zakelijke heren accessoires combineren

Eind maart schreef ik een artikel met tips voor heren die er graag als een senior uit wilde zien. Ik liet verschillende stijlen pakken zien en vertelde hoe je dit zelf kunt creëren. Na dit artikel kreeg ik vragen over heren accessoires. Over hoe je die het beste op je kleding kunt afstemmen en welke combinaties ‘not done’ zijn.

Tja, iedereen heeft zijn eigen voorkeur en stijl maar er zijn wel een aantal basis principes die je kunt hanteren. Combinaties die niet snel zullen misstaan en die eenvoudig zijn. Het combineren van bijvoorbeeld schoenen, riemen en bretels. Daar gaat dit artikel over.

En we houden het praktisch. Ik zal je laten ik zien hoe je kledingstukken met accessoires kunt combineren door ze naast elkaar te leggen. Door kritisch te kijken naar kleuren en prints kun je namelijk al snel zien of iets een leuke combinatie zal zijn. En dat scheelt weer tijd wanneer jij op de vroege ochtend snel iets leuks wilt aantrekken. Kijk je mee?

 

Bretels

Bretels zijn tijdloos, sommigen vinden het misschien ouderwets maar je kunt het ook hip dragen. Ach, het moet je ding zijn. Twijfel je over de manier waarop je bretels het beste kunt dragen dan raad ik je aan om even te Googlen naar Jort Kelder. Deze presentator heeft het dragen van bretels bijna tot een kunst verheven. Passend bij de sokken, stoffig bruin of hip met kleuren. Jort weet dit accessoire super stijlvol te combineren en laat zien dat bretels ook voor de moderne man een prima accessoire is. Tip: check voor wat bretel- inspiratie de Jort Collectie bij SuitSupply.

 

Hoe te combineren

Van Jort Kelder gaan we weer even terug naar de praktijk. Hoe combineer je bretels? Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee kunt houden:

  1. Bretels zijn een alternatief voor het dragen van een riem. Draag dus geen bretels èn een riem. Vanuit modieus oogpunt zou dit absoluut bij bepaalde stijlen passen maar het hoort niet. Kies dus òf voor bretels òf voor een riem.
  2. Ga je voor een zeer zakelijke uitstraling? Dan kun je het beste de bretels combineren met een effen donker overhemd en pantalon. Op die manier houd je het geheel rustig.
  3. Ben je een praktische bretels drager en wil je dit accessoire niet in het zicht dragen? Zorg er dan voor dat je hem in een donkere kleur koopt en combineert met een overhemd in dezelfde kleur. Je kunt ook een colbert dragen over het overhemd zodat je bretels helemaal niet meer zichtbaar zijn.

 

Vind je het leuk om bretels te dragen met een print en heb je geen idee hoe je die kunt combineren? Dan volgen hier 2 voorbeelden om te laten zien hoe je het kunt dragen.

In principe kun je bijna iedere kleur of print combineren met zwart. Wil je graag je gekleurde bretels een zakelijke uitstraling geven en de rust in je outfit bewaren? Dan is zwart zeker een goede combinatie.

 

Als je van kleuren houdt dan zijn bretels perfecte accessoires om je outfit een kleur boost mee te geven. Zorg wel dat de kleuren van de bretels en de broek of het overhemd overeen komen. De kleuren hoeven niet exact hetzelfde te zijn maar moeten wel dichtbij elkaar komen. Op die manier ziet je outfit er als één geheel uit.

 

Riem en schoenen

De meest eenvoudige manier van het combineren van accessoires is de schoenen met de riem. Je ziet het overal terug in de winkels, op TV en in tijdschriften. Het is een eenvoudige manier om ervoor te zorgen dat je er stijlvol uit ziet. En het is ook makkelijk want iedere man draagt schoenen en bijna iedere man een riem. Dus waarom zou je deze 2 niet op elkaar afstemmen? De winkel die dit goed begrijpt is WE. Hier vind je mooie, degelijke riemen en schoenen die perfect bij elkaar passen.

 

Hoe te combineren

De combinatie tussen schoenen en je riem is eenvoudiger om te maken dan tussen je overhemd en bretels. Dit komt door de feitelijke afstand tussen je middel en je voeten. Hierdoor kun je makkelijker aparte combinaties maken of juist het geheel zakelijk houden. Om te laten zien wat er allemaal mogelijk is heb ik een paar camel schoenen als voorbeeld gebruikt. Op de volgende foto’s zal ik laten zien hoe je deze schoenen met verschillende riemen kunt combineren.

Als eerste kun je er natuurlijk voor kiezen om een riem te kopen in dezelfde kleur als je schoenen. Het voordeel is dat je met deze combinatie eigenlijk altijd een stijlvolle outfit creëert. Je kunt ook gemakkelijk kiezen voor een paar schoenen of riem met een structuur want door de kleur zullen ze altijd bij elkaar passen. Door het gemak van deze combinatie raad ik heren dan ook altijd aan om een bijpassende (leren) riem te kopen bij je schoenen.

 

Wil je liever iets afwijken dan kun je kiezen voor een contrasterende kleur. Kies bijvoorbeeld voor een witte riem en combineer deze met een zomerse broek en overhemd. Let wel op dat de kleuren van je schoenen en riem samen niet te heftig zijn. Blauwe schoenen en met een groene riem zorgt bijvoorbeeld voor een chaotische uitstraling. Om die reden is het verstandig als één van de twee een neutrale kleur heeft.

Als laatste kun je ook je veters combineren met je riem. Het klinkt misschien wat bijzonder maar het is een goedkope manier om je riem op je schoenen af te stemmen. Je kunt namelijk je veters gemakkelijk verwisselen voor een kleur die past bij je riem als je nog geen bijpassende riem had.

 

Wat is jouw ideale combinatie op het gebied van heren accessoires?

 

Groetjes,

Aileen

3 reacties

  1. Leuk stuk weer Aileen, vooral het stuk riemen & schoenen vind ik interessant. Voor mij is het nieuw dat de kleur van de riemen ook een contrast mogen zijn, ik dacht altijd van “die moeten precies hetzelfde zijn :)” De veilige keuze zeg maar. Bruine riem bij bruine schoenen etc.. Bretels, tja ik werk zelf in de financiële dienstverlening en daar zie ik eigenlijk nooit mensen die bretels dragen, het zal wel kunnen maar je valt wel op. Of je dat wil is natuurlijk persoonlijk. WE is een winkel waar ik een maand geleden nog met mijn zusje was, ik vind dat sowieso een winkel waar ik me wel op m’n gemak voel en ze je helpen zonder opdringerig te zijn! . Nogmaals, leuk artikel. En om wat inspiratie te geven.. Stropdassen (wat kan waarbij? ) , jasjes/ blazers? welk jasje bij welke broek? Pakken, welke voor de werkvloer zonder dat het under of juist overdressed is :)…

  2. Kom nu pas op dit stuk maar nog steeds erg relevant. Ik denk inderdaad dat de riem exact de kleur van je schoenen moet zijn. Zwarte riem met bruine schoenen is volgens mij nog steeds not done en nog erger twee verschillende kleuren bruin, maar een hele andere kleur kan uiteraard wel. Als het maar niet lijkt alsof je de etiquette niet kent 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge