Zakelijke mode tips voor slanke dames

Enige tijd geleden vroeg een lezer mij of ik ook eens een artikel kon schrijven over zakelijke mode bij slanke dames. Wat een goed idee! Het lastige is alleen dat ik zelf niet slank ben en dus ben ik op zoek gegaan naar een dame die dat wel is én daarnaast ook nog eens veel zakelijke kleding draagt. Al snel kwam ik uit bij mijn vriendin Zoe, een prachtige dame met maat 36/38 en een lengte van 1.74 meter. Als salesmanager in de logistieke branche geeft ze leiding aan een team, reist ze heel Europa door én moet ze er altijd goed uitzien voor haar functie. Want regelmatig geeft ze presentaties aan (potentiële) klanten en moet ze daarbij wel een goed indruk achterlaten. Kortom: tijd voor een gesprek met haar over zakelijke mode tips voor slanke dames.

 

Zakelijke mode tips voor slanke dames

 

Zijn er bepaalde dingen waar jij rekening mee houdt wanneer jij jezelf kleedt voor het werk in verband met jouw figuur? Denk aan vormen, stofsoorten, uitstraling enzovoort.

”Waar ik rekening mee houd zijn vormen en de situatie waarin ik mij op een dag bevind. Ik heb een paar mooi aansluitende kledingsstukken, zoals getailleerde blousjes en kokerrokken, die mijn figuur erg benadrukken. Het ziet er prachtig uit, maar ik wil tijdens een presentatie bij een klant niet de aandacht op mijn figuur leggen, maar op juist slides die ik aan het presenteren ben. Ik houd er in dat geval rekening mee dat ik een getailleerde blouse combineer met een wijder vallende pantalon. Op andere gelegenheden, zoals een conferentie, wil ik juist opvallen tussen alle grijze en donkerblauwe pakken, dus trek ik iets met kleur aan.”

 

 

Wat zal jij nooit aantrekken omdat je het niet mooi vind staan bij een slank lichaam? 

”Enkellaarsjes! Elke keer dat ik een moedige poging doe om die dingen te passen, wordt het een trieste bedoeling van grote schoen en wiebelig enkeltje. Jammer dat ze nu al jaren in de mode zijn. Ook korte jurkjes en rokken vind ik niet zo een succes. Met een slank figuur heb je vaak dunne benen. Je spillepootjes gehuld in een panty onder een kort rokje, dat is niet bevorderend voor een professionele uitstraling.”

 

Wat vind jij het allermooiste staan bij slankere vrouwen op het werk?

”Het allermooist vind ik een kokerrok, wijd vallende blouse en een goede hak. Nu met de winter geef ik zelf de voorkeur aan een pantalon en een blouse gecombineerd met een trui. De andere favoriet is een donkere jeans met zwarte blazer en loshangende, dunne sjaal.”

 

Wil je meer van Zoe zien of te weten komen? Check dan haar Instagram of LinkedIn.

 

Groetjes,

Aileen

2 reacties

  1. Van kokerrokken word ik ook altijd blij. De rokken van Tubino die ik op mijn LinkedIn overzicht voorbij zien komen hebben me gemotiveerd om weer in rok naar het werk te gaan. En binnenkort ook weer eens achter de naaimachine te gaan zitten. De kokerrok was de eerste rok die ik van mijn oma leerde maken 🙂

  2. Een vriendin van mij is ook lang en slank, en dol op nette kleding. Zij draagt ook vaak wijdvallende blouses en kokerrokken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge