douchen (voor het werk) : het kán efficiënter!

Ben jij ook zo iemand die graag lang onder de douche staat? In de ochtend om lekker wakker te worden of juist in de avond zodat je heerlijk warm je bed in stapt? Ik douche het liefste kort in de ochtend en 2x per week lang in de avond. In de ochtend maak ik mij klaar voor het werk en heb ik simpelweg geen tijd om lang te douchen. Ik maak mijn lichaam en gezicht alleen even snel schoon met facewash en douchegel. Ik was 2 (soms 3) keer per week mijn haar en dat duurt natuurlijk wat langer. Dat doe ik dan in de avond of in  het weekeinde op een ochtend. Ik ben iemand die graag veel dingen wil doen op een dag en daarom heb ik inmiddels een efficiënte manier gevonden om te douchen. Ik douche mijzelf alleen op deze manier wanneer ik mijn haar ga wassen, en dat is dus meestal 2 keer per week.

Op deze manier is een druk leven geen reden om jezelf te vergeten; je kunt jezelf namelijk in een korte tijd van top tot teen een behandeling geven.

 

In ongeveer 15-20 minuten kun je op deze manier:

 • je haar: goed reinigen en verzorgen
 • je gezicht: goed reinigen en verzorgen
 • je lichaam: reinigen en ontharen

In dit artikel zal ik jullie vertellen hoe ik dat doe.

 

Stap 1: diep reinigen (5min)

IMG_0001

 1. Maak het haar nat.
 2. Masseer een milde shampoo (ik gebruik graag de Philip B African Shea Butter shampoo) goed in je haar en laat het even intrekken.
 3. Reinig je gezicht met een facewash (i.v.m mijn onzuivere huid gebruik ik de Vichy Normaderm reinigingsgel), eventueel in combinatie met een reinigende borstel, zoals de Philips Visapure. Spoel je gezicht goed af.
 4. Haal de laatste dode huidcellen van je gezicht af door te scrubben met bijvoorbeeld de Vichy Normaderm scrubgel. Spoel je gezicht goed af.
 5. Spoel de shampoo uit je haar.

 

Stap 2: reinigen, verzorgen en ontharen (5 min)

IMG_0002

 1. Masseer een verzorgende shampoo in je haar en laat deze intrekken. Gebruik bijvoorbeeld de Philip B Oud Royal Forever Shine shamoo.
 2. Verwen je gezicht met een snel en verzorgend masker. Een handig masker is de  Dr. van der Hoog Quick Boost masker omdat deze maar 3 minuten moet intrekken.
 3. Reinig je lichaam met een lekkere melkachtige douchegel zoals de Dove Deeply Nourishing douchegel en een spons.
 4. Gebruik dezelfde spons en douchegel als scheerschuim en gebruik de tijd waarin je shampoo en masker intrekt om je lichaam goed te scheren.
 5. Spoel het masker van je gezicht en de shampoo uit je haar.

 

stap 3: verzorgen en scrubben

IMG_0004

 1. Verdeel een goede voedende conditioner in je punten van je haar, zoals de Philip B Oud Royal  Forever Shine conditioner.
 2. Verwen je gezicht opnieuw met een (ander) masker, die je ook maar een paar minuten moet laten intrekken. Ook hier raad ik een masker van de Dr. van der Hoog 3-minuten maskers lijn aan: het Quick Restore masker.
 3. Scrub je lichaam met een zachte scrub, zoals de Yves Rocher Bio Culture scrub.
 4. Spoel de scrub goed van je lichaam.
 5. Spoel het masker van je gezicht en daarna de conditioner uit je haar.

 

Nu heb je in 15-20 minuten tijd jezelf een mini beauty-behandeling gegeven! Het vraagt om wat extra tubes in je douche maar op deze manier heb jij (bij consequent toepassen van deze stappen) in ieder geval altijd geschoren benen en extra tijd inruimen om te scrubben/maskers op te doen is niet meer nodig. En ook handig: op deze manier voorkom je dat de boel op dit gebied versloft 😉

 

Als laatste geef ik jullie nog wat extra tips:

 • Wat betreft de maskers: koop tubes en géén zakjes. Zakjes krijg je onder de douche wat onhandig open met al dat water. En koop maskers met een wat dikkere structuur want door alle warme damp en het water glijd je masker gemakkelijk van je gezicht. Kleimaskers en maskers met een melkachtige structuur zijn daarom niet geschikt.
 • Om binnen de tijd van 15 tot 20 minuten te blijven moet je wel een beetje wakker zijn. Ben je iemand die in de ochtend een paar uur nodig heeft om productief te worden? Doe deze stappen dan lekker in de avond, anders sta je zo een half uur tot drie kwartier onder de douche. Tenzij je daar geen moeite mee hebt natuurlijk.
 • In deze stappen was ik mijn haar 2 keer, maar dat hoeft natuurlijk niet. Ik doe dit omdat ik mijn haar ” maar” 2 keer per week was en dagelijks stylingproducten gebruik. Deze producten vervuilen het haar natuurlijk extra en om die reden was ik mijn haar liever 2 keer per week goed, dan dat ik mijn haar vaker was met één shampoo. Daarnaast zou het kunnen dat je haar en je hoofdhuid na langdurig gebruik van dezelfde shampoo geïrriteerd raakt, of niet meer goed werkt. Op deze manier gebruik je altijd 2 verschillende shampoos en voorkom je dit soort problemen.

 

Ik hoop dat ik jullie het leuk vonden om te lezen en dat het je op ideeën heeft gebracht.

Groetjes,

Aileen

3 reacties

 1. Hey Aileen, wat een leuke blog! Prettig leesbaar en informatief met leuke onderwerpen. Ik ben een nicht van je moeder, mijn vader Piet en jouw oma Afra waeren broer en zus. Veel succes met je blog, ik blijf hem zeker lezen.

  • Hoi Annette!
   Wat fijn om te horen dat je het een leuke blog vindt en dat je hem blijft lezen.
   Altijd leuk om een berichtje van familie te krijgen 🙂

   Groetjes
   Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge