6 kledingregels waar de Engelse koninklijke familie zich aan moet houden

Want to read in English? Click here.

De leden van het Britse koninklijke huis zien er altijd perfect uit. Maar dat is natuurlijk niet toevallig, ook zij staan niet zomaar zo op in de ochtend. Er zijn ook nog eens een hoop protocollen waar zij mee te maken hebben. In dit artikel vertel ik jou 6 kledingregels waar de Engelse koninklijke familie zich aan moet houden.

6 kledingregels waar de Engelse koninklijke familie zich aan moet houdenFoto: Pixabay

1. Altijd zwarte kleding mee

Wanneer de leden van het koninklijke huis gaan reizen, dan moeten ze altijd zwarte kleding meenemen. Waarom? Voor het geval dat iemand van de familie komt te overlijden. Deze regel is ontstaan toen koningin Elizabeth in 1952 met haar man Philip aan het reizen was door Kenia. Tijdens deze reis overleed haar vader, waardoor ze direct terug ging naar Engeland. Maar omdat ze geen zwarte kleding bij zich liep ze in ‘ongepaste’ kleding het vliegtuig uit. Sindsdien is er een regel dat geen enkel lid van de koninklijke familie op deze manier gezien mag worden. En dus nemen ze bij iedere reis een extra outfit mee.

2. Geen bont

Engeland is bezig geweest met het verbod op fokkerijen die gericht waren op bont, en daarom mogen de leden van het koninklijke huis sinds 2000 geen bont meer dragen. Toch wordt deze regel nog wel eens verbroken. Zo is het voorgekomen dat op kerst zowel de koningin als Camilla bont droegen. Het excuus volgens laatstgenoemde was dat het ‘vintage’ bont was. Ook Kate Middleton houdt zich niet altijd aan deze regel. Zo droeg zij begin dit jaar nog een muts die gemaakt is van bont. Het verschil was alleen wel dat de muts volgens de ontwerpster gemaakt zou zijn van bont dat afkomstig is van dieren die aan een natuurlijke dood zouden zijn gestorven.

3. Handschoenen

Is het je wel eens opgevallen dat je de koningin altijd met handschoenen ziet? Dat is geen toeval of bedoeld om er leuk uit te zien. Nee, omdat zij jaarlijks zoveel handen schudt is dit een manier om de overdracht van bacteriën zoveel als mogelijk te beperken.

4. Casual regels

Leden van het koninklijke huis mogen zich best casual kleden, maar ook hier zijn regels aan verbonden. Zo mogen dames een smart dress dragen, of een broek in combinatie met een jasje. Heren mogen er casual uitzien in een chino, mits gecombineerd met een overhemd en eventueel in combinatie met een blazer. Maar ook deze regel is ook nog wel eens verbroken. Zo zijn prins William en Catherine wel eens gezien in een spijkerbroek, maar dat komt weinig voor.

5. Niet alleen voor volwassenen

Niet alleen de volwassenen, maar ook de kinderen moeten zich houden aan bepaalde kledingvoorschriften. Is het je bijvoorbeeld wel eens opgevallen dat de kleine prins George altijd korte, nette broeken draagt? Dit is geen toeval. De kinderen moeten namelijk ook formeel gekleed zijn. En opzich valt dit nog wel mee. Vroeger moesten kleine jongetjes tot acht jaar verplicht een toga of jurk dragen. Die tijd is inmiddels voorbij.

6. Tiara’s en hoeden

Vind jij het ook altijd zo mooi om een prinses te zien met een tiara op haar hoofd? Nou, om dit op te mogen zetten moeten de dames ook wel aan een aantal eisen voldoen. Zo mogen ze alleen een tiara dragen wanneer ze getrouwd zijn, want dan pas zijn ze een lid van het koninklijke huis. Ook is het bedoeld voor formele gelegenheden die na zes uur in de avond plaatsvinden en bestaat er een speciale manier hoe je die moet dragen. Hebben de dames geen tiara op het hoofd, zoals overdag? Dan moeten ze een hoed dragen.

Wil je meer weten? Check dan ook het artikel dat ik eerder schreef over waarom de Engelse koningin altijd felle kleuren draagt.

Groetjes,

Aileen

Bronnen: BBC, dailymail,nieuwsblad.be,bravotv, forbes

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge