Losse riem uiteinden vastmaken

Je kent het probleem vast wel: je doet je riem om en vervolgens hangt het uiteinde van je riem een beetje te ‘bungelen’ naast je riemlussen. Zo niet, dan kun je op onderstaande foto zien hoe dit er uitziet.

 

Losse riem uiteinden vastmaken

Niet zo netjes, toch? In dit artikel ga ik je laten zien hoe ik zelf altijd mijn riem uiteinde vastmaak zodat hij goed blijft zitten.

 

Wat heb je nodig?

Je hebt eigenlijk maar één ding nodig om dit te doen: rubberen elastiekjes van Zenner.

Losse riem uiteinden vastmaken

De elastiekjes zijn gemaakt om kleine vlechtjes mee vast te knopen maar ik gebruik ze dus al jaren voor mijn riemen. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en bruin en kosten maar €1,49. Voor dit bedrag heb je ook meteen heel veel elastiekjes, ik denk dat er ongeveer 30 of 40 stuks in één verpakking verpakking zit. Op bovenstaande foto kun je de bruine variant zien en op de foto’s hier onder gebruik ik de zwarte.

 

Hoe gebruik je het?

Losse riem uiteinden vastmaken

Het is eigenlijk heel erg simpel. Je spreid het elastiekje zodat hij om de gesp van je riem past en schuift deze er omheen. Vervolgens schuif je het elastiekje een paar centimeter van de gesp af.

 

Losse riem uiteinden vastmaken

Vervolgens doe je de riem aan en gebruik je het elastiekje als extra riemlus aan het uiteinde. Op bovenstaande foto kun je zien hoe het er uitzien met en zonder elastiekje.

 

Losse riem uiteinden vastmaken

Het elastiekje is erg dun, klein en heeft een onopvallende kleur. Hierdoor zie je deze alleen van dichtbij.

 

Tips

Ik heb laten zien hoe je deze elastiekjes kunt gebruiken als een extra riemlus wanneer je een broek draagt. Maar deze truc kun je ook toepassen als je een riem in de taille draagt. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een (dunne) tailleriem over je blouse of jurk.

Vandaag dus geen uitgebreid artikel maar een truc. Simpel, maar het zorgt toch weer voor een nettere uitstraling.

 

Groetjes,

Aileen

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge