Er netjes uitzien met mouwloze tops

Want to read in English? Click here.

Volgens de officiële etiquette zijn mouwloze shirts op het werk not done. Want over het algemeen staat het niet erg representatief. Maar er zijn natuurlijk werkgevers die er geen probleem van maken of een oogje dichtknijpen zodra het erg warm wordt. En voor de dames met zo’n werkgever hebben heb ik dit artikel gemaakt. Vandaag laat ik je een truc zien waarmee je met een mouwloos kledingstuk er toch netjes uit kunt zien.

Outfit 1

Er netjes uitzien met mouwloze topsJurk Promiss, ketting boetiekje (weet de naam niet meer), oorbellen cadeau, schoenen Taft, bril Hema.

Dit is een outfit die ik afgelopen week op kantoor heb gedragen. Bij mij op kantoor hebben we momenteel helaas wat problemen met de airco. Daardoor draag ik soms nog wel eens shirts en jurkjes zonder mouwen. Persoonlijk is dit niet mijn voorkeur. Ik voel mij er niet heel comfortabel in, maar zonder zakelijke afspraken vind ik het wel kunnen.

Er netjes uitzien met mouwloze tops

Omdat ik bij mijn vorige werkgever eigenlijk nooit mouwloze items droeg, heb ik hier de laatste periode een beetje mee geëxperimenteerd. Ik wilde er achter komen hoe ik er met deze kleding representatief uit kon zien. Eén van de dingen die ik heb ontdekt heeft te maken met het dragen accessoires. Ik ben er achter gekomen dat je bijvoorbeeld met een mooie ketting de aandacht van je schouders en armen meteen kunt verplaatsen naar je hals.

Er netjes uitzien met mouwloze tops Om het verschil te laten zien heb ik hier boven twee foto’s geplaatst. Ze zijn eigenlijk precies hetzelfde, alleen heb ik de parelketting en kleine, gouden oorbellen op de rechter foto weggewerkt. Het verschil is qua oppervlakte relatief klein, maar met de sieraden ziet het geheel er meteen een stuk gekleder uit. En, zoals ik al aangaf, zorgt het er ook voor dat de blote armen minder opvallen.

Outfit 2

Er netjes uitzien met mouwloze topsJurk Didi, schoenen Nelson, riem van andere jurk, ketting erfstuk, oorbellen Zinzi 

De truc ik heb laten zien kun je natuurlijk ook toepassen bij outfits waarbij je wel een mouw draagt. In dat geval ziet het geheel er ook een stuk gekleder uit.

ketting parels

Er netjes uitzien met mouwloze tops Ter illustratie zie je hier boven nog een outfit die ik afgelopen week heb gedragen. Nu zijn het ook precies dezelfde foto’s, alleen heb ik weer de accessoires op de rechter foto weggewerkt. In dit geval waren het niet alleen de ketting en oorbellen, maar ook de riem in de taille. Daar moet ik wel bij zeggen dat in de praktijk de jurk iets ruimer zou vallen in de taille wanneer ik geen riem zou dragen.

Uiteindelijk is ook het een kwestie van smaak. De één houdt natuurlijk meer van sieraden dan de ander. Maar door sieraden te dragen wordt het geheel wel iets meer bedekt en ziet je outfit er wat netter uit.

Extra tips

 • Zonnebrand: Let tijdens de zomer even extra op wanneer je zonnebrand draagt. Over het algemeen worden sieraden hier namelijk niet mooier van. Hoe ze er op reageren, dat is afhankelijk van het materiaal. Maar ik raad je in ieder geval aan om de zonnebescherming aan te brengen voordat jij je sieraden om of in doet.
 • Nude schoenen: Misschien was het je al opgevallen, maar ik droeg bij beide outfits pumps in een nude kleur. Dit doe ik bewust. Met donkere of gekleurde schoenen voeg ik namelijk nog een extra opvallend accent aan de outfit toe. En dan kan het geheel erg druk worden.
 • Opgestoken haren en nette nagels: Zoals bij iedere outfit hangt je uitstraling af van de details. Door je haren netjes op te steken en de nagels te verzorgen zie je er meteen een stuk representatiever uit dan wanneer je dit niet doet.

Draag jij wel een mouwloze kleding op het werk en zo ja, waar let jij dan op?

Groetjes,

Aileen

*Dit artikel bevat affiliate links. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

4 reacties

 1. Ik voel me niet prettig met blote schouders dus heb altijd een kledingstuk met mouwtje, of een vestje of jasje aan. Met of zonder airco ik vind dat zelf gewoon netter staan.

 2. Leuk gedaan maar jouw jurken zijn te kort. Vooral exemplaar nummer twee.
  Een iets langere rok zal je ook mooier staan.
  Nude schoenen in lak? No go overdag. Kies dan een suède variant.
  Succes met de website.

 3. Vooral het type jurk maakt of het wel of niet geschikt is m.i. Die eerste jurk, van Promiss, heeft rustige kleuren, geen overdreven prints en vrij brede schouderbanden (geen spaghettibandjes). Daardoor vind ik het gewoon een nette jurk. Sieraden voegen niet heel veel toe als je het mij vraagt. Bij die tweede outfit vind ik vooral de riem het verschil maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge