5 dingen die we deze zomer niet meer op het werk willen zien

Ja hoor, iedere zomer is het weer raak. De zomer is voor veel mensen een reden om het allemaal niet zo nauw meer te nemen wanneer het gaat om werkkleding. Natuurlijk mag het allemaal wel wat luchtiger. Tuurlijk, maar er zijn grenzen. In dit artikel noem ik daarom vijf dingen die we deze zomer niet meer op het werk willen zien.

 

1. De te lage decolleté 

Inkoppertje, zo zal je misschien denken. Maar het heeft mij de afgelopen jaren nog iedere zomer verbaasd hoeveel dames een lage decolleté gaan dragen zodra het warmer wordt. Waarom? Echt waarom? Er zijn talloze manieren om jezelf luchtig te kleden zonder een borstpartij aan de wereld te laten zien.

Vind je het lastig om te bepalen wanneer je decolleté te laag is? Ik heb hier al eens eerder een artikel over geschreven met tips.

 

2. Slippers

Voorspelbaar? Misschien wel ja. Maar sinds ik er achter ben gekomen dat mensen Birkenstocks wel vinden kunnen op het werk, voel ik mij toch genoodzaakt om dit punt even aan te kaarten. Het feit dat deze slippers zo lekker lopen wil natuurlijk niet zeggen dat het ook representatief is. Vorige zomer schreef ik een artikel over een wereldwijd onderzoek dat was gedaan naar dit onderwerp. Hoewel de landen onderling verschillen van percentages kwam er duidelijk naar voren dat slippers over het algemeen toch echt not done zijn op het werk.

 

3. Mini rokjes

Natuurlijk mag de rok iets korter als het warmer wordt, maar er zijn grenzen. Mijn advies is om sowieso geen rok te dragen die korter is dan zo’n tien centimeter boven je knie. Zodra het de helft van je bovenbeen raakt dan wordt de rok al heel snel erg kort. Ja, ook als je lange benen hebt. Je benen mogen dan wel lang zijn maar de rok is dan in verhouding nog steeds kort.

Bovendien is het mij wel eens opgevallen dat korte rokken luchtig en daardoor praktisch lijken, maar dat in praktijk helemaal niet zo is. Een korte rok is vaak gemaakt van een stevige, stroeve stof. Anders waait de rok namelijk zo omhoog en hij moet goed, strak blijven zitten om alles te kunnen blijven bedekken. Door de stugge stof en het feit dat het model strak aansluit is de rok meestal relatief warm om te dragen. Een wijdere rok op kniehoogte voelt niet alleen vrijer aan maar is dan ook een stuk koeler om te dragen. En je hoeft niet zo krampachtig keurig te zitten, dat scheelt ook weer.

 

4. Zichtbaar ondergoed

Deze sluit aan bij punt 1. Vooral bij de wat wijdere shirts en lage broeken wil het ondergoed nog wel eens zichtbaar worden. Vooral bij een laag armsgat gebeurt dit heel vaak onbewust. Je trekt in de ochtend een shirtje aan dat er vanaf de voorkant netjes uitziet maar je vergeet de zijkant te bekijken. Maar tijdens het werk zitten je collaga’s heel vaak naast je en wanneer jouw armen bewegen hebben zij ineens zicht op jouw BH. Heb je hier geen beeld bij? Onderstaande foto heb ik ter illustratie toegevoegd.

De oplossing is vrij simpel: check de zijkanten van je shirt voordat je de deur uitstapt. Wil je zeker zijn dat je BH echt niet opvalt aan de zijkant? Draag dan een BH in een kleur dat past bij shirt. Zo zal het helemaal niemand opvallen, ook niet wanneer deze een klein beetje uitsteekt.

 

5. Crocs

En natuurlijk mogen de Crocs ook niet in de lijstje ontbreken. Ze worden vaak als lelijke schoenen bestempeld maar nu ze weer terugkomen houd ik mijn (zakelijke mode) hart vast. Laatst schreef ik nog over bonten Crocs die een trend zouden worden en recent zag ik ze ook weer in de winkels liggen. Wil je er hip bij lopen deze zomer? Kies dan liever voor de fluwelen schoenen trend. Gewoon, van die lekkere lage loafers met een glimmend stofje. Staan prachtig en zullen echt wel lekker lopen.

 

Dus tot de tijd dat deze punten bij wet worden verboden door de nieuwe Tweede Kamer (oké, flauw. Is een grapje dat ik als Bestuurskundige ook helemaal niet kan maken. Maar toch.), laten we afspreken dat we bovenstaande punten niet meer doen in de zomer. Deal?

 

Groetjes,

Aileen

14 reacties

  1. Oooh ik zou me echt niemand (op mijn kantoor dan) kunnen bedenken die Birkenstocks zou dragen en dat representatief zou vinden, haha… dikke nope! Ben het overal mee eens. Het scheelde trouwens wel dat het kantoor waar ik werkte alsnog heel koud gestookt werd, dus eenmaal binnen deed iedereen wel een jasje aan en had iedereen eigenlijk ook altijd wel een lange broek aan. Maar decolleté hadden sommigen inderdaad wel moeite mee ;-).

  2. Ik liet ooit eens meer decolleté zien dan ik wenste. Ik had een jurkje aan die ik vaker aan had. Alleen had ik er geen rekening mee gehouden dat mijn borsten groter/steviger waren geworden door mijn zwangerschap. Dat jurkje viel dus ineens toch een beetje anders, zag ik pas op het werk. Gelukkig had ik een sjaaltje mee die ik zo om kon doen. Het was niet zo erg als op de foto, maar toch. In het dagelijkse leven prima, maar niet geschikt voor het werk.

    Mini rokjes ogen ook anders in de winter als je er een leuke, dikke panty onder aan hebt ofzo. Dan vind ik het dus prima kunnen. Maar met blote benen in de zomer. Ik zou me niet eens op mijn gemak voelen als ik ergens de trap op moet lopen.
    Sheila onlangs geplaatst…Win: schitterende boekenleggersMy Profile

  3. Als er wordt gekeken naar dames en heren waarom dan zo de focus op dames. Zou willen dat heren ook eens een extra douche namen. Daar lopen er naar mijn gevoel ook nog teveel van rond. Verder als je het als dame nodig vindt om zo schaars gekleed te gaan dan moet je inderdaad niet verbaast kijken wanneer een manager je vriendelijk verzoekt iets anders aan te gaan doen. Daar kan men op de scholen al sterk mee beginnen.

  4. Ik ben niet bepaald preuts, maar de klasse is al een hele tijd aan het afbrokkelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge