Colbertjesweer

Toen ik afgelopen woensdag mijn lunch in de keuken aan het klaarmaken was, ging ineens de zon schijnen. Voor mijn gevoel was dat echt lang geleden. Ineens schoot het mij te binnen dat het bijna colbertjesweer is. En vervolgens dacht ik aan het feit dat ik deze term in het dagelijks leven heel vaak gebruik, maar eigenlijk nog nooit heb uitgelegd op Prettybusiness. Tijd voor een korte introductie; wat is colbertjesweer, waarom zul je hier blij van worden en hoe kun je hiermee geld besparen?

 

Colbertjesweer

Wat is colbertjesweer?

Laat ik beginnen met voorop te stellen dat colbertjesweer een term is die ik zelf heb bedacht. Het gaat over een bepaald klimaat, het weer dus. Om even iets specifieker te zijn; het gaat om een temperatuur van ongeveer tussen de 18 en de 22 of 23 graden. Denk hierbij aan het voorjaar, net voor de zomer of juist net na de zomer. Maar het weer in Nederland verschilt per dag en dus is het helaas niet altijd zo warm in het voorjaar. Daarom is het ook niet altijd colbertjesweer.

Maar zodra de temperatuur stijgt naar 18 graden of iets hoger, dan is het voor mij colbertjesweer. Dat betekent dat ik vrijwel alleen nog maar colbertjes draag wanneer ik naar buiten ga. Met deze temperatuur is het namelijk nog net iets te koud om zonder jas naar buiten te gaan, maar ook te warm om een winterjas te dragen. Een colbert is daarom perfect als tussenjas.

 

Multifunctioneel

Ik hoor je denken; waarom koop je niet gewoon een zomerjas? Ja, veel mensen kopen een zomerjas. Klinkt heel logisch ook. Het wordt zomer dus koop je een zomerjas.

Maar ik doe dus niet aan zomerjassen. Sterker nog, ik vind zomerjassen zonde van mijn geld. Het is gewoon overbodig. Ik heb een goede rij colbertjes in mijn kast hangen die prima functioneren als zomerjas. Het enige opvallende verschil met een zomerjas is dat deze soms wat langer is dan een colbert. Vooral een trenchcoat, dit type jas kun je niet vervangen door een colbert. Maar waarom zou je dat doen? Een colbert is multifunctioneel wanneer je hem gaat dragen als zomerjas:

  • Wanneer je een zomerjas koopt, dan ben je gebonden aan die ene jas. Of misschien heb je er nog een paar. Maar je bent eraan verbonden. Wanneer jij je colbert als jas gaat gebruiken, dan heb je ineens veel meer keuze. Je kunt nu je colbert of je zomerjas dragen als je naar buiten gaat.
  • Wil je net zoals ik helemaal van de klassieke zomerjassen af? Dan zul je merken dat je dit geld veel beter kunt besteden aan een mooi colbert. Deze kun je in de winter namelijk binnen dragen en in de zomer als jas gebruiken. Je gebruikt het colbert dus optimaal.
  • Vind je een colbert nog net iets te koud? Of waait het erg? Draag dan gewoon een sjaal boven je colbert. Er zijn tegenwoordig genoeg mensen die een dunne sjaal zelfs binnenshuis combineren met een colbert. Dan dragen ze dit als modieus accessoire. En is het te warm? Draag het colbert dan gewoon open.
  • Als laatste, maar zeker niet het minste belangrijk; je ziet er met een colbert altijd netjes uit.

 

Geld besparen

Wellicht heb je al door hoe je met deze methode geld kunt besparen. Het is eigenlijk heel simpel. Je koopt geen zomerjassen meer en dat scheelt je geld. Fijn hé?

Ik ben benieuwd of jij nu ook overstapt naar deze ‘colbertjesweer’ methode. Zo niet, wat is voor jou een reden om een zomerjas te blijven kopen? Ik ben benieuwd.

 

Groetjes,

Aileen

4 Comments

  1. Ik doe het al heel mijn leven precies zo! Heb namelijk een hekel aan zomer- en winterjassen. Vroeger droeg ik veel colbertjes, nu meer spijkerjasjes of andere korte jasjes. Ook heb ik omslagdoeken of ponchos. Maar mijn zomerjas die ik ooit gekocht heb hangt er voor spek en bonen bij. 😁 Kan niet wachten tot ik die winterjas uit kan laten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge