5 tips voor een business proof kerstoutfit

Afgelopen week publiceerde ik een artikel over hoe je een lelijke kersttrui op het werk kunt dragen. Ik ontving veel enthousiaste reacties, maar het is natuurlijk niet iedereen zijn ding. Daarom geef ik vandaag 5 tips voor een business proof kerstoutfit. Gewone, simpele en kleine dingen die je kunt toepassen als jij toch nog een klein beetje mee wilt doen met de kerst sfeer op het werk.

 

1. Geruite broek

Ruitjes en kerst, het is en blijft een goeie combinatie. Vooral de Schotse, rode ruit doet het altijd goed in deze tijd van het jaar. Dus wil jij er tijdens de kerstborrel feestelijk uitzien? Duik even je kast in en ga op zoek naar items met deze ruit. Denk daarbij aan een geruite broek, blouse, stropdas of ander accessoire.  Simpel, maar stijlvol.

 

2. Gebreide stropdas

Draag je wel eens een stropdas op het werk? Kies dan eens voor een gebreide stropdas. Het ziet er bijzonder uit én een grappige print kun je op die manier veel beter hebben. Een kerstboompje op een gladde das is namelijk sneller een beetje kitch, terwijl een gebreide variant met een kerstboom er eerder sfeervol uitziet.

 

 

3. Een blouse er onder

Wil je nu écht heel graag die lelijke kersttrui aan, maar wil je hem wel stijlvol combineren? Draag er dan eens een blouse onder. Gewoon een effen witte of zwarte blouse maakt het geheel meteen een stuk netter. Zowel bij heren als bij dames is dit een ideale oplossing.

 

 

4. Strikjes

Kerst is wel écht de tijd van de strikjes. Vooral rode en glimmende stikken zie je overal terugkomen. Dus waarom zou je dit niet toepassen bij je outfit? Kies voor een blouse met een strik, een strik in het haar of als vlinderdas. Simpel, snel en toch feestelijk.

 

5. Rode lippenstift

Voor de dames heb ik tenslotte nog een laatste tip en dat is rode lippenstift. Met deze kleur op je lippen zie je er meteen een stuk feestelijker uit. Ben je fan van de kleur en wil je best een beetje opvallen? Kies dan ook voor een kledingstuk of accessoire in dezelfde rode kleur. Denk aan een paar laarzen, colbert, blouse, rok of riem.

 

Verwerk jij de feestdagen ook wel eens in je zakelijke outfit? Zo ja, hoe doe jij dit? Laat je reactie hier onder achter in een comment.

 

Groetjes,

Aileen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge