Pumps op het werk zonder pijn: zó doe je dat!

Pumps op het werk. Voor velen lijkt het een nachtmerrie: blaren, pijnlijke voetzolen, geknelde tenen, striemen en in het ergste geval kun je aan het einde van de dag niet eens meer op je blote voeten staan. Veel dames weten waar ik het over heb. Ja, we hebben het allemaal wel eens (en helaas soms vaker) meegemaakt. Je ziet die prachtige pumps in de winkel en koopt ze vol goede moed ”omdat je ze echt niet kon laten staan”. Maar ze zullen uiteindelijk nooit je beste vriend worden. Want ze doen pijn en de werkelijke loopbare uren blijken tegen te vallen. Na een paar mislukte pogingen tijdens avondjes uit blijven ze je vanuit de kast aankijken. Nee, deze ga je echt niet aan doen op het werk.

 

pumps op het werk zonder pijn: zó doe je dat!

Veel vrouwen zijn na één of meerdere pogingen met soortgelijke ervaringen helemaal klaar met pumps. Pumps worden vervolgens geassocieerd met pijn en ellende. Ze worden hoogstens op een bruiloft of groot feest aangetrokken en de slippers gaan meteen mee in de tas. En natuurlijk. Ik snap het. Niemand wil een stap vooruit zetten als je nieuwe aanwinst je bij iedere beweging afstraft. Maar eerlijk is eerlijk: pumps maken bijna iedere outfit elegant, vrouwelijk en maken je ook nog eens optisch slanker. Dit zijn dé 3 ingrediënten die veel vrouwen graag terug zien in hun outfit.

Maar hoe kun je die pumps dan een dag lang op het werk dragen zonder dat ze pijn doen? In dit artikel ga ik je vertellen hoe ik als dagelijkse hakkendraagster heb geleerd waar je op letten, wat je doet in noodgevallen en nog veel meer…

Pumps kopen

Of je wel of niet een dag op je pumps kunt lopen hangt natuurlijk af van het type pump dat je koopt. Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten wanneer je pumps aanschaft.

 • Wanneer je pumps een hele werkdag wilt dragen dan kun je het beste een basic model kopen. Blijf zoveel mogelijk weg van alle bandjes en extra riempjes om je enkels en over je voet: deze kunnen alleen maar knellen en pijn doen.
 • Kijk goed naar de hoogte van de hak en beslis aan de hand van je ervaringen. Als je slechte ervaringen hebt het deze hoogte dan kun je beter voor een lagere hak gaan. En ja, ook als de pump heel mooi is en goed zit. Als je er daadwerkelijk uren op gaat lopen dan kun je beter iets te kritisch zijn. Wil je toch een hoge hak? Kies dan voor een model met een plateauzool.
 • De vorm van de hak bepaalt voor een groot gedeelte hoe stevig de schoen aanvoelt. Hoe breder de hak, des te minder kans op verzwikte enkels en wiebelende voeten. De plateauzool heeft ook hier weer invloed: smalle hakken voelen steviger aan met een plateauzool dan zonder.
 • Het materiaal van de pump is zeer bepalend voor het comfort. Ik raad aan om te alle tijden te kiezen voor een leren binnenkant. Met een kunststof binnenkant wordt de transpiratie niet opgenomen in je zool en ga je ‘glijden’ in je schoen. Hierdoor sta je letterlijk en figuurlijk minder sterk in je schoenen en daarnaast is dit gevoel zeer oncomfortabel. Leer neemt vocht op en zorgt hierdoor voor een prettigere pasvorm. Daarnaast vormt een leren schoen zich naar je voet, wat ook zorgt voor een betere pasvorm. Een leren buitenkant is mooi en goed te onderhouden, maar geen noodzaak.
 • Kies bij voorkeur voor een dichte pump. Niemand heeft zin in zweetgeurtjes en bovendien staat het ook vele malen netter op de werkvloer. Wil je toch graag een open pump? Kies dan voor een pump met enkel een open teen. Zorg wel dat je tenen en nagels goed verzorgd zijn en netjes geknipt.

 

Pumps dragen

En dan ga je met je nieuwe aanwinst naar het werk. Spannend! Zullen je voeten het ”overleven”? Natuurlijk zijn er een aantal voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen zodat jij bent voorbereid op het slechte scenario. Ik raad je dan ook zeker aan om één of meerdere van de onderstaande tips te gebruiken als je niet zeker weet of je het een dag gaat volhouden.

 • Pleisters, pleisters en nog eens pleisters! Je hebt er nooit genoeg van als je pumps moet gaan inlopen. Kies bij voorkeur voor blarenpleisters en basic pleisters. Ze nemen weinig ruimte in en kunnen de ‘redding’ van je dag betekenen.
 • Anti-slip zooltjes voor je hielen: ik ben er echt fan van! Pumps gaan vaak snel irriteren op je hielen en hierdoor ga je vaak automatisch je voet meer voorin je schoen zetten tijdens het lopen. Hierdoor ‘loop’ je snel uit je schoen. Deze zooltjes voorkomen dit. Ik gebruik zelf de Solos Anti-slip zooltjes. Deze plak je in de hiel van je schoen en zijn gemaakt van suède. Je kunt ze onder anderen kopen in de winkel bij Dolcis en Manfield. Online kun je deze zooltjes bestellen van het merk Marla.
 • Ben je ondanks de leren zool toch bang voor een transpiratiegeur? Gebruik dan voeten deodorant. Je kunt ze kopen in de vorm van crème, gel of als spray bij o.a. Bol.com.

 

Pumps blijven dragen

Wees eerlijk: iedere vrouw kan een keer een mooie pump dragen. Het blijft natuurlijk een uitdaging om aan pumps te wennen en ze met regelmaat te gaan dragen. Tijd voor een paar tips om pumps te blijven dragen!

 • Wissel af in hak hoogte. Bijna niemand kan dagenlang op hoge hakken staan zonder dat je voeten je aan het einde van de dag afstraffen. Dus wil je die mooie hoge hakken graag aan? Koop dat ook een paar mooie pumps met lagere hakken. Zo kun je meteen je voeten trainen op dagen dat je wat meer moet lopen op het werk.
 • Draag thuis geen schoenen maar blote voeten, sokken of sloffen. Je voeten moeten na een dagje paraderen op kantoor echt even tot rust kunnen komen. Net zoals jij zelf natuurlijk.
 • Wees lief voor je voeten! Zijn ze moe? Laat ze dan lekker rusten op de bank of ga in de avond de deur uit met een paar comfortabele schoenen. Probeer ze af en toe ook in te smeren met een verzorgende crème. Als je dit snel vergeet dan kun je een voetencrème in de lade van je nachtkastje leggen. Smeer ze in na het douchen en laat ze een hele nacht lekker intrekken. Daarna voelen je voeten super zacht en zijn ze vaak ook meer ontspannen. Zeker als je ze lekker masseert zullen ze de volgende ochtend uitgerust wakker worden.

Ik hoop dat ik je gemotiveerd heb om wat vaker een paar mooie pumps te gaan dragen. En natuurlijk vooral zonder pijn. Heb je nog meer tips? Laat ze dan hier onder achter in een reactie.

Groetjes,

Aileen

 

 

*Dit artikel bevat affiliate links. Check voor mijn informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge