspelden vast gemaakt. Op deze manier draai ik als het pluis naar binnen en is dit niet meer zichtbaar. En door het mouse bleef mijn haar meteen de hele dag zo goed zitten. En zo kwam de badhairday mij nog goed van pas.

 

 

Groetjes,

Aileen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge