ongemakkelijk@work: Beauty Blunders (V)

Na het succesvolle artikel ongemakkelijk@work: kledingblunders  (V)  lezen jullie vandaag het vervolg hier op: Beauty Blunders. Het gaat dus niet over kleding maar over uiterlijke verzorging. En net zoals in het vorige artikel zal ik niet alleen omschrijven wat de meest gemaakte blunders zijn maar ook hoe je dit kunt voorkomen of oplossen.

 

1. Te donkere foundation

We kennen ze allemaal en iedereen ziet het. Het ziet er vies uit, onverzorgd en soms zelfs ordinair. Maar je ziet ze eigenlijk overal en bijna iedere vrouw kent wel iemand in haar omgeving die zich hier aan schuldig maakt. Te donkere foundation.

Maar ik zal niet te genadeloos losgaan op dames die zich omtoveren in sinaasappelen. Het kiezen van een juiste foundation is namelijk niet makkelijk. Iedere huid is anders. Een gele of roze ondertoon, wel of geen puistjes, wel of geen sproeten, pigmentvlekken, rimpels en ga zo maar door. Om nog maar te zwijgen over alle merken die ook nog verschillende soorten (mouse, vloeibaar, compact) en kleuren aanbieden. Nee, zo makkelijk is het niet. En toch is dit nog geen reden om als een Duo penotti (denk daarbij even aan die oranje hazelnoot versie) op het werk te verschijnen.

Ben jij zo iemand? Hier volgen een aantal tips:

  • Draag jij te donkere foundation omdat je het moeilijk vindt om een goede kleur te vinden? Ga dan nog een keer naar de drogist en test de foundation op de rug van je hand. Op deze plek komt de kleur van je huid vaak overeen met die van je gezicht. Kun je nog steeds geen goede kleur vinden? Ga dan eens bij een wat duurder merk kijken. Over het algemeen verkopen duurdere cosmetica merken meer kleuren foundation dan goedkopere merken.
  • Heb je inmiddels meerdere foundations omdat je telkens net niet de juiste kleur koopt? Ga ze eens een keer met elkaar mengen. Door 2 foundations op de rug van je hand mixen met een kwast of spons kun je een hele nieuwe kleur maken. Misschien vind je op deze  manier de juiste kleur en op die manier bespaar je een hoop geld en tijd die je normaal zou besteden in winkels.
  • Ooit een miskoop gedaan door een hele donkere foundation te kopen? Gooi deze vooral niet weg. Je kunt deze gebruiken in plaats van bronzer op je wangen of om te contouren als je een keertje naar een feestje gaat.  Op de rode plekken breng je de donkere foundation aan en op de witte plekken een foundation in de kleur van je huid. Voor een extreem contrasterend effect kun je in plaats van de kleur van je huid ook kiezen voor een foundation die net iets lichter is dan je huis. Met een kwast kun je de foundations mengen en zo je gezicht contouren. Meer uitleg over deze bekende Kim Kardashian methode kun je in dit filmpje zien.

 

2. onverzorgde voeten in open schoenen

Bovenstaande foto zul je vast ook niet fijn vinden om naar te kijken. En toch zijn er mensen die in de zomer zich zo kleden als ze naar het werk gaan. Mijn advies: wordt niet zo een persoon als je dit onaantrekkelijk vindt.

Als eerste zal ik afraden om open schoenen te dragen op het werk, ook als het zomer is. En als je toch kiest voor een (liefst zo min mogelijk) open schoen dan kun je beter van te voren je voeten gaan verzorgen. Als je de tijd hebt dan raad ik aan om een voetenbad te nemen en je voeten daarna vrij te maken van eelt. Vervolgens kun je de nagels knippen, schoonmaken en lakken in een nette kleur zoals rood of licht roze. Heb je weinig tijd? Lak dan alleen even je nagels. Op die manier zien je voeten er meteen een stuk netter uit.

 

3. Okselhaar

Net zoals baarden bij mannen wordt okselhaar bij vrouwen vaak gezien als ongewenste haargroei. We scheren het af om er netjes en schoon uit te zien. En laten we eerlijk zijn, oksels zijn toch ook veel schoner zonder die haren waar bacteriën zich in kunnen vestigen? Scheer dus even netjes die oksels voordat je naar het werk gaat.

Hé? Maar wie ziet dat nu? Je moest toch altijd kleding dragen met een mouw, ook al is het maar een korte? Ja, dit klopt. En toch raad ik aan om je oksels te scheren. Ook al is de kans klein dat ze echt zichtbaar zijn. En nee, ik hoop het niet voor je. Zichtbare oksels zijn natuurlijk niet netjes. Maar ook met een kort mouwtje kunnen okselharen zichtbaar zijn. In lichte kleding kan het doorschijnen en in een ander geval kunnen ze uit je korte mouw steken. Voorkomen dus!

 

4. Lippenstift op de tanden

Iedere dame die lippenstift draagt of heeft gedragen kent dit probleem. Het nadeel is dat je het zelf vaak niet merkt terwijl het voor andere mensen enorm opvalt. Nee, niemand wil lippenstift op haar tanden.

Om dit te voorkomen kun je het beste na het stiften je wijsvinger in je mond doen. Vervolgens sluit je de lippen om je vinger en trek je deze uit je mond. Op deze manier blijft de lippenstift aan de binnenkant van je lippen aan je vinger zitten. Even je handen wassen en klaar! Het is een hele oude truck maar werkt altijd. En als je ziet dat die ene collega met rode tanden een gesprekje aanknoopt, vertel het haar dan. Want nogmaals: niemand wil lippenstift op haar tanden.

Wat zijn jullie ergste Beauty Blunders geweest op het werk?

 

Groetjes,

Aileen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge