Prettybusiness Expertteam

In 2014 ben ik, Aileen Out, Prettybusiness gestart met de achterliggende gedachte om hier hét platform van te maken op het gebied van werkkleding. Ik wil hiermee lezers inspireren, adviseren en informeren over alles wat te maken heeft met werk in relatie tot het uiterlijk.

Experts

Om jou als lezer zoveel mogelijk inhoudelijk interessante en gevarieerde informatie over dit onderwerp te kunnen geven interview ik regelmatig experts. Vaak komen mensen eenmalig aan bod omdat ze een interessante visie, bedrijf of verhaal hebben. Daarnaast zijn er ook een aantal experts die je vaker voorbij ziet komen. Dit zijn de mensen die een onderdeel vormen van het Prettybusiness Expertteam.

De leden van dit team, dat op dit moment (nog) enkel bestaat uit dames, passen allen bij het concept van Prettybusiness. Dat betekent dat de dames niet alleen een expert zijn binnen hun vakgebied maar ook zeer openminded. Ze durven buiten de gebaande lijnen te kijken en zich hierover uit te spreken. Ook zijn ze ambitieus, hebben ze een passie voor hun vak en kunnen ze dit goed onder woorden brengen.

Wat doen de experts?

Wanneer ik een artikel schrijf over een onderwerp dat in het vakgebied ligt van één van mijn experts, dan neem ik contact met ze op. Ik bespreek het onderwerp, hun visie en neem vaak een interview af. Vervolgens schrijf ik het artikel en verwerk ik hun expertise door middel van quotes hierin. De artikelen schrijf ik dus altijd zelf, maar de inhoud komt tot stand door middel van een samenwerking. 

Op die manier helpen de experts Prettybusiness zowel voor als achter de schermen. Sparren, het geven van een mening, delen van ervaringen of advies: deze dames kunnen het allemaal! En ik stel ze graag aan jou voor…

Etiquette expert Anne-Marie van Leggelo

Anne-Marie van Leggelo heb je wellicht al wat vaker voorbij zien komen in de media. Als etiquette expert is zij een bekend gezicht door programma’s zoals RTL Boulevard, Editie NL en Goedemorgen Nederland waarin zij regelmatig te zien is. Inmiddels is ze de vaste presentatrice van het televisieprogramma Life is Beautifull en etiquette expert bij BNR Nieuwsradio.

Daarnaast word ze ook geregeld geïnterviewd door kranten en op de radio. Ook schrijft ze artikelen voor verschillende tijdschriften. Alsof dit allemaal niet genoeg is, Anne-Marie geeft vanuit Het Etiquette Bureau ook workshops en is in te huren als gastspreker of dagvoorzitter.

Anne-Marie helpt sinds 2017 bij de artikelen rondom etiquette. Wat ik enorm waardeer in haar is het feit dat ze etiquette op een luchtige en vrolijke manier kan overbrengen. Ze kent de regels, maar door haar vriendelijke karakter voelt het niet als een verplichting. Daarnaast gaan etiquette bij Anne-Marie met de tijd mee en is niets te gek. Of het nu gaat om je neus snuiten of je veters strikken: zij kan je altijd vertellen hoe het hoort.

Alle artikelen in samenwerking met Anne-Marie van Leggelo kun je hier bekijken.

 

Juriste Kim Hendriks-Horstman

Kim Hendriks-Horstman is, zowel voor als achter de schermen, sinds 2017 de vaste jurist van Prettybusiness. Door haar ervaring bij zowel het bedrijfsleven als de overheid heeft ze een brede kennis van verschillende juridische thema’s. Zo heeft zij op Prettybusiness onder anderen advies gegeven over de dresscode bij de rechtbank, maar kan ze je ook vertellen of een werkgever die eisen stelt aan je kleding deze ook moet betalen.

Met Hendriks Meesteradvies focust zij zich op het begeleiden van vrouwelijke ondernemers, zowel op juridisch vlak als door middel van coaching. In juni 2019 zal zij haar eerste boek ‘Experttips voor Legalproof Ondernemen’ lanceren.

Wat ik zo fijn vind aan Kim is het feit dat ze juridische zaken op een eenvoudige en toegankelijke manier kan uitleggen. Ze respecteert mensen zoals ze zijn en is altijd bereid om meer tijd te nemen wanneer je iets niet begrijpt. 

Alle artikelen in samenwerking met Kim Hendriks kun je hier bekijken.

 

HR-expert Ilse Verweij

Voor Prettybusiness ben ik heel lang op zoek geweest naar een goede én openminded HR-expert die zich durft uit te spreken. Ik ben dan ook enorm blij dat ik sinds 2018 gebruik mag maken van de expertise van Ilse Verweij

Met bijna tien jaar ervaring als HR-adviseur en lid van het committee van De NVP Sollicitatiecode heeft zij enorm veel kennis. Ze is niet alleen op de hoogte van de trends binnen organisatieontwikkelingen en op het gebied van personeelsbeleid, maar als lid van De Sollicitatiecode adviseert en schrijft ze ook mee aan deze code om een norm te bieden voor een transparante en eerlijke werving en selectieprocedure.

Het fijne aan Ilse is dat ze geen taboes kent en haar mond open durft te trekken. Mede daardoor werd ze eind 2018 naar aanleiding van het artikel over de relatie tussen overgewicht en sollicitatiegesprekken dat op Prettybusiness stond, geïnterviewd door het Financieel Dagblad.

Alle artikelen in samenwerking met Ilse Verweij kun je hier bekijken.