Zakelijke oog make-up voor kerst

Heb jij deze week een kerstborrel op het werk? Wil je er leuk uitzien maar ook zakelijk? In dit artikel laat ik jou zien hoe jij met glitter oogschaduw je ogen feestelijk en toch netjes kunt opmaken. Jawel, zakelijke oog make-up voor kerst! Want glitters zijn te leuk om te laten liggen, toch?

 

Ik ga voor deze ooglook gebruik maken van 2 paletten. De eerste is het Chocolate pallet van I Heart Make-up. Misschien komt de verpakking je bekend voor. Hij wordt namelijk verkocht bij het Kruidvat en is inmiddels een populair palet geworden. Ik snap het wel. De 16 kleuren zijn mooi, het pigment is goed en daar betaal je maar €9,59 voor. Echt een aanrader dus.

 

 

Daarnaast ga ik ook het NYX Glitter Cream Palette gebruiken. Er zitten 5 kleuren goud in en zoals de naam al aangeeft gaat het hier om glitter crème. Ik heb dit doosje inmiddels alweer een paar jaar en gebruik deze eigenlijk alleen voor feestjes.

Helaas is dit glitter palette niet meer verkrijgbaar. Dus ben ik op zoek gegaan naar alternatieven, mocht je deze make-up look ook willen maken. Ik heb geen betaalbaar palet kunnen vinden maar wel mono glitter oogschaduw crèmes. Zo zag ik dat budgetmerk Wet ’n Wild verschillende kleuren verkoopt voor €3,45 per stuk. Je kunt deze kopen via de themakeupspot.nl.

 

 

Stap 1: de basis

Voordat ik begin breng ik altijd als eerste een oogschaduw primer op mijn ogen aan. Ik gebruik voor deze ooglook de transparante Too Faced Insurance primer.

Daarna breng ik de crème kleurige oogschaduw (kleur White Light) van het I Heard Pallet over mijn gehele ogen aan. Dit doe ik niet alleen aan de bovenkant maar ook bij mijn onderste wimpers. Deze kleur ga ik gebruiken als basis zodat ik daarna de andere kleuren gemakkelijk kan mengen. Daarna breng ik de kleur ‘ Fool Gold’ aan op mijn oogleden.

 

Stap 2: Diepte creëren 

De bronskleurige ‘ Pray For Me’ kleur breng ik aan in mijn arcadeboog. Op die manier creëer ik een schaduw in mijn ogen. In de buitenste hoek van mijn ogen voeg ik de kleur ‘ Consume Me’ toe. Dit is een hele bijzondere oogschaduw. In het palet lijkt het een donker bruine kleur met gouden en paarse glitters maar op de oogleden ziet het er heel anders uit. Dan is de kleur meer donker paars met een subtiele glans. De glitters zitten er nog wel tussen maar verdwijnen na het aanbrengen helaas snel.

 

Stap 3: perfectioneren

Met dezelfde donker paarse kleur breng ik door middel van een eyeliner kwast een lijntje aan op de onderste wimper rand. Om alle kleuren mooi in elkaar te laten overlopen gebruik in een zachte, soepele kwast. Voorzichtig wrijf ik met de kwast van links naar rechts (en weer terug) over mijn arcadeboog. Om wat extra schaduw aan te brengen gebruik ik hierbij ook weer de donker paarse kleur. Het is wel belangrijk dat je hierbij niet teveel oogschaduw gebruikt omdat je anders de andere kleuren helemaal weg kunt vagen.

 

Op de foto’s hier boven kun je zien hoe de oogschaduw er nu uitziet.

 

Stap 4: Glitters

Ik pak nu het NYX palette erbij. De donkerbruine glitter creme breng ik met een dunne kwast over de paarse oogschaduw in mijn buitenste ooghoeken aan. In tegenstelling tot gewone oogschaduw breng ik de crème deppend aan in plaats van wrijvend. Als ik ga wrijven dan zal ik de oogschaduw die ik eerder heb aangebracht namelijk vervagen en die kleur wil ik graag behouden. Aan de binnenkant van mijn ogen gebruik ik de gouden glitter crème.

 

Stap 5: Afronden

Opnieuw pak ik de donker paarse oogschaduw en de eyeliner kwast erbij. Dit keer breng ik een lijntje aan boven mijn ogen. Ik zorg ervoor dat de lijn in de binnenste hoeken van mijn ogen smal begint en breder wordt bij de uithoeken. Tenslotte breng ik mascara aan om het geheel af te maken.

 

Het eindresultaat!

Dit is het eindresultaat! Door de glitters alleen op mijn oogleden aan te brengen vallen ze niet zo op. De warme paarse kleur zorgt ondertussen voor een zachte en kerstige uitstraling.

 

Ik ben benieuwd wat voor make-up jij gaat aanbrengen tijdens de kerstborrel. Gebruik jij glitters of vind je dat toch niet geschikt voor op het werk? Laat het mij hier onder weten in een comment.

 

Groetjes,

Aileen

 

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor mijn informatie mijn disclaimer.

10 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge