FAQ

Er zijn een aantal vragen die mij regelmatig gesteld worden, de zogenaamde Frequently Asked Questions. Hier onder heb ik de tien meest gestelde vragen inclusief antwoorden voor jou op een rij gezet.

Foto: Rose Photography

 

1. Hoeveel volgers heb je?

Dit vind ik een lastige vraag. Hoeveel volgers ik heb verschilt per social media kanaal. Alle kanalen bij elkaar heb ik op dit moment (maart 2019) ongeveer 12.000 volgers. Maar sommigen volgen mij op meerdere kanalen en daarnaast zijn er ook mensen die via email mijn artikelen volgen. Er ook zijn mensen die de website regelmatig bezoeken zonder email melding of social media. 

Hoeveel lezers ik ontvang op Prettybusiness verschilt ook sterk. Gemiddeld zijn het ongeveer tussen de 16.000 en 21.000 lezers per maand. 

 

2. Werk je vanuit huis?

Dat heb ik een tijdje gedaan, maar sinds september 2017 huur ik een kantoor in Haarlem. Ik werk in een bedrijfsverzamelgebouw en daar ben ik erg blij mee. Ik word omringd door marketeers en juristen, maar ook door kunstenaars en meubelmakers. In het weekend werk ik trouwens wel vanuit huis. 

 

3. Zit je daar helemaal alleen in een kantoor?

Ja, ik zit inderdaad alleen in een kantoor. Dat werkt voor mij het beste wanneer ik artikelen schrijf. Daarnaast heb ik wel een team om mij heen dat mij helpt.Ze zijn alleen niet fysiek aanwezig. Zo helpt Nick mij met de technische kant van mijn website, heb ik regelmatig contact met Willie omdat zij mijn boekhouding organiseert en is Ilse mijn reddende engel op het gebied van spelling.

Daarnaast heb ik een team met experts die mij adviseert en wie ik regelmatig interview wanneer het gaat om specifieke onderwerpen. Meer informatie over deze experts kun je op de pagina ‘Prettybusiness expertteam’ lezen.

 

4. Hoe is het mogelijk dat je zoveel artikelen kunt schrijven over dit onderwerp?

Na al die jaren ben ik inmiddels getraind om constant open te staan voor informatie rondom zakelijke mode en werkkleding. Ik ben er 24/7 mee bezig. Mensen op mij heen geven mij inspiratie, maar ook online tippen lezers mij. Daarnaast ontvang ik talloze nieuwsbrieven en e-mail meldingen, lees ik veel artikelen en probeer ik het nieuws altijd nauw te volgen. 

 

5. Hoe verdien jij je geld?

Ik verdien op verschillende manieren mijn geld. Als eerste door de werkzaamheden die ik online doe. Zo zijn er adverteerders die mij betalen voor het schrijven van artikelen, maar ook de Google advertenties aan de zijkant en onderkant van de website zorgt voor inkomsten. Omdat ik ervoor heb gekozen om deze banners op locaties te plaatsen die niet zo opvallen, is het bedrag wat ik hiervoor ontvang wel erg laag. Een prettige leeservaring vind ik altijd het belangrijkste, daarom zul je geen plotselinge springende banners voorbij zien komen.

Ook maak ik gebruik van affiliatie links. Dit betekent dat wanneer jij iets koopt bij een webshop via een link op Prettybusiness, ik daar een klein percentage voor ontvang. Hierdoor betaal jij niet meer geld voor wat jij koopt, maar ontvang ik wel een paar cent of euro. Wanneer ik gebruik maak van affiliate links, dan staat dit er trouwens altijd bij of onder. Zie het als een manier om mij te steunen zonder dat het jou geld kost. Maar mocht jij hier niet achter staan, dan kun je ervoor kiezen om niet op de link te klikken. 

Ten tweede zijn er ook werkzaamheden die ik offline uitvoer. Zo geef ik lezingen en presentaties en adviseer ik bedrijven over verschillende onderwerpen rondom zakelijke mode en werkkleding.

 

6. Het valt mij helemaal niet op dat jouw artikelen soms gesponsord zijn. Hoe kan dat?

Mensen hebben vaak het idee dat je bij gesponsorde artikelen heel duidelijk een merk en product voorbij ziet komen. Ik keur deze manier van werken niet af, maar hanteer zelf een andere methode. 

Wanneer ik in samenwerking met een adverteerder een artikel schrijf, dan denk ik altijd aan wat ik hiermee de lezer kan meegeven. Ik wil kunnen informeren, inspireren of adviseren. Ik zie de medewerkers van de bedrijven met wie ik samenwerk dan ook als één grote informatiebron. Zij hebben kennis over bepaalde zaken waar wij iets van kunnen leren. Om die reden bestaan gesponsorde artikelen vaak uit interviews met experts die bij bedrijven werken. 

Om een goede mix te maken tussen verschillende soorten artikelen test ik ook wel eens product dat ik heb gekregen van een merk of bedrijf. Daar schrijf ik vervolgens een artikel over. Je kunt er altijd vanuit gaat dat de mening die ik geef eerlijk is. Ik noem de plus- en minpunten en wanneer ik het helemaal niets vind, dan laat ik jou dat ook weten. Of ik sla de deal af en stuur het product terug. 

 

7. Jij krijgt zeker heel veel spullen?

Haha, ook dat is een beeld dat heerst rondom bloggers. Echter valt het in de praktijk enorm mee. Ik ontvang wel eens producten, maar in 99% van de gevallen zijn dit items die horen bij artikelen. Ik heb ze simpelweg nodig om over te schrijven of om de tekst mee te verduidelijken. 

Na publicatie van het artikel draag ik deze items, meestal kleding of accessoires, ook nog gewoon. Aangezien ik op Instagram vrijwel dagelijks laat zien wat ik op kantoor draag, is de kans groot dat jij kleding uit artikelen weer op foto’s terug ziet komen. Ik hecht veel waarde aan transparantie en om die reden staat er ook altijd bij wanneer ik iets heb gekregen. 

 

8. Kun je leven van schrijven?

Zoals velen weten is het inkomen van een schrijver geen vetpot. En nee, ook niet dat van een blogger. Maar na jarenlang aan Prettybusiness te hebben gewerkt kan ik er inmiddels van leven. 

 

9. Hoe kan ik je volgen?

Via social media kun je mij volgen via Linkedin, Facebook, Twitter of Instagram. Mocht je hier geen gebruik van maken, dan kun jij je ook aanmelden voor de email service zodat je een bericht ontvangt wanneer er een nieuw artikel is geplaatst. Rechts op de website staat er een balkje waar jij jouw email adres kunt invullen. Vervolgens krijg je een bevestiging van deze aanmelding via e-mail zodat je zeker weet dat je in de mailing lijst staat. 

 

10. Ik wil graag met je samenwerken, hoe werkt dat?

Wat leuk dat je dat wilt doen! Je kunt het beste een mail sturen naar contact@prettybusiness.nl.