Hoe spiegelselfies je kunnen helpen met je werkkleding

Er is al een hoop gezegd en geschreven over het maken van selfies. Mensen die dit doen zouden narcistisch zijn, op zoek zijn naar aandacht of ‘niets anders zinnigs met hun tijd kunnen doen’. Het maken van een selfie heeft eigenlijk gewoon een heel slecht imago. Maar wist je dat het ook heel handig kan zijn? In dit artikel vertel ik jou hoe spiegelselfies je kunnen helpen met je werkkleding.

Say what?

Laat ik voorop stellen dat ik het beeld dat is ontstaan rondom selfies ook wel snap. Er zijn mensen die dagelijks tientallen of zelfs honderden selfies maken en deze posten op social media. Ook ik vind het wel eens vreemd om te zien. Vooral wanneer iemand publiekelijk uitgebreid de tijd gaat nemen om zo voordelig mogelijk in de camera van zijn of haar telefoon te kijken. Tja, ik kan er gewoon niet aan wennen. Maar er zijn ook mensen die er hun werk van hebben kunnen maken. En niet geheel zonder verdiensten. Kijk maar naar Kim Kardashian.

Maar er is stiekem ook een steeds grotere groep mensen die achter gesloten deuren selfies maakt. En ik krijg het ook vaker van lezers te horen. In dit geval gaat het meestal niet om de ‘klassieke selfie’ waarbij iemand in zijn of haar eigen camera kijkt maar om de ‘spiegelselfie’. In dat geval gaat het persoon voor de spiegel staan en een foto maken van zichzelf.

Hoe spiegelselfies je kunnen helpen met je werkkleding

Waarom en hoe?

Maar de selfies waar ik het over heb zijn niet bedoeld om te delen. Deze foto’s belanden vaak niet op social media maar blijven veilig in de telefoon of op de geheugenkaart van de camera staan. Men gebruikt deze foto’s namelijk alleen voor zichzelf. Het maken van een selfie in de spiegel is namelijk een hele handige manier om je outfits te onthouden. Dit is vooral een uitkomst voor diegene die het lastig vinden om kledingcombinaties te maken en op die manier een soort geheugensteuntje gebruiken. Weet je even niet meer hoe je die ene pantalon of dat colbert kunt combineren? Kijk even je naar je foto’s en je kunt precies zien hoe jij dit eerder hebt gedaan. Het enige wat jij hiervoor hoeft te doen is je camera of telefoon te pakken wanneer jij jezelf hebt aangekleed en een foto te maken. That’s all.

Tips!

Nu heb ik in het verleden heel vaak spiegelselfies gemaakt voor mijn Prettybusiness Instagram account. En hoe simpel het ook lijkt, er zijn een aantal kleine details waar je rekening mee moet houden als je dit gaat doen. Ook wanneer je ze niet gaat delen. Hier volgen een aantal tips:

  • Heb je nooit eerder spiegelselfies gemaakt? Zorg dan dat je een paar minuten extra tijd hiervoor reserveert in de ochtend. Het lijkt misschien een simpele handeling maar de eerste keer kan het toch langer duren dan je van te voren hebt ingeschat.
  • Zet je gevoel van schaamte opzij. Het maken van de eerste selfie kan heel ongemakkelijk voelen. Bijna alsof je iets doet wat echt niet kan. Dit gevoel is heel normaal, maar het gaat ook vanzelf weer weg.
  • Je foto’s kunnen alleen een geheugensteun zijn wanneer jij jezelf hier goed op kunt zien. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend maar hier moet je wel rekening mee houden bij het maken van de foto’s. Zoek dus van te voren een spiegel in je huis waar jij jezelf helemaal in kunt zien. Dat is het allerbelangrijkste.
  • Om te zorgen dat jij je kleding goed kunt zien is het van belang dat de ruimte waarin de spiegel staat voldoende is belicht. Het beste is wanneer er aan beide kanten van de spiegel een lamp staat die schijnt in jouw richting.

Maak jij wel eens spiegelselfies als geheugensteun voor je werkkleding? En heb je nog meer tips? Laat ze vooral hier onder achter in een comment.

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

  1. Ik denk dat het goed kan zijn om af en toe een foto te maken van jezelf in een mooie outfit. Ook kan je hier inspiratie uit halen wanneer je niet weet wat je aan moet. Ik check sowieso mijn werkkleding in de spiegel wanneer ik naar mijn werk ga.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge