ongemakkelijk@work: open schoenen

De zomer komt langzaam dichterbij en dus worden open schoenen steeds meer gedragen. In december beschreef ik in het artikel over vrouwelijke kledingblunders hoe verschillend mensen hier over denken. En daarom blijft het een moeilijk onderwerp. Wat kan nu wel en wat niet als je naar het werk gaat? In dit artikel zet ik de  grootste irritaties op een rij inclusief handige oplossingen.

 

Onverzorgde nagels

Als ik met mensen om mij heen praat over open schoenen dan gaat het al snel over teennagels. Want onverzorgde teennagels maken een open schoen eigenlijk al snel te bloot. Je ziet dan niet meer de schoen maar alleen nog de nagels. En daardoor krijg je al snel het idee dat schoenen ‘ te bloot’  zijn. Terwijl een open schoen minder bloot wordt ervaren wanneer de nagels verzorgd zijn. Het klinkt gek maar zo werkt het wel. Mensen noemen iets te bloot wanneer dingen zichtbaar worden die ze zelf niet graag zien. En dat is bij onverzorgde nagels ook zo.

 

Nette teennagels

Het is ook niet zo raar dat je teennagels er niet zo fris uit zien wanneer het zomer wordt. Ze hebben de hele winter opgesloten gezeten in je schoenen en over het algemeen wordt er dan weinig aandacht aan ze geschonken.

Maar dat is natuurlijk geen reden om met onverzorgde nagels op het werk te verschijnen. Als je de tijd hebt dan kun je het beste je nagels knippen, schoonmaken en daarna netjes vijlen. Of even naar de pedicure gaan. Heb je weinig tijd en ben je een vrouw? Kies dan voor een dekkende nagellak in een klassieke kleur. Op die manier voorkom je dat eventuele verkleuringen op je nagels zichtbaar zijn en bovendien zien je voeten er in eens een stuk beter uit.

Helaas is moeten de heren wel echt even de tijd nemen om de nagels te verzorgen. Zij kunnen het simpelweg niet verbergen met nagellak. En het is zeker geen overbodige luxe of vrouwelijk om vlak voor de zomer een bezoekje te brengen aan de pedicure. Vanaf €10 euro kun jij ervoor zorgen dat je nagels er in de zomer netjes uit zien.

 

Eelt

Meestal gaan de onverzorgde teennagels gepaard met eelt op de voeten. Vooral op de hielen is dit duidelijk zichtbaar en door de gelige kleur vaak erg onsmakelijk om te zien. Terwijl je dit heel gemakkelijk zelf kunt verwijderen

 

Schuurmachine voor je voeten

De Scholl velvet smooth is een apparaat waarmee je super makkelijk eelt kunt verwijderen. Het lijkt een beetje op een mini schuurmachine, maar dan voor je voeten. En ik ben hier enorm fan van! Met de roller schuur je op een zachte manier het eelt van je voeten. Het eelt wordt een soort stof en deze valt vervolgens op de grond. Het voordeel ten opzichte van de ouderwetse snijmesjes- en raspen is dat je met de Velvet smooth niet nauwkeurig hoeft te werken. En je kunt jezelf er niet mee verwonden, wat bijvoorbeeld wel met eelt mesjes kan gebeuren.  Een absolute aanrader voor iedereen die last heeft van eelt op de voeten. Je kunt hem voor €39,95 kopen bij o.a. het kruidvat.

 

Transpiratie

Als laatste grote ergernis worden transpirerende voeten vaak genoemd. Niet alleen de geur maar ook het geluid van transpiratie in schoenen zorgt bij menig mens voor rillingen. Soppende voeten in schoenen of slippers die tijdens het lopen een klappend geluid maken. Herken je het? Voeten die bij iedere stap in de slipper los komen en dan weer op de slipper komen te staan. In combinatie met transpratie zorgt dit voor een extra hard geluid waarbij iedereen weet dat dit komt door vocht. En buiten het zwembad kan dit maar een bepaald soort vocht betekenen…

Deo’s en poeders

Ik raad aan om in de zomer voeten deodorant net zo regelmatig te gebruiken als je gewone deodorant. Neem hem ook gerust mee in je (hand)tas naar het werk zodat je tussendoor deze extra kunt aanbrengen. Het voorkomt niet alleen nare geurtjes en geluiden maar geeft ook een heerlijk fris gevoel. Je kunt voeten deordorant van merken als Hansaplast en Scholl kopen bij vrijwel iedere drogisterij.

In plaats van een spray kun je ook gebruik maken van deodorant poeder. De Greeench van Lush is bijvoorbeeld een deodorant poeder die je voor zowel je oksels als je voeten kunt gebruiken. Super handig dus!

Tips

En als laatste volgen hier nog een aantal tips.

  • Weet je niet zeker of jouw nieuwe schoenen geluid gaan maken wanneer je voeten gaan transpireren? Gebruik dan voeten deodorant en ga vervolgens een kwartiertje in huis lopen met je schoenen aan. Je zult al snel horen of ook deze schoenen geluid maken.
  • Voorkomen is beter dan genezen. Kies daarom voor schoenen met een leren zool. Dit neemt transpiratie op en voorkomt daardoor eerder nare geurtjes en geluiden.
  • Draag bij twijfel dichte zomerschoenen of pumps met een peeptoe (alleen open bij de tenen). Je kunt beter te netjes gekleed zijn dan te bloot.

Heb je nog vragen of twijfels? Vertel het mij dan hier onder in een comment.

 

Groetjes,

Aileen

 

Eén reactie

  1. Verzorgde voeten hebben is natuurlijk belangrijk. Zeker wanneer je tenen zichtbaar zijn in je schoenen. Ik ga regelmatig naar de pedicure voor een voetbehandeling. Zo voorkom ik klachten en weet ik dat mijn voeten de juiste aandacht krijgen die ze natuurlijk verdienen! Bedankt voor de tips!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge