ongemakkelijk@work: natgeregend

De herfst is weer langzaam begonnen en de eerste regenbuien hebben het humeur van velen al verpest. Het verpest helaas niet alleen het humeur…

Iedere vrouw maakt het wel eens mee: compleet natgeregend aankomen op een locatie waar je geen ruimte of mogelijkheden hebt om jezelf weer om te kleden en op te frissen. En nog erger: als de inhoud van je tas er niet op voorbereid is. Dit is vervelend maar je werk is toch vaak een van de locaties waar je echt niet drijfnat wil aankomen.  Ten eerste omdat je nog een dag lang moet rondlopen tussen je collega’s met verregend haar, kleding en make-up en ten tweede is het gewoon niet fijn voor jezelf. Een natte broek kan lang  nat blijven, je huid kan gaan trekken door gebrek aan dagcrème (ja, smeren is die ochtend dus ook voor niets geweest…) maar het ergste is toch vaak wel je mascara die jou veranderd in een pandabeertje. Wat kun je het beste doen als je met doorlopen ogen binnenkomt en je binnen een paar minuten snel naar je volgende afspraak moet? En wat doe je dan met je haar? En je kleding? Ik ga je helpen!

 

Van Panda naar Pretty

Als er één ding is dat ik je zeker zal aanraden om mee te nemen op een regenachtige dag is het wel concealler. Afgezien van de paraplu natuurlijk, wat die kan een hoop make-up schade voorkomen. De spullen die je daarnaast nodig hebt staan op de foto hier links boven: een schaar en een pen+wc papiertje of een wattenstaafje. Deze spullen zijn toch wel op ieder kantoor te vinden (afgezien van het wattenstaafje dan) en ook op veel andere werkplaatsen. Dat is handig!

Op de foto’s er naast zie je hoe mijn ogen er voor-en na uitzagen. Ik droeg alleen zwarte eyeliner en mascara. Meestal gebruik ik ook oogschaduw maar voor deze test heb ik oog make-up opgedaan die de meeste vrouwen dragen. Daarnaast heb ik mijn wenkbrauwen iets ingekleurd.

 

Manier 1

 • Het beste is om na binnenkomst zo snel mogelijk naar het toilet te hollen. Door de regen zijn je ogen namelijk niet alleen zwart maar ook nog erg nat en dat is handig. Hoe natter je ogen zijn, des te sneller kun je de uitgelopen make-up verwijderen.
 • Het beste kun je gebruik maken van een wattenstaafje om je ogen schoon te maken. Maak het wattenstaafje nat met je speeksel (klinkt misschien niet fris maar koud water uit de kraan werkt gewoon minder goed) en haal als eerste de make-up onder je ogen weg. Dat je dit het beste als eerste kunt doen heeft te maken met de droogtijd. De make-up boven je ogen wil je ook weg halen, maar als je hier geen tijd voor hebt of dit gaat moeilijker doordat het misschien al is opgedroogd, dan is dit niet zo erg. Uitgelopen mascara onder je ogen staat gewoon veel minder fris dan mascara boven je ogen. Houd wel een klein randje als ‘eyeliner’ over boven je ogen. Op die manier vallen eventuele make-up resten minder snel op.
 • Maak met concealer (ik gebruik hier de Essence stay all concealer, voor €2,59 te koop bij kruidvat) een halve cirkel onder je oog en dep het met je vingers in je huid. Let op dat je handen goed droog en schoon zijn, anders moet je het weer opnieuw doen. Dep net zo lang tot de concealler is egaal is en gelijk aan de kleur van je huid.
 • Als je wimpers nu heel stijl zijn dan kun je ze iets ‘liften’ door de zijkant van een schaar tegen je wimpers aan te drukken. Het effect zal niet lang duren maar je kunt er op die manier wel voor zorgen dat ze niet kaarsrecht vooruit blijven staan.

 

Manier 2

 • De kans is natuurlijk groot dat je geen wattenstaafje bij je hebt. Een wattenstaafje kun je zelf creëren door een wc-papiertje schuin om een pen te wikkelen. Op bovenstaande foto’s zie je hoe je dit eenvoudig kunt doen. Let wel op dat je de pen iets naar binnen legt en dat je dubbel wc-papier gebruikt. Als je dit niet doet, dan kan het punt van de pen zomaar gaan uitsteken en in je oog komen en dat is natuurlijk niet de bedoeling.
 • Net zoals het wattenstaafje maak je de pen met het wc-papier nat met wat speeksel en haal je het overtollige make-up weg.
 • Gebruik ook nu weer de concealler om je ogen een wat frissere uitstraling te geven.

 

Klaar! Op bovenstaande foto’s zie je het verschil tussen de ogen: De linker heb ik schoongemaakt en de rechter niet.

 

Wat je niet moet doen

 • Ga vooral niet zomaar met wc-papier wrijven over je wangen en ogen. Omdat je wimpers en de make-up op je huid nog nat is kun je het alleen maar verergeren.
 • Ga niet te hard boenen, anders verander je van een panda in een dame die er uit ziet alsof ze gehuild heeft.
 • Op de foto links zie je het effect van concealler op je ogen wanneer de make-up nog niet is verwijderd. Het maakt het geheel wat blauw/grijs.Heb je haast? Ga dan dus niet concealler over je make-up smeren maar kies ervoor om dan alleen het overtollige make-up weg te halen. Je kunt de concealler er altijd nog later op doen.
 • Op de middelste foto zie je het effect van huidkleurige oogschaduw op de uitgelopen make-up. Het ligt misschien wat  voor de hand maar dit moet je ook echt niet doen. Het geeft een wat matte en grijzige waas onder je ogen. Ook hier kun je het beste de make-up weg halen en eventueel later de oogschaduw aanbrengen.
 • Als laatste de foto links: niet doen! Ik weet dat het er wat eng uit ziet maar er zijn genoeg dames die dit doen. Regen zorgt er nu eenmaal voor dat je wimpers met mascara aan elkaar gaan plakken. Het beste is om dit gewoon te laten zitten. Je wimpers spreiden met een schaar of een naald is gevaarlijk en zeker met haast heel onverstandig.

 

Overige tips: haar, kleding en make-up

 • Qua kleding en haar is het gouden woord hier ook: wc-papier! Dep zowel je haar als je kleding droog. Ga je wrijven met wc-papier tegen je haar. Het kan je haar stuk maken en ook klitten en pluis veroorzaken wanneer je haar weer droog is.
 • Verwacht je thuis al regen maar heb je geen paraplu? Doe een zonnebril op en neem een grote klem mee voor in je haar. De zonnebril zal de meeste regen tegenhouden en daarmee uitgelopen oog make-up beperken. Je voelt je in het begin misschien voor gek staan maar je hebt er wel de rest van de dag profijt van. En als je het ergste water uit je haar hebt gehaald dan kun je er met een grote klem in je haar nog best netjes uit zien.
 • Draag je foundation? Ga dan ook met wc-papier deppen over je gezicht en niet wrijven. Door te wrijven haar je de foundation weg en krijg je sneller vlekken. Door te deppen haal je vooral het water van je gezicht en blijft de schade aan je foundation beperkt.
 • Gebruik je haarkleuring en ben je bang dat dit gaat doorlopen op je mooie colbert of blouse? Pak je sjaal (als deze niet te nat is) en  gebruik hem als accessoire om je hals. Wanneer je haar wat droger is kun je de sjaal af doen en eventueel met wat wc-papier het laatste beetje droog deppen.

Ik hoop dat ik het pandaoogjesleed hier iets mee heb verlicht. Hebben jullie nog meer tips? Dingen die je altijd doet als je drijfnat binnen komt? Laat het dan hier onder weten in een reactie.

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge