Zo draag je een leren rok op het werk

Een leren rok op het werk, dat klinkt snel als een minder verstandige keuze. Want leren rokken zijn vaak kort, sexy en daardoor niet zo zakelijk. Afgelopen week ontstond er naar aanleiding van mijn vraag over wat we wel en niet in 2018 willen zien op het werk dan ook een discussie over leren kleding: kan het nu wel of niet op de werkvloer? Persoonlijk ben ik er van overtuigd dat het zeker kan, mist je het op de juiste manier combineert. In dit artikel ga ik het je laten zien: zo draag je een leren rok op het werk.

 

 

Met lang colbert

Een colbert is hét kledingstuk dat veel outfits meteen een stuk netter maakt. En dat is ook het geval bij de leren rok. Zeker wanneer je een wat langer model draagt, dan valt de rok wat minder omdat het colbert er deels overheen valt. In combinatie met een dikkere panty en hooggesloten blouse off top zie je er meteen netjes uit.

 

 

Lange A-lijn rok

연휴 끝😶일상 시작🌥 #앙고라니트#가죽스커트#플레어스커트

Een bericht gedeeld door 르블랑쉬 (@leblanche_jieun) op

 

Tja, wie zegt dat een leren rok ook meteen korte rok moet zijn? Ik heb zelf in het verleden al vaker langere, leren rokken met een A-lijn model gezien. Persoonlijk vind ik dat erg mooi en ook nog een praktisch. Door het uitlopende model heb je namelijk ook nog eens lekkere bewegingsruimte en hoef jij je niet druk te maken over dat er iets teveel zichtbaar is wanneer je zit.

 

Gekleurde panty

Oké, ik moet eerlijk toegeven dat dit persoonlijk niet mijn favoriete combinatie is. Maar ik vind het zeker wel geschikt voor op het werk. Uiteraard rekening houdend met je functie en de bedrijfscultuur, maar dat geldt voor alle outfits die je in dit artikel ziet.

De kleuren in de panty zorgen voor een wat vrolijkere uitstraling en daardoor ligt de focus minder op de leren rok.

 

 

De coltrui

De meest eenvoudige manier om een leren rok representatief te dragen is door hem te combineren met een hoog gesloten trui zoals de coltrui. Een goeie combinatie ook om te dragen in de winter.

 

Suede laarzen

Tenslotte zou je er ook voor kunnen kiezen om de leren rok te combineren met suède laarzen. Deze stof is zacht en daardoor komt de ‘harde’ uitstraling van de leren rok wat minder naar voren. Bovendien zijn hoge, suède laarzen ook nog eens heerlijk warm. Zeker met een mooie wijnrode kleur, gecombineerd met een bijpassend jasje zoals op bovenstaande foto ziet het geheel er netjes en vlot uit.

 

Draag jij wel eens een leren rok op het werk en zo ja, hoe combineer jij deze?

 

Groetjes,

Aileen

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge