Nette overhemden in de zomer

Zakelijke kleding in de zomer is nog niet zo makkelijk, daar heb ik eerder al eens wat over geschreven. Het is warm, je gaat sneller transpireren en ondertussen wil je er ook netjes uit blijven zien. Waar moet je dan bijvoorbeeld op letten bij het dragen van nette overhemden in de zomer? In dit artikel geef ik je tips!

Nette overhemden in de zomer

Prints of effen kleur

  • In de zomer kun je beter overhemden dragen met een print dan effen kleuren. Door de hitte ga je sneller transpireren en bij effen kleuren zijn vochtplekken sneller zichtbaar. Met een print zie je deze veel minder snel.
  • Let wel op de dat de kleuren in de print niet teveel op elkaar lijken. Wanneer je een stof draagt met bijvoorbeeld een bloemenprint in enkel roze tinten, dan zijn alsnog de transpiratie sneller zichtbaar. Op bovenstaande foto zie je Danny, mijn man, in één van zijn favoriete zomerse overhemden. Deze is van het merk Giordano overhemden en te koop via de website van overhemden.com. Zeker wanneer hij in de warme auto rijdt, dan draagt hij deze graag omdat je dan zonder zichtbare plekken op je eindbestemming aankomt. Een beetje deodorant is dan voldoende.
  • De kans is groot dat je in de zomer geen T-shirt of hemd draagt onder je overhemd. Maar mocht je dit toch wel graag willen doen, dan is een model met een print ook weer heel handig. Door de print zie je namelijk ook niet zo snel de onderkleding doorschijnen.
  • Wil je toch een effen kleur dragen? Voorkom dan pasteltinten want hierop is vocht heel snel zichtbaar. Kies liever voor een zwart of juist wit overhemd met korte mouwen. Let wel op dat je het witte overhemd ook regelmatig controleert op kleur. Wit is mooi, maar de kleur kan er snel verwassen uitzien.

Nette overhemden in de zomer

Nette overhemden in de zomer

Model en maat

  • Bij het kopen van een overhemd is het altijd belangrijk dat je de goede maat koopt. Natuurlijk, dat klinkt misschien vanzelfsprekend. Maar in de zomer is dit nog belangrijker omdat je het sneller warm hebt. Twijfel je over een maat? Kies dan eerder een maat groter dan een maatje kleiner. Door de hitte kan je lichaam wat opzwellen en de transpiratie heb je sneller een plakkerig gevoel. Dan zijn strakke overhemden helemaal niet fijn om te dragen.
  • Met deze informatie in het achterhoofd raad ik je ook aan om een recht model te kopen. Hoe getailleerde het overhemd, des te strakker hij valt. En dus hoe sneller jij het warm hebt in je overhemd. Een recht model geeft je lichaam dus iets meer ruimte om te bewegen én ademen.

Waar let jij op wanneer je een overhemd koopt in de zomer?

Groetjes,

Aileen

* Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met overhemden.com en bevat een product dat ik daarvoor heb ontvangen. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge