Onderzoek: wel of geen slippers op kantoor?

Echt zomers kunnen we het nog steeds niet noemen maar de zon komt wel steeds vaker tevoorschijn. En dus is het weer tijd om eens kritisch te gaan kijken naar onze garderobe; wat trekken we wel en wat trekken we niet aan naar het werk? Daarbij komt de jaarlijks terugkerende discussie over slippers weer aan bod. Want zijn slippers nu wel of niet geschikt voor op het werk? Rugus, een bedrijf dat wereldwijd flexplekken aanbied, heeft hier onderzoek naar gedaan. Zij hebben in 100 landen bijna 40.000 kantoormedewerkers gevraagd naar hun mening over deze veelbesproken schoen. Ben jij benieuwd of wij Nederlanders liever wel of geen slippers naar kantoor dragen? Lees dan snel verder.

 

Do of don’t: slippers

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: wereldwijd vindt 14% dat slippers geschikt zijn voor een dag op kantoor. Nederland is in vergelijking met dit wereldwijde gemiddelde vrij conservatief; slechts 10% zou slippers aantrekken tijdens een werkdag.

In Portugal en Paraguay kun je de slippers beter thuishouden want daar vindt maar 4% dat je hiermee op kantoor kunt verschijnen. En dat is meteen het laagste percentage dat is gemeten in dit onderzoek. In vergelijking met de rest van de wereld is Finland het makkelijkste wat betreft deze open schoen, daar vindt 41% dat slippers oké zijn op kantoor.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Mijn advies

Ik snap de uitkomsten van dit onderzoek. Persoonlijk ben ik ook geen voorstander van slippers op kantoor. En dit is waarom:

    1. Slippers tonen simpelweg teveel voet; het is erg bloot en zorgt daardoor sneller voor een ‘ te blote ‘ uitstraling. Ik vergelijk het een beetje met een navel shirtje of mini broekje. Deze kledingstukken kun je wel dragen op het werk, het laat alleen veel huid zien. Hierdoor is de uitstraling snel minder zakelijk.

 

    1. Heel belangrijk: slippers zorgen ervoor dat iedereen kan ‘ meegenieten’ van de geur van jouw voeten. Je kunt hier producten voor gebruiken zoals speciale voetendeodorant maar als ze eenmaal gaan ruiken is het vaak al te laat…

 

  1. Eén van mijn grootste ergernissen bij slippers is het feit dat ze een enorm klappend geluid maken wanneer jij hiermee gaat lopen. De schoen klapt namelijk bij iedere stap weer tegen je voeten aan en zeker in combinatie met transpiratie kan dit geluid erg hard zijn. Ik vind dit storen en erg onsmakelijk.

Kortom: vermijd de slippers op kantoor.

 

Do of don’t: sandalen

In dit onderzoek is ook gekeken naar de mening van kantoormedewerkers over sandalen. Hier gaat men iets makkelijker mee om, maar ook deze open schoen is niet erg geliefd. Wereldwijd vindt gemiddeld 35% een sandaal prima voor op kantoor. De Nederlanders zijn met 24% iets kritischer over het dragen van deze schoen.

De Finnen scoren, net zoals bij de slippers, ook het hoogste bij de sandalen; 78% vindt dat deze schoenen geaccepteerd zijn op kantoor. Quotamala en Colombia zijn met 8% het laagste percentage in deze rij; zij vinden sandalen duidelijk minder geschikt voor een dag op kantoor.

 

Mijn advies

Ik ben verrast over de uitslag van dit onderzoek over de sandalen. In mijn omgeving hoor ik vaak dat mensen hier niet zo moeilijk over doen. Ze vinden vaak dat ‘ het wel moet kunnen’.

Nu kan ik in dit onderzoek niet teruglezen wat de criteria van de sandaal was. Zijn de kantoormedewerkers aan de hand van een afbeelding gevraagd naar hun mening? Zo ja, wat voor type sandaal is er afgebeeld? Het verschil tussen de ene en de andere sandaal is namelijk groot. Bij dit type schoen wordt er vaak gedacht aan de zogenaamde ‘ Jezus schoen’. Dit zijn open schoenen die net iets meer bandjes hebben dan gewone slippers. Maar een opengewerkte pump wordt ook wel eens een sandaal genoemd. Hierdoor is de uitslag van deze vraag niet zo duidelijk als die van de slippers.

Omdat ik uit ervaring weet dat veel mensen bij een sandaal denken aan de ‘ Jezus schoen’ , snap ik dat men deze schoen niet gepast vindt op kantoor.

 

 

Ten slotte

Wil je toch graag slippers of sandalen dragen op kantoor? Lees dan het artikel dat ik vorig jaar heb geschreven over open schoenen op het werk. Hierin staan tips voor iedereen die open schoenen netjes wilt dragen.

Ik ben benieuwd naar jouw mening. Zou jij een slipper of sandaal dragen op het werk?

 
 

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge