10 tips voor zomerse zakelijke schoenen

Met dit artikel sluit ik de zomerse zakelijke schoenen week van Prettybusiness af. Maandag ging het artikel over onverzorgde voeten in open schoenen, nagels, eelt en transpiratie. En woensdag liet ik zien welke 3 soorten dames schoenen geschikt zijn om te dragen tijdens hete dagen op het werk.

Vandaag zal ik jullie 10 algemene tips geven voor het gebied van zakelijke zomer schoenen. Eenvoudige, praktische tips die het kiezen en dragen van dit type schoenen net wat makkelijker maakt.

 

  • Vermijd onverzorgde voeten in zomerse schoenen. Twijfel je of jouw voeten onverzorgd zijn? Check dan de volgende onderdelen: nagels, haren en eelt. Hoe meer er van deze 3 zichtbaar is, des te groter de kans dat jouw voeten er onverzorgd uitzien. In dit geval is less more. Dus knip de nagels kort, epileer de verdwaalde haren en verwijder zoveel mogelijk eelt. Meer info kun je in het artikel over open schoenen lezen.Voor een zakelijke uitstraling kun je het beste .  Dus geen veertjes, hakken die bedekt zijn met jute of gemaakt zijn van kurk. Houd het   simpel en elegant.
  • Ben je dol op aparte of fel gekleurde schoenen in de zomer? Draag deze dan in combinatie met een rustige outfit. Op die manier kun je er toch nog klassiek en stijlvol uitzien.
  • Draag geen sokken in open schoenen. In november schreef ik hier al een stukje over in het artikel over mannelijke kledingblunders. En omdat de zomer nu dichtbij komt wil ik het toch nog maar een keertje melden: echt-niet-doen.
  • Heb je een nieuwe baan en vind je het moeilijk om in te schatten wat de norm is? Praat er met een collega over of ga zelfstandig de bedrijfscultuur onderzoeken. Als je daar moeite mee hebt dan staan in het artikel over kleding op je eerste werkdag een aantal handige tips.
  • Ze zijn eigenlijk altijd handig maar zeker in de zomer zijn pleisters heel handig om bij de hand te hebben. Door de combinatie van transpiratie, open gewerkte schoenen en wrijving heb je eerder last van blaren en andere huid irritaties. Daarom raad ik aan om standaard (blaren) pleisters in je kluisje of bureaulade te bewaren. Het lijkt iets kleins maar pijnlijke voeten kunnen je werkdag flink verpesten. Ik heb zelf het hele jaar door altijd een paar pleisters in mijn make-up tasje.

 

 

  • Voor een zakelijke uitstraling kun je het beste schoenen met ‘ natuurlijke’ elementen      vermijden. Dus geen veertjes, hakken die bedekt zijn met jute of gemaakt zijn van kurk. Houd het simpel en elegant.
  • Probeer ook zo veel als mogelijk schoenen met figuurtjes en andere vormpjes te voorkomen. Een extreem voorbeeld zijn  Crocs die wel eens worden gedragen met figuurtjes. Maar je ziet op andere wijze ook vaak dit soort kleine vormpjes terug komen. Bewaar deze schoenen voor privé gelegenheden.
  • Maak een onderscheid tussen je zakelijke en privé zomerschoenen. In de winter zul je snel bijvoorbeeld je (enkel) laarzen zowel op het werk als in je vrije tijd dragen. En dat is ook niet zo raar want winter schoenen kun je vaak makkelijk oppoetsen, zijn duurder en draag je vaak een hele dag. Zomer schoenen zijn over het algemene kwetsbaarder door de dunne en soepele stof. Maar aan de andere kant zijn ze ook goedkoper en kun je dus makkelijk meerdere zomerschoenen aanschaffen. Maar hoeveel leuke exemplaren je ook koopt, probeer altijd te investeren in minimaal 2 zakelijke zomerschoenen. En draag deze ook echt alleen op het werk. Op die manier kun je deze schoenen netjes houden en ben je meteen ook gedwongen om van schoenen te wisselen.
  • Houdt er rekening mee dat open schoenen ook als te sexy ervaren kunnen worden. Dat betekend niet dat je geen open schoenen meer kunt dragen maar je kunt hier wel rekening mee houden. Een peep toe kan bijvoorbeeld stijlvol zijn met een lange broek er boven terwijl dezelfde schoenen met een rok boven de knie als te bloot kan worden ervaren.
  • En het allerbelangrijkste: als je twijfelt dan kun je het beste een ander paar schoenen aantrekken. Niets is zo vervelend als een onzeker gevoel over jezelf.

 

Groetjes,

Aileen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge