Zakelijke mode inspiratie: Queen Rania

Mensen van het koningshuis dragen vaak zulke luxe kledingstukken, dat het lastig is om daar inspiratie uit te halen. Maar sinds kort heb ik koningin Rania al-Abdoellah van Jordanië ontdekt. Een prachtige dame die zich altijd representatief en zakelijk, gepast én toegankelijk kleedt. Bij welke royalty zien we dat nog? Ergens is ze oogverblindend mooi, maar ergens had het ook zo je buurvrouw kunnen zijn…

De koningin staat vooral bekend om haar inzet voor goede doelen. En wanneer ze in dit kader bijeenkomsten bezoekt, dan past zij zich heel goed aan. Geen casual kleding met een glamour uitstraling zoals we bijvoorbeeld kennen van Melania Trump. Nee, bij Rania zijn de outfits casual én netjes genoeg om op te gaan in de massa. Daarmee geeft ze een duidelijk signaal af: het gaat niet om mij, het gaat om het goede doel.

Tijdens een bezoek aan een stichting waarbij vrouwen zich door middel van creatieve ambachten inzetten weet Rania haar outfit precies goed af te stemmen. Ze draagt een rok met een artistieke print, maar combineert deze met een eenvoudige blouse en zwarte pumps. Kortom: een beetje creatief, maar niet te opvallend.

Tijdens een bezoek aan een school snapt Rania dat een chique rok en hoge, zwarte pumps wellicht iets teveel glamour uitstralen. Met haar casual spijkerbroek, blouse en eenvoudige pumps is ze volledig in het blauw gekleed. Blauw is een zakelijke kleur, maar de spijkerstof maakt haar meteen nét even wat toegankelijker. Precies wat nodig is wanneer je een locatie bezoekt met veel kinderen.

 

Haar inzet voor goede doelen wordt ook internationaal opgemerkt. Uit de handen van Canadese premier Justin Trudeau ontving ze de World Citizen Award. Ook nu weer kiest ze voor een bescheiden, maar wel gepaste outfit. Tijdens zo’n event moet je er wel een beetje chique uitzien, dus draagt ze een lange jurk. Maar ja, ze staat er wel voor haar werk voor goede doelen. En dus is het niet gepast om met kleuren of drukke prints uit te pakken. Nee, zwart en donkergroen is mooi en passend.

 

Maar wie denkt dat Rania zich altijd het liefste in spijkerbroeken en casual jasjes hijst, die zit er naast. Stiekem is de koningin ook gewoon dol op mooie kleding, net zoals veel vrouwen. Tijdens de lancering van de Design week in 2017 pakt ze dan ook lekker uit. Een bijzondere artistieke jurk en een paar killer heels toveren haar meteen om in een fashionista. Zo mengt ze zich ook weer naadloos tussen alle goedgeklede dames tijdens zo’n event.

 

 

Zijn de kleuren altijd zo ingetogen? Meestal wel. Maar als de koningin een opvallende kleur draagt, dan heeft ze een reden én pakt ze lekker uit. Bovenstaande foto bewijst dit als geen ander. Deze felle jurk droeg ze tijdens het afstuderen van kroonprins Al Hussein aan het militaire college. Reden voor een feestje en dus mag ze zich feestelijk kleden. Ze draagt een felle, rode jurk die een beetje neigt naar oranje. Maar wie goed kijkt, ziet ook nu weer dat ze niet zomaar iets vrolijks heeft aangetrokken. De kleur past perfect bij het militaire tenue en heeft door de revertkraag toch ook meteen een nette uitstraling.

Ik ben dol op de stijl van deze koningin. Jij ook? Volg haar dan zeker op Facebook of Instagram. Daar zie je haar prachtige outfits geregeld voor voorbij komen.

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge