Zó is een grijs pak niet saai

Wanneer je het hebt over een grijs pak, dan denken veel mensen gelijk aan een stoffig en wat oubollige uitstraling. Om die reden kiezen velen al jaren voor donkerblauw. Terwijl een grijs pak ook juist heel leuk kan staan, mits je hem op een goede manier combineert. Maar hoe doe je dat? 

Ik heb de afgelopen weken een grijs pak getest en op verschillende manieren gedragen. In dit artikel laat ik zien hoe ik dit heb gedaan en vertel ik waarom ik bepaalde combinaties heb gemaakt.

Grijs met een ruitje

Greiff damespak

Voor dit experiment koos ik voor een grijs pak met en klassieke ruit van Greiff. Zowel het colbert als de pantalon hebben een regular fit, wat in houdt dat hij niet heel erg getailleerd valt. Dat is ook precies wat ik wilde: jou laten zien hoe je met een mooi, maar basic pak een leuke uitstraling kunt creëren. 

Greiff damespak

Het pak is gemaakt van een stof waarbij er een combinatie is gemaakt van 60% scheerwol, 36% polyester en 4% elastan. Ik vind het wel fijn dat er wol in zit, want daardoor kreukt hij niet zo snel en is hij koel genoeg voor de zomer. Het materiaal is verder vuil- en waterafstotend en heeft een bi-stretch, wat inhoudt dat de stof zowel in de breedte als in de lengte rekbaar is. Het volledige pak kan trouwens gewoon in de wasmachine gewassen worden, wat ook wel handig is. De chiffon blouse op bovenstaande foto is ook van Greiff.

1. Met een drukke print

Greiff damespak

Om het pak een vrolijke uitstraling te geven kun je hem het beste combineren met een blouse waar een print in is verwerkt. Om te voorkomen dat het geheel er erg druk en chaotisch uit gaat zien, heb ik gekozen voor een print met kleuren die ook in het pak terugkomen: zwart en wit. Qua schoenen draag ik effen, zwarte pumps.

Zó is een grijs pak niet saai

Voor een extra vrolijke uitstraling heb ik een crèmekleurige bloem bij de punt van de revert vastgemaakt. Normaal gesproken zou ik wit met crème niet zo snel met elkaar combineren, maar omdat de roos een paar centimeter van de blouse af staat vind ik het wel kunnen. De roos is trouwens gewoon een schuifspeld die eigenlijk gemaakt is om in het haar te dragen. 

Zó is een grijs pak niet saai

In plaats van een riem heb ik de broek gedragen met een paar grijze bretels. Een riem vond ik namelijk wat druk worden in combinatie met de blouse en bloem. En de bretels zie je toch niet wanneer je een jasje draagt.

Zó is een grijs pak niet saai

Het voordeel van dit accessoire is tevens dat je de broek ook goed zonder het jasje kunt dragen. Omdat zowel de bretels als de broek grijs zijn, passen deze goed bij elkaar. De blouse met de witte zwaantjes is wellicht wat druk, maar persoonlijk vind ik het wel een leuke combinatie. 

2. Ruitje en dasje

Greiff damespak

Oké, een print is leuk. Maar kan ik nog een stapje verder gaan? Jawel, door er nog een ruitje bij te dragen. Wellicht een gewaagde keuze, maar niet ondenkbaar. Om de rode ruit subtiel naar voren te brengen droeg ik er een grijze das overheen. 

Zó is een grijs pak niet saai

Kan de outfit ook zonder jasje worden gedragen? Jawel, maar je moet wel écht van ruitjes houden. 😉

Zó is een grijs pak niet saai

3. Glitters!

Greiff damespak

Na alle printjes was het tijd om het over een andere boeg te gooien. Tijd voor een feestelijke combinatie. Een paar hoge laarzen, een pochet en glitters!

Zó is een grijs pak niet saai

Onder het pak droeg ik een witte blouse die aan de voorkant volledig was bedekt met pailletten in het zilver, wit en zalm roze. Fel gekleurde pailletten waren wellicht wel leuk geweest, maar toch even nét iets teveel van het goede. Door te kiezen voor neutraal gekleurde pailletten kun je deze outfit ook gerust op een zakelijke borrel of feest dragen. 

Omdat de pailletten al voldoende opvielen droeg ik er een donkerblauwe pochet met een zilveren rand bij. Niet te opvallend, maar feestelijk genoeg. Deze heb ik trouwens zelf gemaakt. Binnenkort zal ik in een artikel laten zien hoe ik dit heb gedaan.

4. Tijd voor kleur!

Zó is een grijs pak niet saai

Als laatste outfit moest er natuurlijk wat kleur in komen. Persoonlijk vind ik roze tinten erg mooi in combinatie met grijs. Daarom droeg ik een T-shirt in een oud roze kleur, samen met donkerrode bretels en laarzen. 

Zó is een grijs pak niet saai

Voor een frisse en vrouwelijke uitstraling droeg ik een broche met een roze bloem op de revert. Deze heb ik trouwens van een ander colbert af gehaald. 

Conclusie

Ik vond het erg leuk om weer eens een aantal weken een pak te testen. De laatste keer was in december, toen ik een pak met de speciale 37.5 technologie droeg. Qua materiaal vind ik dit pak erg fijn omdat er veel stretch in zit. Bij een stugge stof heb ik vaak te maken met een te ruime taille omdat mijn heupen relatief breed zijn. Daar had ik dit keer geen last van. Door de rekbare stof sloot het allemaal goed aan. De broek zat zelfs zo lekker, dat ik wel eens grapjes maakte over dat ik er in wilde slapen. 

Het colbert was ook fijn. Bij ontvangst werd ik meteen al blij bij het zien van een zakje op de borst. Dat betekende immers dat ik eindelijk een pochet kon gaan dragen. Verder zit er een zak aan de binnenkant en twee zakken op de heupen. Dat is voor mij altijd wel een grote meerwaarde. Qua pasvorm had het colbert voor mij wel iets smaller en korter mogen vallen. Bij de mouwen en de schouders vond ik hem goed zitten, maar in de taille toch wat ruim. Dat heeft ook te maken met de regular pasvorm, dat valt nu eenmaal wat rechter. 

Ook een grijs pak?

Mocht je het pak willen aanschaffen, dan kun je het beste via de dealer zoekfunctie op de website van Greiff kijken welke bedrijven bij jou in de buurt of online deze pakken verkopen. Officieel is dit pak bedrijfskleding, maar er zijn ook genoeg bedrijven die aan consumenten verkopen. Ik raad je wel aan om goed te kijken naar de prijzen, aangezien deze kunnen verschillen. Als richtprijs moet je rekening houden met zo’n €100 voor de pantalon en €190 voor het colbert. Maar dit zijn dus echt richtprijzen. 

Draag jij wel eens een grijs pak? En zo ja, hoe combineer jij deze?

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Greiff en de items in dit artikel heb ik dan ook van dit bedrijf gekregen om te testen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge