Tips voor wanneer je een colbert als zakelijke zomerjas draagt

Al jaren draag ik een colbert of blazer als zomerjas. Zodra de temperatuur stijgt naar zo’n achttien graden, dan wordt mijn winterjas ingeruild voor een colbert. Ik noem deze tijd van het jaar ook wel eens ‘colbertjesweer‘. Zeker wanneer je er netjes uit wilt zien in de zomer, dan is dit ideaal. In dit artikel geef ik jou tips voor wanneer je een colbert als zakelijke zomerjas draagt, of wilt gaan dragen.

 

Tips voor wanneer je een colbert als zakelijke zomerjas draagt

 

Aanschaf

  • Kleur:Ik kies er altijd voor om één colbert als jas in de zomer te gebruiken. Omdat zwart mijn basiskleur is heb ik er ook voor gekozen om een colbert te dragen die deze kleur heeft. Dit wil niet zeggen dat het ook de beste kleur voor jou is. Kijk kritisch naar je kledingkast en bepaal wat jouw basiskleur is. Welke kleur draag je veel en kan je eindeloos combineren? Als je weet welke kleur dit is, dan kun je gelijk gericht gaan zoeken. Houd er wel rekening mee dat sommige kleuren door de zon iets kunnen vervagen.
  • Stof:Ik raad je aan om goed te kijken naar de stof van het colbert of de blazer die je gaat gebruiken. Het is heel belangrijk dat dit een kreukvrije stof is. In de zomer wordt het warm, ga je eerder transpireren en daardoor ontstaan er snel kreukels. En dat ziet er natuurlijk wel een beetje slordig uit. Twijfel je of de stof gaat kreuken? Knijp dan met je handen in de stof en houd deze een paar seconden vast. Door middel van de warmte van je hand kun je meteen testen hoe de stof reageert op hitte en wrijving.
  • Zakken:Wellicht vind je zakken in een colbert normaal gesproken niet zo belangrijk, maar bij de zomerjas is dit vaak toch een ander verhaal. Je draagt hem dagelijks en dan is het handig wanneer je wat kleine spullen op die manier bij je kan dragen. Denk aan het toegangspasje van je werk of een (kleine) telefoon. Het is al helemaal ideaal wanneer er klepjes of ritsen in de zakken zijn verwerkt. Mocht je een stukje fietsen met je colbert aan en iets in de zakken bij je dragen, dan is de kans klein dat je het verliest.

 

 

Tijdens het dragen

  • Sjaal:Twijfel je of jouw colbert wel warm genoeg is? Of is het weer erg wisselvallig? Neem dan een dunne sjaal mee naar het werk. Kies dan wel voor een katoenen of andere dunne stof en zeker niet voor wol. Bij de sjaal kun je het beste voor een andere kleur dan die van je colbert kiezen. Of kies juist voor een vrolijke print. Zelf heb ik bijvoorbeeld een donkerrode sjaal van katoen met een bloemenpatroon waarin paars, crème en okergeel in zijn verwerkt. Het voordeel van een print is ook weer dat de kreukels minder opvallen.
  • Tasje:Vind je het in de ochtend te warm voor je colbert, maar weet je dat je hem na het werk wel weer nodig hebt? Dan raad ik je aan om je colbert mee te nemen in een kartonnen tasje. Vouw hem luchtig op zodat de kans op kreukels minimaal is en vergeet hem op het werk niet weer om een kledinghanger te doen. Zo kun je hem netjes vervoeren én voorkom je kreukels. Wanneer je hem in je werktas doet, dan is de kans groot dat hij er minder mooi uitkomt dan dat hij er in is gegaan. In je werktas zitten immers ook andere spullen die je colbert kunnen beschadigen.
  • Zomer en winter:Tenslotte raad ik je aan om het colbert dat je in de zomer draagt als jas zo min mogelijk in de winter te dragen. Ik heb zelf een aantal zwarte colbertjes die ik allemaal wel eens draag in de winter, maar één houd ik apart voor de zomer. Zo blijft hij lang mogelijk mooi en zie ik er ook in de zomer weer representatief uit.

Draag jij ook wel eens een colbert of blazer als (zakelijke) zomerjas? En zo ja, hoe ziet die van jou er uit?

 

Groetjes,

Aileen

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge