De werktas: wat neem ik mee naar kantoor?

Je werktas, het is voor velen een vanzelfsprekend accessoire die je dagelijks gebruikt.  Ik ken veel dames die er standaard veel te veel instoppen met als argument dat ” die eigenlijk iets te klein is”. Of  het tegenovergestelde: ” hij is zo heerlijk groot dat ik er echt alles in kan stoppen”. En vervolgens kan het een eeuwigheid duren voordat ze gevonden hebben wat ze zochten in deze heerlijk grote tas. Maar hey, het is ook een kunst om te bepalen wat je nu wel en niet moet meenemen. Je kunt natuurlijk altijd een inschatting maken maar voor een beetje ijdele dame blijft het moeilijk om te kiezen tussen al die ” noodzakelijke ” dingen. En dan maken al die merken die deze ”noodzakelijke” dingen bedenken ook nog overal een reisformaat van. Want dat is zo handig voor op reis. Tja, of voor in je handtas, broekzak, jaszak, colbert zak, de bureaulade en natuurlijk je werktas. Vaak weten ze de zogenaamde ”travel size” producten dan ook nog leuk op te pimpen met als gevolg dat je het eigenlijk zonde gaat vinden om het níet mee te nemen.

IMG_0001

 

Conclusie: ze maken het er zeker niet makkelijker om een keuze te maken in je dagelijkse overlevingspakket. Want zo voelt het vaak wel: alsof je niet zonder kan. Dat je -bij wijze van spreken – niet zou overleven. En daarom neem je het allemaal mee. En de hoeveelheid is voor iedere vrouw anders maar ik ken weinig dames die niets meenemen. Al is het maar een lipstick en wat zakdoekjes: we nemen allemaal wel wát mee.

In dit artikel ga ik vertellen wat ik dagelijks meeneem in mijn werktas en vooral waaróm ik dat doe. Naast mijn ijdelheid ben ik ook praktisch en geef ik ook om mijn schouder en rug. Want dat is toch vaak waar de tas op leunt. En daarom heb ik door de loop van de jaren een (min-of-meer)  standaard inhoud gecreëerd wat voor mij handig en werkbaar is. Ik ga het je vertellen!

 

Wat zit er in mijn tas?

Op de foto bovenaan dit artikel zie je mijn werktas. Het is de laptoptas Olivia van het merk BeauBags. Ik ben echt onwijs fan van deze tas maar zal er in de toekomst een apart artikel over schrijven. Allereerst zal ik ingaan op de globale inhoud van mijn werktas.

IMG_0003

Om eerlijk te zijn ben ik toch best trots op deze inhoud. Ik vind het overzichtelijk en niet overdreven veel. Je kunt de hele inhoud eigenlijk verdelen in 5 categorieën:

 • basics: portemonnee (Anaconda Cognac van byLouLou) en agenda (merk: Nava) – Ik weet het: een papieren agenda is niet meer van deze tijd maar voor mij echt van essentieel belang. Ik vind het heerlijk om nog tussen weken te kunnen bladeren in plaats van swipen. Mijn privé en zakelijke telefoon staan er niet op omdat ik deze zoveel als mogelijk in mijn broekzak of zakje van mijn colbert probeer te dragen. De 17” laptop die ik dagelijks mee neem staat niet op de foto.
 • Eten & drinken: rijstwafels en flesje water – zonder een flesje water ga ik eigenlijk bijna nooit de deur uit. Zelfs met winkelen of een bezoekje aan bijvoorbeeld de dierenarts gaat die mee. Wanneer ik geen lunch afspraak heb neem ik een zakje met 4 boterhammen mee en altijd iets voor tussendoor. Vaak is dat een banaan of rijstwafels.
 • comfort: oordopjes, antislip strips, zonnebril en persoonlijke hygiëne –  Door muziek kan ik mijzelf altijd goed afsluiten van de rest van de wereld en me heerlijk concentreren op mijn werk. Kortom: ik mis mijn oordopjes echt als ze te lang niet in mijn tas zitten. De antislip strips zijn heel handig maar eigenlijk niet echt noodzakelijk. Dit is ideaal als je pumps na langdurig gebruik wat  gaan uitzetten, wat vaak het geval is bij leren schoenen. Dan zit die dus niet zo stevig meer om je voet en door deze leren strip aan de binnenkant bij je hiel te plakken kun je zorgen dat die weer goed blijft zitten. Ja, dat gebeurd niet heel vaak maar het neemt zo weinig ruimte in je tas en is zó handig dat die uit gemak er toch al een tijdje in zit. De zonnebril lijkt alleen nuttig voor in de zomer maar ik vind het ook heerlijk om in de winter op te doen. Het is heerlijk donker (rustgevend!) en voorkomt dat je regen/sneeuw in je ogen krijgt. En ook al sta ik dan misschien een beetje voor gek; handig is het wel. Die gaat dus lekker zoveel mogelijk mee in de tas! De persoonlijke hygiëne spreekt toch wel voor zich. En omdat ik slingerende tampons in je tas niet erg chique vind kies ik er voor om ze in een klein gezellig blikje te doen met zonnebrillen er op. (Hey! Daar zijn ze weer!)
 • kantoor: pennen, post-itspaperclipsplakband en een markeerstift. Ja! De onmisbare 4 P’s! Papierloos werken is bij mij op het werk de norm maar post-its en pennen zijn en blijven altijd een onmisbare combi voor mij. Altijd handig voor kleine aantekeningen wanneer je geen laptop voor handen hebt of om een briefje bij een collega op het bureau achter te laten. De paperclips, markeerstift en de rol plakband heb ik vaak bij mij omdat ik vaak mee help met de organisatie van workshops en bijeenkomsten. Deze 3 items komen vaak van pas bij het ophangen van posters e.d.
 • uiterlijk: make-up tasje en blanke nagellak: De blanke nagellak is altijd handig bij ladders in panty’s. Maar zeker zonder de Zoeva make-up tas ga ik écht niet naar mijn werk. Dat er niet alleen make-up in zit kun je zien op onderstaande foto.

 

IMG_0006

Het make-up tasje

 • Lipsticks en lipgloss:De grote hoeveelheid van deze producten valt meteen op. Om eerlijk te zijn heb ik veel van deze producten en wissel ik ze toch wel dagelijks af. Vaak kies ik voor een bruine lipstick met een rode ondertoon zodat die bij mijn haar past. Ik neem de lipstick die ik in de ochtend op doe ook altijd mee. Dit verklaard de grote hoeveelheid in mijn tasje. Net zoals de kleuren wissel ik ook sterk af in merken: ik draag zowel Dior als Hema lipsticks zoals je kunt zien. Eens in de 2 á 3 weken ruim ik ze netjes op en na 3 weken zit het weer vol. Ik ben onverbeterlijk 🙂
 • Pleisters: Als hakkendraagster met een gevoelige huid is dit echt onmisbaar.
 • Lichte poeder en Oil Control Paper: Met een vette huid is vooral de Oil Control Paper echt super handig. Voor wie de doekjes niet kent: deze super dunne papiertjes nemen bij aanraking met je huid meteen de overtollige olie op je huid op. Ik gebruik ze meestal om 12 of 1 uur in de middag. Dan heeft mijn gezicht echt een glans gekregen en zijn een paar papiertjes voldoende om de dag weer fris door te gaan. Om het netjes te maken poeder ik vaak nog even bij maar dit is niet echt nodig. Omdat de papiertjes meteen olie opnemen is het niet nodig om over je gezicht te wrijven en dus blijft je make-up ook lekker goed zitten 🙂
 • (mini) handcrème en bodylotion: Altijd handig voor mensen met een gevoelige of droge huid. Dat kleine beetje crème kan net de jeuk doen stoppen zodat je de dag wat comfortabeler doorkomt.
 • (mini) parfum: Wanneer ik in de ochtend parfum op spuit neem ik vaak een kleinere versie van deze parfum mee in mijn werktas. Gewoon, omdat ik het fijn vind om nog eens extra te spuiten.
 • (mini) wenkbrauwpotlood: Deze gebruik ik bijna nooit maar omdat die zo klein (en opnieuw ook handig) is gaat die toch altijd mee. Persoonlijk ben ik van mening dat je wenkbrauwen bepalend zijn voor de uitstraling in je gezicht. Om die reden vind ik het fijn om de mogelijkheid te hebben om ze te kunnen bijtekenen.
 • (mini) Benefit Porefessional: Dit is een mini primer die ik ooit heb gekregen en volgens diverse beautybloggers een ” holy grail”  zou moeten zijn. Omdat een verkoopster in de Douglas mij vertelde dat je het ook over je make-up kunt aanbrengen besloot ik het in mijn make-up tasje te doen. Om vervolgens niet te gebruiken. Deze zal ik binnenkort maar verplaatsen naar mijn kaptafel waar ik hem hopelijk wel ga testen.

 

Tips voor een overzichtelijke werktas!

 • Het belangrijkste: wees kritisch. Heb je een product al 3 weken niet aangeraakt? Haal het dan uit je tas. Het is dan niet de moeite waard om iedere dag mee te nemen.
 • Let op mini producten, maar blijf kritisch. Omdat ik een gevoelige huid heb is een bodylotion handig om bij mij te hebben wanneer ik bijvoorbeeld panty’s draag en de kans op uitslag groot is. Een mini flesje neemt dan weinig ruimte mee en past daarom makkelijk in bijvoorbeeld een klein tasje dat je toch al gebruikt voor je make-up.
 • Neem minimaal eens per maand een paar minuten de tijd om complete inhoud van je tas er uit te halen. Zo kun blijf je kritisch kijken naar wat je mee neemt en voorkom je dat het een chaos wordt waarin je niets meer kunt vinden.
 • Zorg ervoor dat alles in je tas een eigen plekje krijgt. Op deze manier kun je alles lekker snel vinden.
 • Voorkom lekkende parfums, lipsticks en andere producten door goed te kijken naar de verpakking. Als je een klein beetje vermoed dat iets zou kunnen gaan lekken, neem het dan niet mee.  Om die reden zijn kleine glazen parfum proefmonsters en slecht sluitende lipgloss bijvoorbeeld ongeschikt om mee te nemen. Je tas zal bij lekkende producten snel gaan stinken en verkleuren. Zeker bij een tas van leer is dit vervelend omdat je deze dan niet kunt wassen in de wasmachine. Je zou de tas dan met de hand moeten gaan reinigen.
 • Neem je meer dan 2 producten mee op het gebied van uiterlijke verzorging? Stop ze dan in een klein tasje. Op die manier voorkom je chaos in je grote tas en ook is het een extra bescherming tegen eventuele lekkende producten.

 

Hopelijk heb ik jullie geïnspireerd om wat meer overzicht te creëren in je dagelijkse tas. Heb jij meer tips? Laat ze dan hier onder achter in een reactie.

2 reacties

 1. Wat een fijn artikel!

  Ik heb altijd zoveel ‘zooi’ in mijn tas liggen. Ik heb bijvoorbeeld ontdekt dat ik drie pakjes zakdoeken in mijn tas heb zitten. Jouw artikel en je site zijn erg behulpzaam. Ga zo door.

  • Dankjewel voor het compliment! 🙂 Ja, dat is heel erg herkenbaar. Bij mij dwarrelen er tegenwoordig allemaal blokjes met post-its door mijn tas. Het blijft een kwestie van bijhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge