Zwaar werk faken met je spijkerbroek

We kennen allemaal wel de spijkerbroeken met gaten, scheuren en slijtplekken. Dit zijn de broeken waarvan de meeste mensen van mening zijn dat je ze beter niet op het werk kunt dragen. Maar er zijn nu broeken die juist de illusie wekken dat je flink aan het werk bent geweest. Jawel, je kunt sinds kort zwaar werk faken met je spijkerbroek.

 

Heftig!

Het merk PRPS staat al lange tijd bekend om de spijkerbroeken die er extreem versleten uitzien. Maar voor hun nieuwe collectie zijn ze nét een stapje verder gegaan. Ze verkopen namelijk een broek én jas met een zogenaamde modderlook.

 

De broeken kosten omgerekend zo’n €389. De spijkerjas stond korte tijd ook online te koop maar nu niet meer. Ik heb geen idee of hij is uitverkocht of dat er een andere reden is, maar de prijs kan ik niet achterhalen. Het zal wel niet veel afwijken van het bedrag dat je voor de broek mag neertellen. Owja, en de broek is inmiddels op de website van Nordstrom uitverkocht.

Mocht je denken dat dit een hilarische grap is, dat is het niet. De makers van de broek zeggen dat je hiermee laat zien dat je niet bang bent voor vies werk. De broeken worden met enthousiasme onthaalt door de fans van het merk, zo kan ik concluderen na het zien van de reacties op de Instagram foto’s van het merk. De broeken worden ook verkocht op de website van Nordstrom en toen een klant onder de broek reageerde met de vraag of dit een grap was en of ze het ook verkopen met koeien poep, toen werd de comment verwijderd. Ook de sarcastische opmerking “Gotta love being able to look like I have fed the pigs, helped deliver a calf, and get the tractor unstuck without ever having to leave my BMW.” werd verwijderd.

Mike Rowe, de presentator van de TV show ‘Dirty Jobs’ ziet de lol er wel van in. Hij schreef op zijn Facebookpagina dat er eindelijk een broek is om te laten zien dat je vies werk hebt, voor diegene die het niet hebben. Tja, ik kan hem geen ongelijk geven.

 

Een andere ‘zware’ klus?

Mocht je liever indruk willen maken met een flinke verfklus, ook daar heeft het merk aan gedacht. Onderstaande broek kun je voor €292 aanschaffen. En iedereen zal denken dat je lekker aan het schilderen bent geweest….

Maar kennelijk is deze broek voor velen toch nét even iets te subtiel. De foto’s van onderstaande broeken heb ik namelijk een paar dagen geleden opgeslagen, maar inmiddels zijn ze online alweer niet meer te koop. Ik schat zo in dat ze zijn uitverkocht…

 

 

 

Wil je liever de indruk wekken dat je met je billen in een bak met bleek heb gezeten? Ook dat kun je faken met de broeken van PRPS. Daar betaal je ‘slechts’ €251 voor.

Foto’s: PRPS jeans / Nordstrom

Hoe doen ze dat?

Nu was ik eigenlijk wel benieuwd hoe dit soort aparte effecten worden gecreëerd op kleding. Een blik op de Instagram pagina van PRPS jeans gaf mij meteen een antwoord. Het merk laat door middel van foto’s en video’s zien hoe hun producten tot stand komen.

De stoffen worden handmatig ‘bewerkt’ door schuurmachines.

Een bericht dat is gedeeld door @prpsjeans op

En ook de bleekvlekken worden handmatig gecreëerd.

Een bericht dat is gedeeld door @prpsjeans op

Mocht het dan nog niet voldoende zijn bewerkt, dan maken ze er met laserstralen nog een paar gaten in.

Een bericht dat is gedeeld door @prpsjeans op

 

Maar wees niet bang dat je kleding gaat afgeven. Uiteindelijk wordt het allemaal gewassen voordat het in de winkel terecht komt.

Een bericht dat is gedeeld door @prpsjeans op

 

Het zal je vast niet verbazen als ik zeg dat ik dit soort broeken écht niet ga dragen. Hoe lelijk ik het ook vind, het is in ieder geval wel creatief. Het merk heeft zichzelf weer eens op de kaart kunnen zetten en ondertussen laten zien dat ze in staat zijn tot het creëren van bijzondere items.

Al zou ik er geld voor krijgen, dan nog sla ik het aanbod over. Hoe zit het met jou? Zou jij dit durven te dragen op het werk?

 

Groetjes,

Aileen

 

Bronnen: Businessinsider en Facebook Mike Rowe

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge