De zakelijke stijl van…Nico

 

Vandaag is het weer tijd voor een artikel waarin ik iemand anders adviseer over een zakelijke outfit. Zoals altijd stel ik een outfit samen met een item dat al lang niet meer wordt gedragen, terwijl diegene dat wel graag wil. Dit keer is het alleen geen dame maar een heer die zich laat adviseren. Hij bood zichzelf aan en ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om hem te mogen kleden. Ik presenteer jullie Nico, mijn schoonvader.

 

Nico

 SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nico vervult een leidinggevende functie bij een vliegmaatschappij en is 61 jaar oud. In zijn functie is een pak alleen bij formele gelegenheden verplicht. Tijdens zijn dagelijkse werk draagt hij meestal een mix van casual en zakelijke items.

Met een lengte van ongeveer 1.85 meter heeft hij een lang postuur dat goed in verhouding is.

 

Zelf gekozen combinatie

nico before

Voor dit artikel heeft Nico gekozen voor een geruit colbert van Burberry. Dit item hangt al jaren in zijn kast en hij vindt het lastig om hem op een goede manier te combineren. Maar toch heb ik hem gevraagd om met dit colbert een zakelijke outfit samen te stellen.

 

nico before 3 nico before 4

Hij koos voor een rood overhemd met witte knopen, een zwarte spijkerbroek en bijpassende schoenen. Hij vindt het een goede combinatie maar twijfelt of dit wel geschikt is voor een dag op kantoor.

Ik begrijp zijn twijfel. De rode kleur is erg opvallend en in combinatie met het geruite colbert wordt het geheel wat druk om te zien. Ondanks de rode kleur terug komt in het patroon van het colbert raad ik het af om deze combinatie op het werk te dragen. Voor privé gelegenheden vind ik dit een goede combinatie, maar het is qua kleur wat fel voor op kantoor. De zwarte schoenen en broek vind ik wel goed gekozen. Deze neutrale kleur past goed bij het drukke colbert en creëert wat meer rust in de outfit.

 

 

Geadviseerde combinatie

Nico after 1

Bij deze werk outfit heb ik het rode overhemd verwisseld voor een donker blauwe variant. Deze kleur komt ook terug in het patroon van de stof maar geeft een wat formelere uitstraling. Donker blauw is eigenlijk altijd een goede keuze wanneer het gaat om zakelijke kleding. De kleur is niet zo hard als zwart maar ook niet zo saai als grijs. Het zit er precies tussenin en staat eigenlijk iedereen goed.

De donker blauwe kleur maakt ook het postuur optisch iets smaller, zeker in combinatie met de zwarte broek. Door deze effen kleuren op elkaar te dragen wordt de lengte van het lichaam geaccentueerd. Wanneer het colbert open wordt gedragen zal dit effect nog meer benadrukt worden. De twee losse voorpanden in combinatie met het blauwe overhemd zorgen er voor dat er in het midden een donkere, verticale lijn ontstaat. En horizontale lijnen kleden (vrijwel) altijd af.

 

Nico vindt het een goede combinatie: ” ik trok altijd automatisch het rode overhemd aan maar donker blauw staat ook erg goed. Ik zie dat het er op deze manier netter uit ziet”.

 

Dankjewel Nico. Ik vond het leuk om jou een keer te mogen adviseren en nog veel leuker om te zien dat jij ervan genoot. En ik ook 🙂

 

Groetjes,

Aileen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge