Het effect van lipstick op het werk

Als je vrouwen vraagt welke make-up ze het belangrijkste vinden dan is dat meestal mascara. Ze hebben het gevoel dat dit hun ogen een open uitstraling geven en dit je gezicht meteen frisser maakt. En ja, dat kan ik zeker niet ontkennen. Als tweede favoriet wordt vaak de eyeliner of het oogpotlood genoemd. Helaas komt lipstick vaak onderaan het lijstje te staan, hoogstens op de vijfde of zesde plaats. Dit vind ik zo zonde! Het is echt een onderschat item. En daarom gaat het artikel vandaag over het effect van lipstick op het werk. Want een kleurtje op je lippen doet vaak veel meer voor je gezicht dan een eyeliner.

 

Wat doet lipstick precies?

Lipstick kan heel veel doen voor je uitstraling:

  • Focus verleggen: een plekje bij je ogen? Met lipstick zorg jij ervoor dat de aandacht van jouw ogen wordt verplaatst naar de lippen. Nu is dat plekje ineens slechts een detail.
  • Je ogen laten stralen: Sommige lipsticks kunnen de kleuren van jouw ogen ook juist mooier maken. De lipstick zorgt er nu juist voor dat jouw ogen nog meer gaan stralen. De juiste kleur is per persoon verschillend en een kwestie van uitproberen; je ontdekt vanzelf welke kleur het beste bij jou past.
  • Het kan een krachtige uitstraling geven: Ja, die zwarte mascara kennen we natuurlijk wel. En die is meestal heel subtiel aanwezig. Lipstick geeft jouw de kans om de spelen met kleuren zonder dat het veel tijd kost. En die krachtige uitstraling is natuurlijk fijn op het werk, zeker als jij een beetje zelfvertrouwen kunt gebruiken. Denk hierbij aan een presentatie die je moet geven of dat jij iemand moet overtuigen van een plan.
  • Lipstick is makkelijk: Een goede lipstick blijft lang zitten en breng je gemakkelijk aan. En in tegenstelling tot oogschaduw is kleuren ‘blenden’ (lees: vervagen of in elkaar laten overlopen) en meerdere lagen voor meer diepte niet nodig.
  • Balans brengen: Als je altijd mascara draagt, en dat doen de meeste dames, dan zorgt de lipstick voor balans. De make-up is simpelweg goed verdeelt: mascara aan de bovenkant en lipstick aan de onderkant van het gezicht.

Nou, als dit niet genoeg redenen zijn? Vooruit… ik zal je over de streep trekken. In het laatste punt zei ik al dat lipstick zorgt voor balans. En het effect zal je verbazen als je hiermee gaat experimenteren. Een gezicht met of zonder lippenstift is werkelijk een wereld van verschil. Ter illustratie, zie hier onder het  verschil bij mijn gezicht:

 

Het effect van lipstick op het werk

Op bovenstaande foto draag ik op mijn ogen alleen mascara en een eyeliner die ik heb gemaakt door middel van zwarte oogschaduw. Links zie je mijn gezicht zonder lipstick en rechts met lipstick (Gerard Cosmetics in de kleur ‘Cher’).

Persoonlijk is de lipstick op deze foto één van mijn favoriete kleuren: de tint is warm, vrouwelijk en elegant tegelijk. Zonder dat het te heftig aanwezig is. Maar voor wat meer kracht kun je het beste kiezen voor rode lipstick..

Het effect van lipstick op het werk

En op bovenstaande foto’s wordt het effect van lipstick (Gerard Cosmetics, kleur Immortal) nog duidelijker zichtbaar. Hello red lips! Je ziet ook dat de rode lippen mijn ogen en oog make-up donkerder maken. En dat maakt deze lipstick weer juist zo interessant.

 

En nu jij!

Ik snap dat er dames zijn die dit veel te heftig vinden maar toch raad ik je aan om op zoek te gaan naar een rode lippenstift die goed bij jou past. Je zult zien dat er een kleur bestaat die jouw gezicht op een goede manier accentueert. Als je eenmaal die lipstick hebt gevonden dan zul je hier vaak profijt van hebben, zeker op het werk. Het kan je zelfvertrouwen geven omdat jij weet dat je er goed uit ziet. En wat is er nou fijner dan een zelfverzekerd gevoel op je werk?

Binnenkort zal ik de liquid lipsticks van Gerard Cosmetics reviewen in een artikel, want dit zijn echt mijn nieuwe favoriete lipsticks.

 

Ik ben benieuwd of jij ook lipstick draagt op het werk.

 

Groetjes,

Aileen

 

 

 

 

 

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

3 reacties

  1. Je hebt gelijk, het is echt een enorm verschil! Meestal doe ik alleen een gloss op mijn lippen, maar ik ga toch maar eens lipstick shoppen. Kun je de lipsticks in de winkels kopen of alleen online?

    • Wat goed om te horen 🙂 Ik zal ook zeker lipsticks gaan proberen. Tegenwoordig zijn er zoveel longlasting lipsticks te koop dat het bijna zonde is om ze niet te dragen. Het is zo super handig. Ik koop ze meestal via het internet. Van de lipsticks uit dit artikel (Gerard Cosmetics) staat er inmiddels een review online.

  2. Het valt mij op dat vaak vrouwelijke rechters en rectors in het onderwijs en zij die in een hogere functie werken vaak rode lippenstift op hebben en meestal van die doffe donkerrode vuurrode lippenstift op hebben. Het staat niet slecht. Het moet bij je passen en je moet je er je zelf bij kunnen zijn. Als je dat niet durft maar doet voor een ander dan ben je eigenlijk je zelf niet. .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge