Waarom Queen Elizabeth II altijd felle kleuren draagt

Veel mensen denken aan donkere, neutrale kleuren wanneer het gaat om werkkleding. Men wil vaak een zakelijke uitstraling creëren en dat is nu eenmaal lastiger met felle tinten. Maar er zijn wel een aantal momenten waarbij opvallend gekleurde kleding juist handig is op het werk. Eén van de mensen die dit maar al te goed begrijpt is de Britse koningin. In dit artikel vertel ik jou waarom Queen Elizabeth II altijd felle kleuren draagt en vooral wat wij hiervan kunnen leren.

Hello colours!

Wanneer het gaat om kleding staat Elizabeth na vijfenzestig jaar regeren vooral bekend om de felle, effen kleuren die zij draagt. Tijdens publiekelijke gelegenheden combineert ze haar kleding vaak met een bijpassende hoed met bloemen. Om de hals draagt ze meestal parels die ook weer terugkomen in haar oorbellen. Maar deze accessoires vallen eigenlijk een beetje weg door de opvallend gekleurde kleding.

Recent heeft schoondochter Sophie, Hare Koninklijke Hoogheid De Gravin van Wessex, een boekje opengedaan over de kledingkeuze van de koningin. Tijdens de documentaire ‘The Queen at 90’ vertelt zij dat de opvallende kleuren niet per toeval worden gekozen. Nee, tijdens publieke optredens staat de koningin vaak in grote groepen mensen en met felle kleuren zorgt zij ervoor dat ze opvalt. Ze wil dat mensen kunnen zeggen dat ze haar hebben gezien, ook al stond ze heel ver van de mensen vandaan.

De reden is simpel, maar toch zo doeltreffend en strategisch. Net zoals de manier waarop zij haar tas vasthoudt eigenlijk.

Wat kunnen we hier van leren?

Haar strategie sluit precies aan op wat ik al vertelde in het artikel over opvallen tijdens een congres: zorg dat mensen je kunnen zien wanneer je in groot gezelschap bent. Maar de koningin mag in haar functie natuurlijk ook opvallen. 

Ik kan mij voorstellen dat een mantelpak in fel geel niet bij ieder bedrijf past en daarom zal ik het dan ook niet zo snel aanraden. Afgezien nog van het feit dat weinig mensen mooier worden van deze kleur, kun je ook een verkeerde indruk geven. Je kunt agressiever overkomen dan je wilt, of juist te joviaal. Maar de gedachte achter de felle kleuren vind ik wel slim. Wil je gezien worden tijdens een netwerkborrel? Wil je makkelijk gevonden kunnen worden tijdens een congres? Dan is kleding of zijn accessoires in opvallende kleuren natuurlijk een hele handige manier om dit doel te bereiken.

 

Groetjes,

Aileen

Bron: Insider

2 reacties

  1. Topper. Supertof om te zien dat een dame van hoge leeftijd, en ook nog eens een royalty, kiest voor opvallend. I like it!
    Met het kiezen van nieuwe jurken voor mijn werk probeer ik er ook voor te zorgen dat ik een aantal nette maar opvallende jurken heb voor presentaties e.d.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge