Hoe een baard op het werk je kan helpen

Want to read in English? Click here.

Wel of geen baard op het werk, het blijft een dingetje. De één zegt dat het not done is terwijl de ander vindt dat het moet kunnen. Maar wat doet een baard nu precies met je uitstraling en hoe zorg je ervoor dat hij er netjes uitziet? En ook vertel ik jou hoe een baard op het werk je kan helpen.

 

Hoe een baard op het werk je kan helpen

 

Onderzoek

De redenen waarom mannen baarden dragen lopen sterk uiteen. Ik heb mannen wel eens horen zeggen dat ze zonder een baard last hebben van een zogenaamde ‘baby face’. Of wel, ze zien er niet erg mannelijk uit. In dit geval denken ze er nog bewust bij na. Ik ken namelijk ook genoeg mannen die een baard laten staan omdat ze het wel makkelijk vinden qua onderhoud. Dan hoeven ze zichzelf niet zo vaak te scheren en dat is wel zo makkelijk. Maar als je er verzorgd uit wilt zien met een baard, dan vraagt dit ook wel om wat werk. Maar daar kom ik later op terug.

Wat voor reden je ook hebt om een baard te dragen, het heeft hoe dan ook effect op je uitstraling. In 2015 werd er in het Oxford Journal for Behavioral Ecology een artikel gepubliceerd naar aanleiding van een onderzoek dat was gedaan naar het effect van de baard. En wat blijkt? Mannen met een baard worden door zowel mannen als vrouwen dominanter ingeschat.

Is het nieuw? Nee, in 2012 toonden wetenschappers Barnaby Dixsona en Paul Vasey aan dat mannen met een baard over het algemeen als agressiever worden ervaren. Daarnaast denken mensen dat deze mannen een hogere status hebben en worden ze ouder ingeschat. Maar niet alleen de baard heeft hier invloed op. Ook de hoeveelheid (zichtbare) spieren en de laagte van de stem spelen een rol.

 

Het valt of staat met…

Oké, kort samengevat zou je er met een baard dus ouder uitzien, een hogere status hebben en dominanter overkomen. Natuurlijk zal dit niet bij iedere man precies dit effect hebben, maar ik denk dat een baard zeker kan helpen wanneer je er bijvoorbeeld wat ouder uit wilt zien. Je kunt natuurlijk je baard afscheren voor een sollicitatiegesprek omdat je er netjes uit wilt zien. Maar als het om een senior functie gaat, dan zou een verzorgde baard wellicht je juist kunnen helpen.

Maar of je nu een lange of een korte baard draagt, het valt of staat met verzorging. Op de eerste plaats is het van belang dat je de baard goed schoon houdt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gewoon je normale shampoo te gebruiken, maar er zijn tegenwoordig steeds meer producten op de markt die speciaal zijn gemaakt om de baard te reinigen. Maar je hebt waarschijnlijk geen zin om een aparte shampoo én reiniger te kopen. Er is nu net een nieuwe lijn gelanceerd door het merk Keune, de 1922 by J.M. Keune. Dit is een lijn die speciaal gemaakt is voor mannen die niet alleen hun haren, maar ook hun baard willen verzorgen. En als je de geur lekker vindt, dan kun je ook gewoon je lichaam hiermee reinigen. Want de producten zijn ook te gebruiken als douchegel.

Waarom een baard op het werk je kan helpen

Met de Essential shampoo kun je jouw haren, lichaam en baard dagelijks goed schoonmaken. Het is een milde, maar goede shampoo. Gebruik je veel stylingproducten in je haren of baard en wil je het echt diep reinigen? Dan kun je kiezen voor de Deep Cleansing shampoo. Ten slotte bevat de lijn ook een Shaving cream zodat je de kleine, losse haartjes netjes weg kunt scheren.

Bovenstaande 1922 by J.M. Keune set is nu extra voordelig te koop via de webshop van kapsalon Linds. In plaats van €56,50 betaal je nu €42,20 voor de twee shampoo’s en shaving cream. Naast deze producten bestaat de lijn ook uit olie en balsem voor de baard, conditioners en haarkleurlingen én nog meer soorten shampoo’s.

 

Groetjes,

Aileen

 

* Dit artikel heb ik geschreven in samenwerking met Kapsalon Linds. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge