Mijn zakelijke, op maat gemaakte winterjas van ChrisCollection

Begin december vertelde ik jou in een artikel over de betaalbare en op maat gemaakte kleding van ChrisCollection. Toen schreef ik ook al dat ik zelf een winterjas had besteld en jawel, hij is binnen! In dit artikel laat ik je zien hoe mijn zakelijke, op maat gemaakte winterjas van ChrisCollection er uitziet.

 

Kiezen van een plaatje

Ik moet zeggen dat ik het best wel spannend vond. Je kiest namelijk een jas op basis van een plaatje. Normaal gesproken koop je er één in de winkel. Die kun je dan passen en als je wilt nog lange tijd over twijfelen. Maar dit keer wordt hij in één keer op maat gemaakt. Je kiest de stof op basis van een boekje vol met verschillende stofstalen.

Mijn zakelijke, op maat gemaakte winterjas van ChrisCollection

 

Op bovenstaande afbeelding zie je links de foto van de jas waar ik als een blok voor viel en rechts hoe de jas er bij mij uitziet. In de basis is de jas hetzelfde, maar ik heb wel een aantal zaken laten aanpassen naar mijn smaak en voorkeur.

 

 

Mijn zakelijke, op maat gemaakte winterjas van ChrisCollection

Mijn zakelijke, op maat gemaakte winterjas van ChrisCollection

Het eerst wat ik wilde laten aanpassen is de ceintuur in de taille. Ik vind het altijd erg fijn als ik een langere jas in mijn middel wat strakker kan maken, zeker omdat ik zelf een duidelijke taille heb. Deze wil ik kunnen benadrukken en om die reden zijn er aan de achterkant twee lussen gemaakt en is er van dezelfde stof een ceintuur gemaakt die ik kan strikken. Een extra voordeel van deze ceintuur is dat ik de jas wat ruimer kan laten maken zonder meteen het gevoel te gevoel te hebben dat ik afscheid moet nemen van mijn figuur.

 

 

Mijn zakelijke, op maat gemaakte winterjas van ChrisCollection

Midden achter zit een hoge split. Deze heb ik bewust laten maken omdat ik veel fiets. Als ik aan het fietsen ben, dan wil ik lekker kunnen bewegen en om die reden is zo’n split heel fijn. Wat ook heel fijn is, is dat er twee steekzakken op de heupen zitten die heel diep zijn. Tijdens het fietsen doe ik vaak mijn telefoon in mijn jaszak en dan is het wel een fijn idee dat deze er niet zomaar uit kan vallen.

De jas heeft vanaf ongeveer heuphoogte tot aan de bovenkant blinde knopen. Er zit dus een stukje stof voor wanneer ik ze dicht heb geknoopt. Op die manier ziet het geheel er rustig en netjes uit. Het fijne is dat ik hem wel helemaal tot aan de bovenkant kan dichtknopen, dat is lekker warm.

 

 

Mijn zakelijke, op maat gemaakte winterjas van ChrisCollection

En tenslotte de voering. Oh, ik ben toch zo dol op mooie voeringen. Het uitzoeken van een voering alleen al was voor mij dan ook een feest. Ik koos voor een licht grijze voering met een subtiele, verticale streep een print met bronskleurige, kleine ornamenten. Deze kleur heb ik laten terugkomen in de biesjes bij de naden. Aan de binnenkant zit een diepe zak die is verstevigd en daar boven heb ik mijn initialen laten borduren: A.J.O van Aileen Jessica Out.

Wat kan ik er nog meer over zeggen? Ik ben onwijs blij met de jas. Deze jas kun je laten maken vanaf €299. Voor dit artikel heb ik deze jas gekregen, maar als je hem exact met alle extra’s zo zou laten namaken dan kost hij €369.

 

Wil je een op maat gemaakte jas, overhemd of pak laten maken bij ChrisCollection? Check dan de website www.ChrisCollection.nl. Iemand een kledingstuk cadeau geven kan ook, hij verkoopt namelijk ook cadeaubonnen.

 

Groetjes een fijne kerstavond gewenst,

Aileen

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met ChrisCollection

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge