Waarom solliciteren in een pak geen garantie is voor een nette uitstraling

Want to read in English? Click here.

Bij zowel een dames – als een herenpak denken we al snel aan een nette uitstraling. En dat is logisch want een pak ziet er vaak ook netjes uit. Maar men vergeet wel eens dat alleen een pak als kledingstuk er niet voor zorgt dat je er representatief uitziet. Daar is écht wel wat meer voor nodig. Zeker als je gaat solliciteren en speciaal daarvoor een pak draagt, dan wil je de belangrijke details nog wel eens vergeten.

Daarom gaat vandaag het artikel over waarom solliciteren in een pak geen garantie is voor een nette uitstraling. Ik vertel je welke kleine details er voor kunnen zorgen dat je pak er minder netjes uit gaat zien én natuurlijk hoe je dit kunt voorkomen.

Waarom een pak als sollicitatiekleding geen garantie is voor een nette uitstraling

1. Veel te lange of te korte broekspijpen

Kleding die niet goed past is sowieso niet zo netjes, maar veel te korte of juist te lange broekspijpen vallen wel erg op. Misschien heb je het niet altijd door, maar wanneer je een sollicitatiegesprek hebt dan is de kans groot dat jouw gesprekspartner je volledig bekijkt. Diegene wil weten wat voor type je bent. En niet iedereen zal meteen kijken of jouw broekspijpen wel de goede lengte hebben. Maar vaak wordt er wel gekeken naar de schoenen en daardoor vallen veel te lange of te korte broekspijpen wel snel op. Even kritisch controleren voordat je een pantalon koopt dus. Weet je niet zo goed wat de beste lengte is? Laat je dan adviseren in de winkel.

2. Dierenharen op je pak

Oké, hier heb ik dus echt iedere dag mee te maken. Niet zozeer met een pak maar wel met kleding waar dierenharen op zitten.  Begin 2016 schreef ik al een artikel over. Ik vertelde je hierin de tips én tricks over wat je het beste kunt doen. Niet alleen voordat je de deur uitgaat maar ook als je er op het werk pas achterkomt dat je onder de haren zit.

3. Onverzorgde baard (voor mannen)

Ik ken veel mannen die hun baard laten groeien onder het mom dat ‘een hipsterbaard heel modern is’. Tja, je hebt baarden en baarden. Ik moet toegeven dat een man met een baard er heel mooi uit kan zien in een pak maar dan moet de baard in kwestie wel verzorgd zijn. Een lange baard is niet ineens mooi omdat het  hip is natuurlijk. Nee, een goede baard is op zijn minst gewassen en netjes geknipt. Wil je zeker weten dat je baard er netjes uitziet? Ga dan naar de barbier en laat je baard professioneel knippen.

4. Natte haren (net gewassen)

Je kent ze wel, van die mensen die altijd gehaast zijn en om die reden vaak met natte haren ergens aankomen. Ze hebben snel hun haren gewassen en zijn daarna vaak vrijwel meteen de deur uitgelopen. Natuurlijk is het geen doodzonde maar het ziet er niet bepaald netjes uit. Zeker wanneer je bij een sollicitatiegesprek aankomt dan maakt het een wat ongeordende en gehaaste indruk. En dat zou de ander zomaar het idee kunnen geven dat je jezelf ondanks het pak niet goed hebt voorbereid.

Heb jij wel eens gesolliciteerd in een pak? Op welke details heb jij toen gelet?

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge