5 dingen die we deze zomer niet meer op het werk willen zien bij mannen

Recent schreef ik een artikel over dingen die in mijn ogen écht niet kunnen op het werk. Dit artikel ging over vrouwen en al snel kwamen de vragen over hoe dit nu zat bij mannen. Of ik hier ook een artikel over zou kunnen schrijven. Natuurlijk! Vandaag lees je de vijf dingen die we deze zomer niet meer op het werk willen zien bij mannen. En daarbij geef ik natuurlijk ook wat tips zodat je deze dingen kunt voorkomen 😉 .

 

1. Slippers, al dan niet met sokken

Jawel, het blijft bovenaan het lijstje staan: slippers op het werk. Ik denk dat dit toch wel één van de meeste gehate soorten schoenen op het werk is. Als je al kunt spreken over de term ‘schoenen’. Het lijkt een soort universeel begrip: je draagt geen slippers op het werk. Wat mij betreft zit er ook geen verschil tussen mannen of vrouwen. Mocht je nog twijfelen, dan is het raadzaam om het wereldwijde onderzoek naar dit fenomeen eens te lezen. Kun je meteen zien in welke landen het meer en minder geaccepteerd wordt wanneer je slippers op het werk draagt.

 

2. Hoog opgetrokken sokken

Je ziet het vaak gebeuren bij (hoofdzakelijk) mannen: sokken die heel ver omhoog worden getrokken. Meestal zijn het sportsokken en ook nog eens spierwit. Tijden de winter zie je er niet zoveel van maar als mannen iets kortere broeken op het werk gaan dragen dan worden ze in eens zichtbaar. Ik zal niet beweren dat iedereen ineens aan de enkelsokken moet (hoewel dit wel mijn voorkeur heeft) maar zo hoog optrekken maakt je wat mij betreft niet echt charmanter om te zien. Tenzij je een paar sokken hebt die je écht heel graag wilt laten zien. Maar op die manier creëer je in de meeste gevallen nou niet bepaald een representatief uiterlijk. Mijn advies: gewoon niet doen.

 

3. Zeer korte broeken

Er is al lange tijd discussie over mannen en korte broeken op het werk. De voorstanders zeggen dat mannen dit zouden moeten kunnen dragen omdat vrouwen ook in een rok of korte broek op het werk mogen verschijnen. Tegenstanders roepen dat het echt niet kan omdat het niet netjes staat.

Wat mij betreft hebben beide partijen een punt, maar de keuze hangt natuurlijk het meeste af van jouw functie en werkomgeving. Bij de rechtbank wordt een korte broek over het algemeen minder gewaardeerd dan wanneer je in een natuurvoedingswinkel werkt.

Maar je hebt ook een verschil tussen kort en kort. Tenzij je badmeester of strandwacht bent, dan is een echte korte broek bijvoorbeeld niet echt representatief. De grens zit toch wel een beetje op kniehoogte. Boven de knie wordt het toch wel écht kort en over de knie ziet het er al snel wat netter uit. Mits de broek zelf geen gaten of scheuren heeft natuurlijk.

 

4. Zweetplekken 

Het meest nare tijdens de zomermaanden vind ik persoonlijk niet eens zozeer een wat kortere broek, maar vooral het aangezicht van grote zweetplekken. Mannen met kringen onder de oksels die zo groot zijn dat ze bijna tot op de middel komen. Ik vind het echt vreselijk vies om te zien.

Nu weet ik heus wel dat er mannen (en vrouwen trouwens ook) zijn die vaak last hebben van overmatige transpiratie. Zo is hun lichaam gewoon. Zelf heb ik gelukkig weinig last van transpiratie maar ik ben wel altijd als de dood voor zweetplekken.

Wanneer ik iets ga doen waarbij ik weet dat ik hevig kan gaan transpireren, dan gebruik ik altijd de Odorex Extra Dry depper. Het flesje kost maar €4 en ik heb hem al jaren staan. Dit is een middel dat je voor het slapen op je oksels aanbrengt en de volgende ochtend er af kan wassen. Het lijkt trouwens gewoon op water, je ziet er ook niets van als je het aanbrengt. Maar de dag erna heb je geen last meer van transpiratie. Het stopt als het ware tijdelijk je transpiratie en na een paar dagen komt het geleidelijk weer terug. De Odorex Extra Dry collectie bestaat trouwens uit meerdere producten, mocht je dit water niet zo fijn vinden maar bijvoorbeeld liever een crème gebruiken. Op deze pagina kun je lezen welke soorten er zijn en wat ze precies doen.

 

5. Transpiratiegeur

Als verlengde op bovenstaand punt hebben we de transpiratiegeur. Dit vind ik eigenlijk nog erger dan de transpiratie plekken. Want mensen die naar zweet ruiken zijn niet fijn om mee samen te werken. Je wilt  gewoon niet bij iemand in de buurt komen.

Het Odorex middel wat ik hier boven noemde is heel handig, maar ik kan mij zo voorstellen dat je geen zin hebt om je transpiratie de hele zomer volledig te stoppen met zo’n middel. Een deordorant is in dat geval iets minder agressief. In het dagelijkse leven gebruik ik altijd de SpeedStick deodorants. Ze zijn wat duurder dan normale deodorants maar werken vele malen beter. Vooral tegen de geur want het werkelijk stoppen van je transpiratie, dat kan een deodorant doorgaans niet. Maar een transpiratiegeur ruik ik met de Speedsticks niet meer en het geeft ook geen vlekken op mijn kleding.

Ik gebruik de vrouwelijke versie genaamd de Lady Speedstick, maar je hebt ook speciale mannen deo’s met de naam SpeedStick Power Fresh. Ik heb hier zelf geen ervaring mee maar ik weet wel dat het werkende middel (16% Aluminum zirconium tetrachlorohydrex gly.) in percentage net zo hoog is als bij de dames deo’s. De mannen deo’s kun je trouwens kopen bij Bol.

 

Wat vind jij echt een no-go wat betreft heren werkkleding en verzorging tijdens de zomer?

 

Groetjes,

Aileen

 

 

Dit artikel bevat affiliate links, lees voor meer informatie mijn disclaimer

 

9 reacties

  1. Ooooh bah, haha! Allemaal inderdaad echt not-done. Ik weet trouwens niet wat ik erger vind: slippers met sokken (oké, wel echt héél lelijk) of slippers zonder sokken met van die vieze, onverzorgde, beschimmelde nagels 🙈

  2. Die sokken, die zo hoog opgetrokken zijn. Verschrikkelijk! Mijn vader weigerde jarenlang om enkelsokken te dragen als hij een korte broek aan deed. Op zich niet zo’n probleem, maar dan trok hij zijn sokken het liefst tot kniehoogte op. Verschrikkelijk! Ik ging bijna uit schaamte maar achter hem lopen haha
    Anne onlangs geplaatst…Mislukte huwelijksaanzoeken – deel 2My Profile

  3. Slippers kunnen zeker niet. Ik ben trouwens ook geen fan van blote oksels bij vrouwen (maar dat is een persoonlijk dingetje).
    Nette korte broeken net boven de knie die bij een hele outfit passen, dus met colbert en mooi overhemd met dan wel of niet een stropdas vind ik wel erg leuk, maar ja op de foto’s bij google zie je alleen modellen die het goed past. Ik wil niet weten hoe dit zich vertaalt naar ons kantoor.

  4. Voor mij is een echte no-go op het werk: mannen die in hun fietspakje binnenkomen of deze komen ‘showen’. Die pakjes zijn vaak zo strak en nietsverhullend dat je zaken ziet die je niet meer van je netvlies af krijgt. Ook al dragen ze die niet de hele dag. Maar toch…. To much information zeg maar.
    Als tweede noem ik toch maar het dagen achter elkaar dragen van hetzelfde (t-)shirt. Door mannen en vrouwen. Kom op! Trek schoon goed aan. En als je denkt dat niemand het ziet: Echt wel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge