Over Prettybusiness & Aileen

Welkom op Prettybusiness! Wat leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Ik zal mijzelf als eerste even voorstellen: ik ben Aileen Out en de eigenaresse van Prettybusiness. Deze blog is voor mij ooit begonnen als een hobby en inmiddels uitgegroeid tot mijn fulltime baan. Op deze pagina kun je alles lezen over het ontstaan van Prettybusiness en wat ik nu precies doe.

 

Foto: Rose Photography

Over Aileen

Als eerste zal ik even kort iets over mijzelf vertellen. Ik ben geboren op 12 oktober 1987 en woon samen met mijn man Danny en twee katten Madame en Lady in het prachtige Haarlem. Ik heb een passie voor kleding en uiterlijke verzorging, maar ook voor bestuur en maatschappelijke thema’s. Hierdoor heb ik eerst Mode gestudeerd in Amsterdam en daarna Bestuurskunde & overheidsmanagement in Den Haag. Ja, het is een aparte combinatie. Ik heb dan ook gewerkt in de mode industrie én bij de overheid.

 

Het ontstaan van Prettybusiness

Na een aantal jaren bij de Provincie Noord-Holland te hebben gewerkt aan het openbaar vervoer en daarna interne veranderingsprocessen, was het een collega van mij die mij adviseerde om te gaan bloggen. Aangezien het schrijven van ambtelijke teksten mij, mede door dyslexie, nooit goed is afgegaan was ik in de eerste instantie van mening dat ik weinig kon toevoegen aan het wereldwijde web.

Ik dacht terug aan de periode dat ik bij de overheid ging solliciteren en ik merkte hoeveel studenten om mij heen onzeker waren over hun uiterlijk. We gingen allemaal aan het werk in een sector waar we voor hadden geleerd, maar ondertussen hadden wij geen kennis over de cultuur en dresscode die er werd gehanteerd. Door mijn achtergrond in de mode industrie besloot ik destijds om op internet te gaan zoeken naar wat ambtenaren dragen tijdens het werk. Ik kwam van een koude kermis thuis: er waren alleen wat losse artikelen te vinden op het internet over dit onderwerp. Er was niet één platform waar je écht antwoorden kon vinden op dit soort vragen.

Het idee van mijn collega bleef in mijn hoofd spoken. Opnieuw ging ik, inmiddels afstudeer, via Google op zoek naar de dresscode voor ambtenaren. Weer kon ik weinig informatie vinden. Ik ging vervolgens op zoek naar dresscodes van andere beroepen en weer bleken de artikelen zich verspreid over het internet te bevinden. Op dat moment wist ik het zeker: ik wilde hét platform opzetten waar je alles kon vinden over de relatie tussen het uiterlijk en het werk. En zo kwam op 31 augustus 2014 Prettybusiness online.

 

Over Prettybusiness & Aileen

De naam ‘Prettybusiness’ is trouwens bedacht door mijn man en staat voor ‘mooi zakelijk’. Als onderschrift koos ik voor ‘professionaliteit met eigen identiteit’. Hiermee wil ik aangeven dat iedereen er op zijn eigen manier, ongeacht geslacht, beroep of persoonlijke smaak, er professioneel uit kan zien.

 

Bloggen naast een fulltime baan

In de eerste instantie schreef ik alleen voor vrouwen. Maar al snel lazen steeds meer mannen mijn artikelen en dus besloot ik om langzamerhand mijn artikelen meer uniseks te maken: voor zowel dames als heren. Op een bepaald moment kwamen er ook artikelen online die specifiek waren gericht op mannen. Tot juli 2016 publiceerde ik gemiddeld zo’n 2 a 3 artikelen per week naast mijn fulltime baan bij de overheid.

Langzamerhand werd mijn blog bekender en bracht het steeds meer werk met zich mee. Om die reden besloot ik in de zomer van 2016 het roer om te gooien en mijn baan op te zeggen. Met mijn veeleisende functie bij de overheid en ambities voor Prettybusiness bleek ik over een grens te zijn gegaan. Ik kwam in een burn-out terecht. 

Begin 2017 begon ik langzamerhand mijn werk voor Prettybusiness weer op te pakken. Ik kon mijn missie voort gaan zetten: hét platform rondom uiterlijk op het werk verder uitbreiden. 

 

Anno 2019…

Sinds 2017 is er een hoop gebeurd. Naast het publiceren van drie artikelen per week op Prettybusines zit in de jury van de Corporate Fashion Award, schrijf ik voor zowel online als offline magazines en geef ik presentaties en adviezen aan bedrijven. Of het nu gaat om pakken, uniformen of functionele werkkleding: de koppeling tussen het uiterlijk en het werk staat altijd centraal. 

 

Dat zijn een hoop dingen, maar er zijn ook zaken die ik bewust niet doe. Zo ben ik bijvoorbeeld geen personal shopper en geef ik geen individueel stijl- of kleuradvies. Simpelweg omdat ik niet graag mensen fysiek één op één advies geef. Ik heb dit in het verleden wel gedaan. Maar ik vind het fijner om lezers door middel van mijn artikelen te laten zien wat ze kunnen doen met hun uiterlijk en ze hiermee te aan het denken te zetten.

Door middel van de rubriek ‘Ask Aileen’ beantwoord ik wel individuele vragen van lezers. Dat kan overal over gaan: van zakelijke zwangerschapskleding, wat een autoschade expert draagt tot aan waar je nette veiligheidsschoenen voor vrouwen kunt kopen. Ik wil daarbij benadrukken dat ik inmiddels een hoop kennis heb opgedaan over zakelijke mode en werkkleding, maar wel een team heb van experts die ik regelmatig consulteer wanneer de vragen of artikelen over zeer specifieke onderwerpen gaan.

 

Heb je vragen? Check dan eerst de FAQ pagina. Staat je vraag er niet bij? Dan kun je deze in een comment hier onder plaatsen. Je kunt mij ook mailen via contact@prettybusiness.nl.

Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwe artikelen? Volg mij dan via Linkedin, Facebook, Twitter of Instagram.

 

 

Groetjes,

Aileen

7 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *