Zo zet jij je (werk)tas strategisch in

Want to read in English? Click here.

Je kunt je werktas als vrouw natuurlijk heel praktisch gebruiken. En dat zullen de meesten ook doen. Gewoon voor je spullen die je nodig hebt op het werk. Zo simpel is het, toch? Nu zag ik laatst een filmpje voorbij komen dat heel goed liet zien hoe je anders met je tas om kunt gaat. Tijd voor een artikel om het ook aan jou te laten zien: zo zet jij je (werk)tas strategisch in.

Hoog bezoek

Hier onder kun je het filmpje bekijken. Geen zin om te kijken en lees je liever? Scroll dan even verder.

Geen decolleté

Princes Diana had bij iedere avondjurk een bijpassende clutch. Deze kleine tas gebruikte ze niet alleen om haar spullen in op te bergen, maar ook om haar decolleté te bedekken. Ze hield de tas voor haar borst terwijl ze uit de auto stapte. Op die manier voorkwam zij dat ze teveel inkijk had. Super slim!

Nu zul je waarschijnlijk niet zo vaak in een avondjurk op het werk verschijnen, maar het is wel handig om te onthouden voor bijzondere gelegenheden. Denk bijvoorbeeld aan het kerstdiner of een ander moment waarbij je een mooie jurk draagt. Zo’n kleine tas staat niet alleen heel elegant, maar je kunt hem dus ook praktisch gebruiken.

Communiceren met je tas

Naast Diana gebruikt de Engelse koningin Elizabeth ook haar tas niet alleen om spullen in mee te nemen. Ze gebruikte dit accessoire om op een onopvallende manier te communiceren met haar medewerkers. Wanneer ze de tas van de ene hand naar de andere liet glijden, dan betekende dit dat ze het gesprek wilde beëindigen. En wanneer ze haar tas op de tafel zette, dan was dit een teken dat ze binnen vijf minuten weg wilde bij het event waar ze op dat moment aanwezig was. Hoe slim is dat?

Dit kun je ook best een keer gebruiken als je met je collega bijvoorbeeld ergens heen gaat en je wilt op die manier iets naar elkaar seinen. Het klinkt in eerste instantie misschien vreemd maar veel mensen hebben bepaalde gewoonten die je herkent als je veel met iemand samenwerkt.

Zo zet jij je (werk)tas strategisch in

Zo was ik een tijdje een assistent van een manager en na een tijdje kon ik door bepaalde kleine trekjes precies zien wat ze wilde. En soms kon een kleine, korte opmerking of handeling van mijn kant behulpzaam zijn. Zeker als ik mee ging naar een afspraak en precies wist wat haar doel of strategie was. Een aantal keren heb ik ook wel eens een afspraak gemaakt over een bepaalde handeling. Niet zozeer over een gebaar met een handtas, maar wel over een bepaalde zin of handeling met de handen. En waarom ook niet? Als je goed op elkaar bent ingespeeld, dan kan dit heel handig zijn.

Heb jij ook wel eens je tas of een ander accessoire gebruikt om iets duidelijk te maken aan een ander of iets te verhullen?

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

  1. Jeetje, wat goed! Ik heb het filmpje ook bekeken en inderdaad. Heel duidelijk en slim bedacht.
    Ik heb ook wel eens zo’n afspraak gemaakt, door een bepaalde zin uit te spreken dat ik bijvoorbeeld weg wilde. (wel lastig als de tegenpartij daarna die afspraak glad vergeet, hahaha)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge