Zo draag je een damessneaker zakelijk

Sneakers zijn echte sportieve schoenen. Daardoor worden ze ook niet zo snel geassocieerd met zakelijke kleding. Maar ze lopen wel lekker comfortabel. De afgelopen jaren zijn ze onder de dames dan ook steeds populairder geworden. Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen in 2015 voor het eerst in de geschiedenis zelfs meer sneakers kochten dan schoenen met hakken. Maar hoe combineer je die schoenen voor een dagje op het werk? Ik ging op Pinterest op zoek naar de mooiste outfits zodat ik het jou kan laten zien: zo draag je een damessneaker zakelijk.

 

Ohja, en bij onderstaande afbeeldingen kun je naar beneden scrollen. Als het goed is zijn de foto’s gewoon volledig zichtbaar. Maar mocht er een klein stukje van de foto niet meteen zichtbaar zijn, door even te scrollen kun je hem helemaal bekijken.

 

Zwart/wit outfit

Wil je vaker sneakers op het werk dragen, dan raad ik je aan om te kiezen voor zwarte of witte exemplaren met zo min mogelijk opvallende details. Deze kun je namelijk makkelijk combineren met kleding in dezelfde tinten. Kies voor een zwart of een wit colbert en je ziet er sowieso al meteen netjes uit. Voor een extra zakelijke outfit kun je het beste kiezen voor een colbert en broek in dezelfde kleur.  De broek hoeft niet eens een pantalon te zijn, maar het ziet er in eerste instantie dan wel uit alsof je een pak aan hebt.

 

 

Krijtstreep

Wil je er zo zakelijk mogelijk uit zien met sneakers? Dan raad ik je aan om te kiezen voor een pak met een krijtstreep. Net zoals met bovenstaand voorbeeld geldt ook hier: zolang de kleuren matchen kun je het prima bij elkaar combineren. Heb je een sneaker met een gekleurd detail? Kies dan voor een ander accessoire waar deze kleur in terug komt. Denk bijvoorbeeld aan een oorbel, ketting of riem. Zo zie je er netjes én toch gestyled uit.

 

 

Kleur

Als je liever wat kleur draagt, dan wordt het geheel al snel minder zakelijk om te zien. Maar dat wil niet zeggen dat het niet kan natuurlijk. Heb je een zeer gekleurde outfit? Zorg dan dat je er witte of zwarte sneakers bij draagt waar juist geen kleur in zit. Probeer vervolgens ergens in de outfit de witte of zwarte kleur terug te laten komen. Zo creëer je rust en zie je er daardoor meteen een stuk representatiever uit.

Draag je wel graag gekleurde sneakers? Dan kun je het beste kiezen voor één kledingstuk of één accessoire in dezelfde kleur. Ook op die manier kun je er representatief uit blijven zien.

 

Met rok

Tenslotte is er nog de rok. Ik hoor vaak van dames dat ze het lastig vinden om hier sneakers onder te dragen. Dat snap ik, maar ook met deze combinatie kun je er netjes uitzien.

In de eerste plaats zou je voor een paar zwarte sneakers kunnen kiezen en deze dragen met een zwarte panty. Het klinkt wellicht een beetje vreemd maar op die manier vallen de sneakers meteen een beetje weg. Daarnaast helpt het altijd wanneer je zeer nette kleding draagt. Zoals alles met mode gaat het om balans. Een paar sneakers kun je meteen een stuk minder sportief maken door ze te combineren met een zeer nette rok en top.

 

Ik ben benieuwd. Draag jij wel eens sneakers op het werk en zo ja, hoe combineer jij deze?

 

Groetjes,

Aileen

 

 

 

2 reacties

  1. Ik heb de Puma basket heart NS. Deze sneaker is helemaal zwart (ook de schoenzolen), heeft een aparte stof die een beetje glimt en grote zwarte strikken als veters. Ik draag deze onder een pantalon of donkere spijkerbroek. Mijn collega’s vinden de schoenen best chique ogen ondanks dat het speakers zijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge