Zomer werk outfits

Het is weer eens tijd voor een werk-outfit artikel. Het laatste artikel publiceerde ik halverwege juli en daarna heb ik tijdens de zomer vooral aandacht besteed aan de wijze waarop je om kunt gaan met zakelijke kleding. Zo schreef ik een artikel over het ongemakkelijke gevoel dat je kunt ervaren bij werk kleding, wat het wereldwijze onderzoek van LinkedIn ons kon vertellen over zakelijke kleding en hoe je met een schema je zakelijke stijl kunt bepalen.

Maar nu de zomer voorbij is ga ik weer starten met de werk-outfit artikelen. Ik post al mijn (selfie) outfits sinds een paar weken op Instagram en het lijkt mij leuk om deze foto’s te gebruiken. Ik bewerkt ze altijd met o.a. een rond kader en zwart/witte bloemen er om heen. Op die manier zijn alle foto’s op mij Instagram qua lay out gelijk. En ik vind het zelf ook gewoon mooi 🙂  Kijken jullie mee naar wat ik deze zomer zoal heb gedragen?

 

 

Maandag 24 augustus 

 

Werk outfit -  Maandag 24 augustus

Werk outfit -  Maandag 24 augustus

Werk outfit -  Maandag 24 augustus

 

Vandaag had ik een belangrijk overleg op mijn werk. Diverse managers en de directeur was aanwezig en dus kijk ik dan extra kritisch in de spiegel. Ja, op dit soort momenten besteed ik wat meer aandacht aan mijn uiterlijk.

Ik koos voor een Mart Visser jurk (van V&D), zwarte panty (Hema) en een paar basic zwarte pumps (Invito). De jurk is qua print best druk en daarom heb ik de rest rustig gehouden. Qua make-up koos ik voor zwarte oogschaduw en een nude lippenstift. Ik wilde geen strakke, zwarte eyeliner want dat kon het geheel wat hard maken. Door de strakke lijnen in mijn jurk heb ik namelijk al niet zo een zachte uitstraling. En vind ik zwarte oogschaduw een betere keuze. Dit kan ik wat vervagen en op die manier zelf bepalen hoe hard de uitstraling is.

Los haar vond ik met deze drukke jurk wat chaotisch worden. En dus koos ik voor een knot door middel van een donut. Het haalt de haren uit mijn gezicht en maakt daardoor het geheel een stuk rustiger. De zwarte oorbellen (Ti Sento) passen bij de stijl van de jurk en maken het geheel daardoor af.

 

 

 

Dinsdag 25 augustus 

 

Werk outfits - Dinsdag 25 augustus

Werk outfits - Dinsdag 25 augustus

Werk outfits - Dinsdag 25 augustus

 

De dag erna koos ik voor een makkelijke outfit. Een zwarte pantalon (Promiss) met een gebloemde blouse (Superstar). Na het werk moest ik nog even langs de huisarts om een moedervlek op mijn rug weg te laten halen en dus trok ik een outfit aan met een hemd. Dat is lekker makkelijk want dan is het voldoende om alleen mijn blouse uit te doen. Ik ben nogal een koukleum en daarom denk ik daar zo over na.

Deze outfit heb ik heel snel gekozen omdat ik heb gewerkt met het ”matchende riem” principe. Ik koos voor een camel kleurige riem en liet deze terug komen in het hemd dat ik droeg onder mijn blouse. De rest van mijn outfit is hoofdzakelijk zwart. Op die manier zorg ik ervoor dat mijn outfit niet uit één kleur bestaat, zonder daar teveel over na te denken.

 

image6

Werk outfits - Dinsdag 25 augustus

 

Qua make-up hield ik het vrij basic. Door de drukke bloemen op de blouse wil ik de rest wat rustiger houden. Ik droeg een donker rode lippenstift die past bij de kleur van mijn haar en een eenvoudige zwarte eyeliner.

Als jas koos ik voor een simpel, zwart colbert. Zo is mijn entree zakelijk en zijn de bloemen op mijn blouse subtiel aanwezig.

 

 

Groetjes,

Aileen

2 reacties

  1. Zakelijk en kennelijk cool genoeg voor zomer, maar nog niet het vrolijk wat zomers uit moet stralen. Toch leuk dat dit ook een onderwerp is!

    • Beste Laura, bedankt voor je feedback. Ik ben met je eens dat deze kleding er niet super zomers uit ziet. De foto’s zijn gemaakt in de zomer, maar het was niet extreem heet. Persoonlijk probeer ik tijdens de zomer er ook altijd zakelijk uit te zien en mijn ervaring is dat hele zomerse kleding de outfit minder zakelijk maakt. Ik zal volgende zomer kijken of ik hier meer aandacht aan kan besteden in artikelen. Groetjes, Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge