Wel of geen rugzak op het werk?

Want to read in English? Click here.

Zoveel mensen, zoveel wensen. En zo is het ook met tassen. Voor velen is het een heel belangrijk maar ook lastig accessoire. Zeker wanneer je hem op het werk wilt gebruiken. Hij moet natuurlijk praktisch zijn, maar de kans is groot dat je er ook een beetje goed mee voor de dag wilt komen.

Kortom: hij moet er ook leuk uitzien. Maar heb jij ook wel eens overwogen om te kiezen voor een tas op de rug? Maar twijfel je of je wel of geen rugzak op het werk moet dragen? Ik heb voor jou alvast de voor-en nadelen opgesomd.

Wel of geen rugzak op het werk?

Foto: Pixabay

Waarom je geen rugzak op het werk zou moeten dragen

 • In mijn ogen is je kleding de belangrijkste reden om geen rugzak te dragen. Door de brede schouderbanden en het gewicht is deze tas namelijk funest voor de stof. De wrijving zorgt ervoor dat je kleding sneller slijt bij zowel de schouders als op je schouderbladen. Daarnaast zorgt het gewicht en de wrijving er ook voor dat de stof sneller gaat kreuken. Zeker wanneer je een colbert draagt in de zomer. De hitte verergerd meestal de kreukels en daarom loop jij de hele dag met vouwen in je colbert. Zonde!
 • Je schouders en rug zijn meestal niet zo blij met een rugzak. Het gewicht leunt volledig op je rug en je hebt eigenlijk niet echt een andere manier om de tas fatsoenlijk met je handen vast te houden. Je kunt hem wel aan de achterkant over één schouder hangen maar ook dit is niet heel prettig voor je lichaam.
 • Zoals ik al omschreef heeft iedereen een andere smaak maar echt stijlvol kun je een rugzak niet noemen. Dat is ook niet zo vreemd want de tas is oorspronkelijk ontworpen voor reizigers. Pas toen het luxe modemerk Prada in 1985 een rugzak aan de collectie toevoegde zijn meer mensen het gaan dragen. In eerste instantie vooral de scholieren vanwege de grote hoeveelheid boeken die dagelijks meegedragen moesten worden. Maar langzamerhand zijn ook steeds meer mensen het als ‘gewone’ tas gaan gebruiken. Zo is het langzamerhand voor bepaalde mensen ook een werktas geworden. Maar oorspronkelijk is de rugzak dus gemaakt om praktische redenen.
 • De tas zit op je rug en daardoor zie je niet wat er met je tas en dus je spullen gebeurt. Iemand kan een vakje openmaken, er iets uithalen of juist er iets in doen. Heel gevoelig voor diefstal dus. Of wat denk je van die lolbroek op het werk die voor de grap even je rits open zet?

Waarom je wél een rugzak op het werk zou moeten dragen

 • De rugzak is niet voor niets zo populair bij reizigers. Hij is namelijk heel praktisch en dat is voor veel mensen de grootste reden om deze tas ook op het werk te gebruiken. Deze tassen zijn vaak gemaakt van een stevige kwaliteit waardoor er niet zo snel scheuren en gaten ontstaan. Het zou immers een flinke reis moeten kunnen overleven. Je kunt er dus lekker lang mee doen.
 • De tas is multifunctioneel. Wanneer je de tas voor op het werk gebruikt, dan kun je hem ook gemakkelijk in je vrije tijd blijven gebruiken. Even een stukje wandelen of een dagje op het strand: een rugzak kan altijd mee.
 • Nog een handig puntje: de tassen zijn meestal gemaakt van stof en daardoor makkelijk om te reinigen. Veel rugzakken kun je gewoon in de wasmachine gooien.

Persoonlijk ben ik geen fan van de rugzak op het werk. Als ik zou gaan rondtrekken, dan zou ik een rugzak wel gebruiken. Maar het is voor mij geen aantrekkelijk model, alleen al omdat hij mijn kleding beschadigt en je niet ziet wat er precies met je tas gebeurt.

Draag jij wel eens een rugzak op het werk? Zo ja, waarom wel? En zo niet, waarom niet?

Groetjes,

Aileen

Bron: Volkskrant (geschiedenis rugzak)

2 reacties

 1. Ik draag noodgedwongen een rugzak op het werk. Niet omdat ik dit stijlvol vind (er zijn inderdaad mooiere alternatieven), maar omdat ik een fiets-trein-wandel-traject afleg naar mijn werk, en ik mijn laptop en andere spullen op een makkelijke manier moet kunnen vervoeren.
  Haydée onlangs geplaatst…De gestreepte blouse in een nieuw kleedjeMy Profile

 2. Ik wandel naar mijn werk en heb dan het liefst een rugzak. Want, handen vrij en het gewicht hangt gelijkmatig op mijn rug. Ik draag een Totepack van Fjällräven en ik vind ‘m toch best wel stylish 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge