Mannen nu ook in rok op het werk?

Deze week zag ik het weer voorbij komen: vrouwen mogen een rok dragen, terwijl mannen niet mogen kiezen voor een korte broek op het werk. Het is een jaarlijks thema dat telkens terug komt. Vorig jaar gingen de buschauffeurs in Frankrijk nog in protest tegen het verbod op korte broeken door een dag te werken in een rok. Ook besloot de Engelse Joey een jurk te dragen om zo een signaal af te geven richting het management, dat hetzelfde beleid hanteerde. Je kunt als man een signaal afgeven, maar je kunt natuurlijk ook bewust kiezen voor een rok. Of beter gezegd: de kilt. En dan hoef je niet eens te kijken in de kledingkast van je vrouw of vriendin…

 

Skirtcraft

Joe Quarion uit Californië kwam er een aantal jaren geleden achter dat hij rokken eigenlijk wel een heel fijn kledingstuk vond. Maar al snel ontdekte hij dat er geen merken bestonden die rokken maakten voor heren én aansloten bij zijn behoeftes. Dus begon hij zelf met het maken van een uniseks rok onder de naam Skirtcraft.

Door middel van de crowdfunding website Kickstarter verzamelde hij tijdens de zomer van 2015 in vijf weken het benodigde bedrag van 11.500 dollar. Inmiddels, 3 jaar later, heeft hij in totaal 400 rokken verkocht aan klanten in 21 verschillende landen.

 

Maar zijn ambities gaan verder en dus heeft de ondernemer besloten om een tweede model uit te brengen. Ook dit keer koos hij voor Kickstarter, alleen nu was het benodigde bedrag van 5.810 dollar in 5 dagen tijd behaald.

 

Heren in rok op het werk?

Zo zie je maar weer: er is wel degelijk behoefte aan rokken voor heren. Maar hoe kun je, indien het mag van je werkgever,  deze als man op het werk dragen? Tijd voor een aantal voorbeelden van mannen die de rok op een stijlvolle en nette manier hebben gedragen.

Deze man draagt de rok op een hele rustige, natuurlijke wijze. De kleuren passen goed bij elkaar en door de lengte zijn er ook geen blote benen te zien, iets waar velen een hekel aan hebben op het werk. De ketting over het overhemd maakt het geheel wel extra vrouwelijk. Ik denk zelf dat een stropdas hierbij ook leuk had gestaan.

 

Op bovenstaande foto zie je dezelfde man in dezelfde soort combinatie, alleen is er gekozen voor een sjaal in plaats van een ketting. Het shirt valt door de paarse kleur erg op. Ik vind het erg leuk staan.

 

Deze outfit is toch wel één van mijn favorieten. Heel basic en chique in donker grijs. Opvallend is het feit dat deze man heeft gekozen om er een pantalon in dezelfde kleur onder te dragen. De opvallende schoenen en zwarte riem maken het geheel op een modieuze manier af.

 

Ten slotte kun je de rok natuurlijk ook gewoon wat korter en met een paar blote benen dragen. Zeker in combinatie met een effen, witte blouse en een paar nette schoenen.

 

Ik ben benieuwd naar jouw mening. Wat vind jij van heren in een rok op het werk? Moet het kunnen of niet? 

 

Groetjes,

Aileen

4 reacties

  1. Beste Aileen,
    Een man moet dezelfde vrijheden hebben op het werk, anders is het discriminatie. Maar mannen hbben te weinig moed om dit te doen en daarenboven krijgen ze vaak nog tegenwind van hun partner. Laat mannen maar eens eerst het straatbeeld sieren met de mooiste rok-outfits die er bestaan. De doorsnee burger heeft snel een negatief beeld over mannenrokken en kan er zich alleen maar lachwekkende beelden bij voorstellen. Als uw blog en vele anderen werk maken van heel mooie foto’s van mannen in prachtige combinaties, dan ziet men dat het ook echt wel kan. Daarvoor moeten er regelmatig mooie mannenrokkenfoto’s in damesbladen komen, met positieve commentaren of gewoon mannen in mooie rokken bij allerlei reclames net zoals ze dames in broeken afbeelden in hun reclames. Men moet de man in de straat een mooi beeld inprenten op allerlei manieren. En verder moeten de mannen die interesse hebben in rokken deze damesbladen onder de neus schuiven van hun weerspannige partners. Winkels moeten een kleine inspanning doen om minstens één mannelijke etalagepop in een mooie (voorlopig nog vrij-neutrale) rok te hullen zodat het goed opvalt. Eén model met aanpasbare taiileband is al genoeg om te beginnen.

  2. Ik draag al vele jaren een rok. Niet altijd. Maar zo af en toe. Vind het prettig. Zeker bij warm weer. Heb er 3 stuks, kilt, skirt en een korte kilt.

  3. Waar maakt men zich druk om. Ik zelf doe de kleding aan die ik…. Mooi vind. Niet wat iemand anders mooi vind. En omdat ik tot nu toe geen ander met rok of jurk heb gezien val ik op. En heb ik voor mezelf besloten dat juist dat fijn is. Ook ik wil best wel gezien worden, waarom niet. Het is anders omdat bijna niemand het doet.

  4. draag zelf af en toe een rok. heb 3 mannen rokken, 2 langer (net op de knie) en 1 kortere . draagt prettig en ja vind het ook mooi. Dus als iemand zijn heeft om rok te dragen, doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge