Op reis geen kleding meer kwijtraken door Track & Go

Het is de hel voor iedereen die op reis gaat; je koffer kwijtraken. Ga je lekker op vakantie of heb je een zakenreis, kun je vervolgens niet meer de kleding dragen die je in je hoofd had. Op vakantie koop je misschien nog kleding, maar wanneer je een pak opnieuw moet aanschaffen moet je wel iets dieper in de buidel tasten. Gelukkig kun je sinds kort op reis geen kleding meer kwijtraken door Track & Go. Wat is dit voor een systeem en hoe werkt het? Ik vertel je er alles over in dit artikel.

 

De bedenkers

Samsonite, het merk dat je vast wel kent van de reiskoffers, is al ruim 100 jaar bezig met het ontwikkelen van technologie op het gebied van reizen. Uit onderzoek is gebleken dat in 2015 zo’n 23,1 miljoen reizigers hun bagage tijdelijk of permanent zijn kwijtgeraakt. Van dit aantal is 6% nooit meer teruggevonden. Om die reden wilde Samsonite iets bedenken om dit probleem aan te pakken.

Voor de ontwikkeling van Track & Go heeft het bedrijf Vodafone benaderd en zijn zij samen gaan werken aan deze nieuwe technologie. Vodafone was namelijk al bezig met NB-IoT, een techniek die producten met het internet verbindt. Vrij vertaald is dit een afkorting voor Narrowband Internet of Things. Dit wordt ook wel een Low Power Wide Area-techniek genoemd.  Het komt er simpelweg op neer dat je dingen op een energiezuinige manier kunt verbinden aan het internet en op die manier informatie kunt verzamelen. Door de samenwerking met Samsonite kon Vodafone deze nieuwe technologie toepassen bij de Track & Go.

 

Wat doet Track & Go?

Met de Track & Go kun je 2 dingen doen;

  1. Je bagage volgen door middel van geografische informatie
  2. Een alarm instellen wanneer je bagage verder dan een bepaalde afstand van jou is verwijderd

 

 

Op reis geen kleding meer kwijtraken door Track & Go

Hierdoor kun je makkelijker je koffer bijvoorbeeld even ergens laten staan. De Track & Go is namelijk een klein apparaat dat je eenvoudig in je tas of koffer kunt stoppen. Vervolgens kun jij op je mobiele telefoon je bagage door middel van een app volgen. Wordt je bagage toch gestolen? Dan kun jij je koffer als vermist markeren en zullen alle mensen in de omgeving van deze koffer die dezelfde app hebben meteen bericht ontvangen. Zij weten dan ook dat deze koffer is gestolen.

 

Nieuwe Samsonite koffers

Op reis geen kleding meer kwijtraken door Track & Go

Op dit moment is Samsonite ook bezig om deze technologie in een nieuwe serie koffers te verwerken. Naar verwachting zullen deze nieuwe koffers vanaf eind 2017 te koop zijn in Europa.

 

Mijn mening

Persoonlijk ben ik erg enthousiast over deze nieuwe technologie. Ik vind het zelf altijd erg fijn om te weten waar mijn spullen zijn. Het zou mij dan ook echt een rustig gevoel geven als ik mijn bagage kan volgen door middel van een app. Ik ben tot nu toch gelukkig nog nooit mijn koffer kwijtgeraakt, maar kan mij wel zo voorstellen hoe enorm ik in paniek zou zijn wanneer ik mijn kleding en make-up kwijt raak.

Kortom; wat mij betreft is dit een hele handige uitvinding. Ik ben fan!

 

Groetjes,

Aileen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge