De zakelijke stijl van…Imora

Na een korte blik in mijn blog archief kwam ik er achter dat ik inmiddels alweer ruim een jaar mensen kleed voor Prettybusiness. En wat is het léuk om dit te doen! Vandaag kleed ik een ex collega en tevens trouwe lezer. Benieuwd naar mijn zakelijke styling advies? Lees dan verder!

 

Imora

collage-imora12

Imora is een pittige 36 jarige dame en werkt als contractsecretaris bij een grote overheidsinstantie. Bij de organisatie waar zij werkt zijn er geen kledingvoorschriften. Eigenlijk is op het gebied van kleding vrijwel alles toegestaan.

Zelf vindt Imora het belangrijk om er verzorgd uit te zien, zowel op het werk als privé. Ze wisselt graag met verschillende stijlen en dat valt op. Meestal komt ze met een spijkerbroek en T-shirt of blouse op kantoor en soms ook in een net mantelpakje. Accessoires zijn niet aan haar besteed, enkel wanneer deze functioneel van aard zijn. Denk hierbij aan een riem of sjaal. Ze draagt maat 40 en is met haar 181 cm een lange, slanke vrouw om te zien.

 

Zelf gekozen combinatie

collage-imora1

 

Imora vond het niet zo eenvoudig om één kledingstuk te kiezen voor dit artikel. Ze heeft namelijk veel items in haar kledingkast die ze lastig vindt om te combineren. Voor het eerst mocht ik zelfs kiezen uit verschillende kledingstukken. Dat heb ik nog nooit meegemaakt! Ik gaf aan dat ik wel een outfit zou willen maken met haar witte body. Door de satijnen kraag vind ik dit een uniek én mooi kledingstuk. Super leuk om hier mee te gaan combineren.

Maar eerst moest Imora zelf een outfit bedenken met dit kledingstuk. Omdat haar body gemaakt is van een dunne, katoenen stof droeg Imora er een wit hemd onder. Anders zou haar BH zichtbaar zijn en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Over haar body heen droeg zij een rood colbert.

 

collage-imora8

Daarnaast droeg zij een aangesloten spijkerbroek met een medium blauwe wassing en een casual donkergroene riem. Daar onder droeg ze haar blauwe pumps die qua kleur heel mooi overliepen in haar broek.

Persoonlijk vind ik dit een mooie, sterke combinatie. De kleuren komen krachtig naar voren en dat staat Imora goed. De uitstraling is wel erg casual en daar ga ik haar natuurlijk mee helpen 😉

 

Geadviseerde combinatie

collage-imora11

De satijnen kraag is één van de meest opvallende onderdelen van de body en deze wilde ik graag benadrukken. Om die reden koos ik voor een donkerblauw T-shirt met een diepe V-hals en driekwart mouwen. Door deze over de body heen te dragen wordt de kraag extra benadrukt en dat zorgt voor een nette uitstraling. Een kraag is immers een detail dat altijd zorgt voor een zakelijke look.

Omdat Imora zo dol is op haar spijkerbroek heb ik ervoor gekozen om dezelfde broek te gebruiken bij de door mij gekozen outfit. En die donkerblauwe pumps… Tja, die passen zo perfect bij de broek dat ik deze ook echt niet ga verwisselen. Maar, nog even over de kraag…..

 

collage-imora5

Het leuke aan dit donkerblauwe T-shirt is dat de V-hals aan de achterkant doorloopt. Hierdoor wordt de kraag ook in haar nek weer extra benadrukt. Leuk detail: haar staart valt van achteren precies in het midden van de hals. Alsof het haar ervoor geknipt is!

 

imora-collage10

 

Deze body heeft geen manchet bij de mouwen maar ik heb wel hetzelfde effect gecreëerd. Door de witte mouwen onder het donkerblauwe T-shirt te laten uitsteken krijg je qua kleur een duidelijk contrast. En dat is hetzelfde contrast als bij een manchet. Heel simpel, maar wel een leuke truc om toe te passen.

Tenslotte verwisselde ik haar casual donkergroene riem om voor een netter, leverkleurig exemplaar. Door deze neutrale kleur valt haar kraag extra op en ziet het geheel er rustig maar toch ook gestyled uit.

 

Conclusie

Imora vond de combinatie meteen leuk en was erg enthousiast. Ze zei dat ze het leerzaam vond om mijn advies te krijgen en ze nu op een andere manier naar haar kledingkast kijkt.  ” Ik heb er nog nooit aan gedacht om een T-shirt over mijn body heen te dragen maar het staat erg leuk! Ik ga dit zeker dragen naar mijn werk”.

Imora, dankjewel voor het feit dat ik jou voor Prettybusiness mocht kleden. Ik heb genoten van je openhartigheid en ik vond het erg gezellig.

 

Groetjes,

Aileen

 

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge