ongemakkelijk@work: kledingblunders (V)

Na de grote hoeveelheid positieve reacties op mijn artikel van vorige week over mannelijke kledingblunders heb ik besloten hier snel een vervolg aan te geven. Daarom vandaag een artikel over de vrouwelijke kledingblunders.

Ja, vrouwen kunnen ook behoorlijk blunderen als het gaat om zakelijke kleding. Bewust of onbewust gaat er gewoon wel eens iets mis.Ik ga jullie de top 5 presenteren!

 

1. Zichtbaar ondergoed

Wat kan ik er over zeggen? Vreselijk gewoon.  Helaas is het iedere vrouw wel eens overkomen. Of het nu op je werk is, thuis of in het beste geval in de paskamer. Het is daarom ook belangrijk om hier rekening mee te houden. Ik zal je vertellen hoe ik dat doe.

Als allereerste is het belangrijk dat je broeken hoog zijn. Het klinkt heel logisch maar het wordt vaak vergeten. Zeker tijdens een enthousiaste bui in een kledingwinkel liggen dit soort gevaren op de loer. De broek zit zo perfect, is prachtig en ligt daar eigenlijk voor jou. Ach, die lage taille is slechts een bijzaak. Ho! Stop!Nee, niet doen! Een broek met een normale taille hoogte is vaak prima en met een top tot op de heupen goed te combineren maar een lage taille is een ander verhaal. De kans is groot dat je omgeving zo je broek in kan kijken als je zit, zoals op bovenstaande foto is te zien. Dus afgezien van de zichtbare string is ook het zicht in je broek niet zo charmant. Mijn advies: koop bij voorkeur een broek met een hoge taille en als tweede keus een broek met een normale taille.  Zeker met een hoge taille is de kans zeer klein dat je string een bezoekje aan de buitenwereld gaat nemen.

Het kan ook geen kwaad om wat aandacht te besteden aan de string zelf. Ik raad je aan om bij de aankoop van een string goed te kijken naar de bovenkant. Wat is de kleur? Zit er een print op? Is het een touwtje of zit er meer stof aan? Het zijn allemaal zaken die jouw collega’s kunnen gaan bewonderen als je een keertje gaat bukken. Als je een hoge broek draagt is de kans klein maar je kunt het beste wel voorbereid zijn op het ergste. Daarnaast is de hoogte van je string ook belangrijk. Misschien denk je dat je het beste een lage string kunt dragen omdat die veilig onder je broek zit. Bedenk dan eens wat erger is: het zicht op een mooie en elegante string of op je bil(naad)? Keuze is snel gemaakt denk ik: liever een mooie string.  Ik adviseer daarom om een hoge string te dragen in een donkere of huidskleur met een brede boven band. Door de hoogte voorkom je dat je collega’s je billen kunnen bekijken en met een donkere kleur zal de string in kwestie in ieder geval niet snel opvallen. Met een brede band zul je ook niet snel zien dat het om een string gaat.

 

2. kleding met gaten

Helaas zijn er nog veel mensen die denken dat kleding met gaten hip zijn en dat je dit (juist daarom?) met gemak op het werk kunt dragen. Dit zie je net zoals de open schoenen bij mannen en vrouwen gebeuren. Veel Hollywood sterren dragen bijvoorbeeld spijkerbroeken met gaten en scheuren. En natuurlijk kan het heel erg leuk staan maar zakelijk is het absoluut niet. Hip of niet:  gaten blijven gaten. En de uitstraling van gaten is nu niet bepaald chique. Mijn advies is dan ook om broeken met gaten vooral privé te dragen en niet op het werk.

 

3. Dubbele heupen

Ook wel: een te strakke broek waardoor het lichaam zich boven de broek gaat ophopen. Helaas is dit iets dat veel vrouwen overkomt. In het beste geval signaleer je dit probleem in de paskamer en in het slechte geval…. helemaal niet.

Om bovenstaand beeld te vermijden is het vooral heel belangrijk dat je hoge broeken draagt in je juiste maat. Helaas hebben zelfs dan nog veel vrouwen last van dit probleem. De huid kan om verschillende redenen slap zijn geworden en valt daarom nog steeds over de heupen of taille. In dit geval kun je strakke kleding het beste vermijden en bij voorkeur kleding kopen dat gemaakt is van stevige en wat dikkere stof. Strakke kleding accentueert je lichaam en daardoor ook de overtollige huid. Daarnaast is het handig om te gaan investeren in een paar goede colberts. Dit kledingstuk kleed namelijk af en is een uitkomst voor dames die zich storen aan extra rondingen op het bovenlijf.

 

4. Open schoenen

Open schoenen: het is een perfect onderwerp voor ongemakkelijk@work. Bijna iedereen heeft ze en hierdoor worden ze snel als ‘gewone’ zomerschoenen behandeld. Met als gevolg dat mensen open schoenen gaat dragen op het werk. En dat is nu niet bepaald zakelijk. Met name de Birkenstock schoenen worden met liefde gedragen omdat ‘ ze zo lekker zitten’. Hoewel ik nog nooit deze schoenen aan heb gehad geloof ik het meteen. Toch is het raadzaam om op zoek te gaan naar andere zomerschoenen wanneer je er zakelijk uit wilt zien.

Ik ben van mening dat je het beste dichte schoenen kunt dragen waarbij de bovenkant open is. Kwalitatief goede pumps in een effen kleur staan vaak veel zakelijker dan open schoenen. Heb je moeite met het lopen op pumps en ben je bang dat het pijn gaat doen? Lees dan dit artikel. Als je geen hakken wilt dragen dan zijn ballerina’s een goed alternatief.

Voor de echte open schoen liefhebber raad ik de ‘peep toe’ pumps aan. Dit zijn pumps waarbij enkel de voorkant van de schoen open is. Zorg er dan wel voor dat je voeten goed zijn verzorgd en je nagels er netjes uit zien. Tip: lak je teennagels de avond van te voren en niet in de ochtend voordat je de schoenen aan trekt. De kans is groot dat de rand van je schoen tegen je nagels aan komt en dit zorgt er voor dat de nagellak beschadigd als deze niet helemaal droog is. En dat is natuurlijk zonde. Dan zien je nagels er alsnog niet netjes uit. Zorg ervoor dat de nagellak helemaal gedroogd is en lak ze bijvoorbeeld in de avond als je TV kijkt of nog even achter je laptop je e-mails leest.

 

En nogmaals: het gaat hier om zakelijke blunders. Het zijn blunders die je kunt maken wanneer je er zakelijk uit wilt zien. Ik wil met dit artikel niet zeggen dat bovenstaande acties altijd blunders zijn. Privé kleding vind ik een heel ander verhaal.

Wat vinden jullie echte kledingblunders op het werk? Herken je dit en wat denk je ervan?

Groetjes,

Aileen

3 reacties

  1. Mag ik de opmerking maken dat ik het geen gezicht vind collega’s waar duidelijk te zien is aan de tempels dat ze het koud hebben!!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge