Zo blijf je de parfum een werkdag lang ruiken

Wanneer je aan het begin van je werkdag parfum op doet, dan kan het zomaar gebeuren dat deze geur aan het einde van de dag weg is. Hij is vervlogen of gewoon minder aanwezig omdat je bijvoorbeeld hebt getranspireerd. Maar daar heeft een Reyn, werkzaam bij ICI Paris XL, een goede oplossing voor bedacht. 

Foto: Ulysse Pointcheval – Unsplash

Zo blijf je de parfum een werkdag lang ruiken

In onderstaande video laat Reyn zien hoe hij ervoor zorgt dat zijn parfum gedurende de dag lekker blijft ruiken.

@reynworkingforipxl

Voeg een paar druppels parfum toe aan je strijkijzer voor een extra geurbeleving. #pov #viraal #foryou #voorjou #fypシ #fyp #voorjoupagina #iciparisxl #parfum #dior #nl #nederlands #werk

♬ оригинальный звук – Мусапирова Арайлым

In plaats van parfum op de huid aan te brengen mengt hij dit met het water in zijn strijkijzer. Op die manier ruikt zijn werkblouse altijd naar zijn favoriete geur.

 

Hoe handig is deze parfum tip?

Het ziet eruit als een super handige tip, maar zijn volgers zijn kritisch. Zo krijgt hij de vraag of dit niet schadelijk is voor je strijkijzer. Reyn geeft aan dat strijkwater vaak ook alcohol bevat en dat een beetje parfum in het water daarom geen kwaad kan. Wel raadt hij aan om je strijkijzer regelmatig te reinigen. 

Ook over het effect van parfum op kleding worden vragen gesteld. Want is dit niet schadelijk? Volgens de medewerker van ICI Paris XL kun je deze methode alleen gebruiken op donkere kleding. Bij lichte kleding kan de parfum een slecht effect hebben op de kleur van de stof. Daarbij benadrukt hij dat het mengen met water essentieel is. Je kleding strijken met enkel parfum wordt niet aangeraden.

En hoe zit het met de garantie van je strijkbout? Vervalt deze niet nadat je er parfum in hebt gedaan? Reyn erkent dat dit een probleem kan zijn, zeker wanneer je er veel geld voor hebt betaald. Maar voor hem is dit geen probleem. Zijn strijkbout kostte twintig euro en hij gebruikt hem al jaren op deze manier.

 

Meer parfum tips?

Ik strijk zelden, maar het klinkt als een goede tip. Naast oppassen met de kleur van de stof weet ik dat parfum ook kan reageren op zonlicht. Dus mocht je dit willen uitproberen, dan raad ik je aan om dit enkel in de winter te doen. 

Naast deze tip deelt Reyn op zijn TikTok pagina nog meer leuke weetjes over parfum. Zo laat hij onder andere zien hoe je van oude parfumflessen een boekenstandaard, kerstversiering of zelfs een deurstopper kunt maken. Heel leuk!

Tip: Ben je benieuwd welke parfum je het beste kunt dragen op het werk en hoe je hiermee om kunt gaan? Check dan het artikel waarin ik etiquette expert Anne-Marie van Leggelo interview over het gebruik van parfum in zakelijke omgevingen. 

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

  1. Prima tip als je één geur gebruikt. Maar als je een keer een andere geur wil gebruiken moet je eerst een nieuw strijkijzer kopen om te voorkomen dat de twee geuren gaan mengen. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge